Nano ili standard,pitanje je sad…
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Nano ili standard,pitanje je sad…

20.03.2023 | 18:40
Pozdrav,nakon velike odluke da umjesto zamjenskih monitora kupim Apple studio displey,pojavila se druga velika dilema: NANO ZASLON ILI STANDARDNI ZASLON.
Radno mjesto mi je pored ogromnog prozora.Bavim se fotografijom i sve me vuče na zaslon sa nano texturom.
Mmeđutim čitajući recenzije nameču mi se dva velika pitanja:
1.Koliko je to zamučenje kod teksta u nano verziji?
2.Koliko ga je komplicirano čistiti?

Ako netko ima ikakva saznanja iz prve ruke bio bih mu neizmjerno zahvalan…
Tema zaključana.
20.03.2023 | 19:11
Po onome što sam čitao nema zamućenja već je mrvicu manji kontrast.
Preporuka je nano samo za pozicije s dvije-tri staklene stijene gdje se ne možeš prilagoditi, pa iza sebe imaš jaki izvor svjetla. Tada nano pomaže, ali nije svemoguć.

Za sve ostalo je, pogotovo DTP i fotografiju, uvijek savjet kontrolirana (jačina) i stabilna (boja svijetla) rasvjeta u prostoriji.
Nema tog premaza ili obrade koji će ukloniti refleksije ili oscilacije u svjetlini prostorije kako se vani mijenja vrijeme.

Moj izbor bi bio standardni model ali s VESA nosačen. Kvalitetni monitor arm je oko 60 EUR i postaviš monitor u savršeni položaj. Bonus je slobodan prostor na stolu ispod monitora.
Svjetlo kontroliraš zavjesama i rasvjetom u prostoriji. Eventualno napraviš od crnog kartona okvir za kontrolu bočnog svjetla.

Nešto u ovom stilu:

Zar baš moraš za svaku nedoumicu vezano za ovaj monitor otvarati zasebnu temu?
Tema zaključana.
20.03.2023 | 20:21
Borisone kaže:
Po onome što sam čitao nema zamućenja već je mrvicu manji kontrast.
Preporuka je nano samo za pozicije s dvije-tri staklene stijene gdje se ne možeš prilagoditi, pa iza sebe imaš jaki izvor svjetla. Tada nano pomaže, ali nije svemoguć.

Za sve ostalo je, pogotovo DTP i fotografiju, uvijek savjet kontrolirana (jačina) i stabilna (boja svijetla) rasvjeta u prostoriji.
Nema tog premaza ili obrade koji će ukloniti refleksije ili oscilacije u svjetlini prostorije kako se vani mijenja vrijeme.

Moj izbor bi bio standardni model ali s VESA nosačen. Kvalitetni monitor arm je oko 60 EUR i postaviš monitor u savršeni položaj. Bonus je slobodan prostor na stolu ispod monitora.
Svjetlo kontroliraš zavjesama i rasvjetom u prostoriji. Eventualno napraviš od crnog kartona okvir za kontrolu bočnog svjetla.

Nešto u ovom stilu:

Zar baš moraš za svaku nedoumicu vezano za ovaj monitor otvarati zasebnu temu?

Hvala puno…nisam nikad koristio vesa,problem mi je sa smještajem stola jer je on u samom kutu između dva zida pa mislim da bi mi to više odmoglo nego pomoglo…
Tema zaključana.
20.03.2023 | 21:04
Jesi li razmišljao o razmještanju namještaja? Staviš stol u drugi kut, gdje ne lupa svjetlo direktno u ekran, i problem riješen.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (570)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.67 Seconds

Provided by iJoomla SEO