MacExpo: nove igračke sutra u 18 sati! :-)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MacExpo: nove igračke sutra u 18 sati! :-)

• dpasaric
  • Posjetitelj
05.01.2004 | 22:28
Ako sam dobro izračunao QuickTime webcast počinje sutra u 18 sati po našem vremenu.
Oni koji nemaju dovoljno brzu vezu mogu pratiti real-time tekstualno izvješće na većini rumor stranica ili putem IRC-a. Čujemo se nakon predstave!
Tema zaključana.
05.01.2004 | 22:33
Kmek, na irc.fpz.hr ce biti otvoren #mac kanal
Tema zaključana.
06.01.2004 | 00:45
aj reci neku stranicu na kojoj ce se moci pratiti tekstualno izvjesce
Tema zaključana.
06.01.2004 | 01:16
Mozda...mac.dir.hr?
Tema zaključana.
  • ozren
  • Posjetitelj
06.01.2004 | 11:39
Imam brzu vezu samo me zanima na kojoj adresi ce biti prijenos i dal treba neki dodatak za QuickTime da playa webcast?
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
06.01.2004 | 12:50
www.macrumors.com će imati tekstualno izvješće, ali vjerujem da će i Jabučnjak ekipa stvar pratiti Ispod krošnje ili na iChatu. Dovoljno je da imaš zadnju verziju QuickTimea i to je to. Za one koji koriste DSL - oprez - zadnji put kada sam odgledao cijeli show ispalo je oko 300 mega, pa samo da znate koliko se otprilike potroši na tu seansu.
Tema zaključana.
06.01.2004 | 20:54
Ok, to je to, ja vise ne pisem novosti za MacWorld jer dok ja to radim vi se po vikalici cudite gdje i kako to gledati. Ocigledno to nitko ne cita. Dakle, ako je na mac.dir.hr, onda je tu, ne na iChatu, vikalicama, pod korsnjama i slicno.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
06.01.2004 | 21:22
Novi Xserve i iPod mini koji je barem 50$ preskup. Ostalo ništa bitno. Vrlo osrednji MacWorld, a još pušiona po pitanju 20 godina... pa mogli su barem neki special editon složiti...
Tema zaključana.
07.01.2004 | 23:50
A koji su ti škriljac!
Jedno je što bismo mi te stvari željeli imati, a drugo je to koju to cijenu (Jobs) misli da može postići
Jesi mislio kupiti Xserve? Ja za to još nisam kandidat. A jesi čuo Jobsove argumente o tome da je UNATOČ svemu Xserve jeftiniji od Dellova... a da o ostalim stvarima ostalih proizvođača ne govorim? Ja ne znam je li to što Jobs govori šmira, a nisam siguran ni da IT manageri - čak i ako je to točno - dovoljno pažljivo prate Apple kad razmišljaju o kupovini servera. Istina je da je na tržište najlakše prodrijeti ako najaviš kako imaš NAJJEFTINIJE servere na svijetu i da tako doista bude, ali Apple često ide "the hard way".
No, Apple ne radi drugo: nema vrlo aktivne marketinške politike prema IT managerima i cijelom tom specifičnom tržištu. Da ima, onda bi bilo dosta lako ignorirati nekoga nerdieja koji će nešto bubnuti na Slashdotu, otvoriti flame i sl. a loš glas će se proširiti kao dokazana činjenica, jer će svi ponavljati samo rečenicu iz prvoga posta koja - izmišljam - otprilike kaže "nije to to..."
Ipod Mini skup? Ne znam. Želim ga, a naučio sam da u životu ima nedostupnih stvari, tj. stvari koje želim, ali razum signalizira neke druge prioritete. Jobs kaže da je player odlična kupovina, da je 50 dolarta skuplji od najboljeg flash playera koji ima samo 256 MB, a k tome dobiješ hard(ić) od 4 gige kojega i ne moraš koristiti za glazbu. Mene bi više zanimala trajnost baterije, tj. usporedba playtimea između iPoda, maloga ipoda i flash playera, jer kod malih kapaciteta moraš praviti izbor glazbe koju nosiš, a kod velikih nosiš sve. Mali iPod sugerira ovaj prvi, možda malo tlačeći oblik ponašanja koji nije za lijenčine. Ja već sad znam da želim nositi sve, pa mi nije dista ni low end standardnog iPoda od 15 giga, a malo veći i malo teži iPod nije mi kritična stvar da bih baš inzistirao na malom.
A da li Jobs u toj logici ima pravo?
Možda nema. Prvo što mi je sumnjivo prema flash playerima je koliko dugo baterija playa na prvom, drugom i trećem (iPodu). Drugo je - a o tome Jobs šuti - je da su iPodima ipak hardovi, dakle mehaničke naprave podložne mehaničkim kvarovima. Od toga su flash playeri dosta imuni.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
08.01.2004 | 01:57
Škriljac - nego što!

Skup je iPod jer se za samo 50$ više dobije prava stvar od solidnih 15 giga. OK, možda je nekome bitna veličina... ali ne znam koliko je to presudno. Razlika je mala. Da su npr. izbacili model od 2 giga s cijenom od 150$ i ovaj od 4 giga za 200$ to bi bio super-hit. Očigledno imaju nekakvo istraživanje tržišta kojim opravdavaju ovu taktiku. No, lako za to... briga mene za iPod... dajte mi Macintosh i monitor!
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1588)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.71 Seconds

Provided by iJoomla SEO