MacBook Pro 2023 - OS 15.6 - bluetooth problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MacBook Pro 2023 - OS 15.6 - bluetooth problem

11.08.2025 | 23:54
Pozdrav,

na MacBook pro imam preko bluetooth spojene:
Logitech mx master3
Logitech craft tipkovnicu
slušalice

Sva tri uređaja su spojena preko bluetooth i uredno se dešava to da mi zvuk na slušalica radi normalno i onda u nekom trenutku zvuk stane i vrati se nakon par sekundi, ista stvar se dešava i s mišem kliknem na nešto da preselim drag and drop metodom isti se sadržaj ispusti je l' je miš izgubio konekciju na pola sekunde ili više.

Imali li netko isti problem i kako isti riješiti je l' mi je neshvatljivo da uređaj ne može tri uređaja istodobno odraditi
Tema zaključana.
12.08.2025 | 05:31
Bluetooth radi negdje na 2,4 GHz, isto kao i Wi-Fi (3 i 4).

Moguće da imaš smetala u tom frekvencijskom području.
Druge bluetooth uređaje uparene s drugim uređajima, ili jače izvore zračenja u tom spektru.

Ili se jednostavno sve nekako nesretno poklopi da dok slušaš muziku (koja nije zanemariv prijenos podataka) Wi-Fi i bluetooth se pokolju dovoljno da trzaju miš i tipkovnica.

Meni se to dešava kada je USB sabirnica zakrčena velikim prijenosom podataka. Tada zna zatrzati miš. Češće na PC-u nego na novijem Mac-u.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
12.08.2025 | 07:01
Borisone je sve rekao. Često je do Bluetooth "gužve" u nekom prostoru. Ponekad pomaže i ponovno uparivanje ili resetiranje nekog BT uređaja.
Tema zaključana.
12.08.2025 | 20:41
Da ima podosta WiFI signala oko mene pošto je stambena zgrada u pitanju. Sad je pitanje s čime to malo "pročistiti" da bi ovo na razini stola radili ispravno?
Jel uređaji su udaljeni svega 50 cm jedan od drugogo.

Hvala
Tema zaključana.
12.08.2025 | 21:19
Makni mobitel ako je u blizini. Makni WiFi router ako je blizu.
Promjeni kanal na svojoj WiFi mrezi.
Tema zaključana.
12.08.2025 | 21:23
Imas li mozda na Maca spojen USB 3.0 HUB? Oni garantirano ometaju Bluetooth a i ostalu 2.4 GHz vezu....
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
12.08.2025 | 21:34
Riba kaže:
Imas li mozda na Maca spojen USB 3.0 HUB? Oni garantirano ometaju Bluetooth a i ostalu 2.4 GHz vezu....

Ovo je zanimljivo! Na koju foru ako je USB čisto žičani protokol? Neki od kontroler čipova radi taman na tim frekvencijama i ako uređaj nije oklopljen prlja eter ili što?
Tema zaključana.
13.08.2025 | 09:56
Logitech, precijenjeno smećance. Imam na stolu iMac, MB Air, wi-fi router u blizini, 2 Apple bt miša, Apple bt tipkovnicu, 2 bt zvučnika u blizini, bt slušalice, oko mene 5-6 wi-fi mreža od okolnih kuća. Sve radi tip-top.
Tema zaključana.
13.08.2025 | 11:43
dpasaric kaže:
Riba kaže:

Ovo je zanimljivo! Na koju foru ako je USB čisto žičani protokol? Neki od kontroler čipova radi taman na tim frekvencijama i ako uređaj nije oklopljen prlja eter ili što?

Da, osobno sam imao problema sa wifi vezom dok mi je USB 3.0 hub bio spojen, a i Zigbee koordinator koji radi na istoj frekvenciji ima problema ako je spojen u USB 3.0 port - workaround je koristiti USB extender kabel da ga se fizicki odmakne od porta ili spojiti preko USB 2.0 hub-a.

Screenshot2025-08-13at11.46.22.png

Evo za one kojie zele znati vise.
www.usb.org/sites/default/files/327216.pdf
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
13.08.2025 | 23:25
Ok, ovo je fakat korisno znati!

Ne bi mi palo na pamet da nešto totalno žičano može stvarati šum koji smeta bežičnim uređajima.
Tema zaključana.
15.08.2025 | 12:42
dpasaric kaže:

Cudi me da nisi na to vec naletio u CMP... USB 3.0 PCI-E kartice i apgrejdani BT moduli - cesto izbije tucnjava
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
17.08.2025 | 16:59
^SuperUnknown^ kaže:
Cudi me da nisi na to vec naletio u CMP... USB 3.0 PCI-E kartice i apgrejdani BT moduli - cesto izbije tucnjava

Imam USB 3.0 karticu i u 5,1 i sada u 7,1, ali nisam imao nikakve BT probleme. Valjda je sve dovoljno daleko jedno od drugoga.
Tema zaključana.
21.08.2025 | 12:23
Meni je Apple Miš prestajao raditi dok sam imao USB3 karticu, ali samo ako je nešto bilo spojeno u nju, bio je 5.1... Za popizditi
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (470)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.81 Seconds

Provided by iJoomla SEO