M4 mini (16/256) - dock/hub/?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

M4 mini (16/256) - dock/hub/?

06.09.2025 | 09:28
Pozdrav,

imam m4 mini i zanima me koji dock odabrati? Možda netko od vas već ima neki kojeg koristi pa me zanimaju iskustva.

YT recenzije za m4 dockove mi nisu dale taj odgovor i upao sam u rabbit hole što se tiče toga.

Imam još uvijek većinu periferije na USB-A, koristim SD kartice itd itd.

Neke recenzije spominju probleme sa wifi, neke spominju da je ipak potrebno dodatno napajanje kako bi sve skupa bilo stabilno, neke spominju da se dockovi pregrijavaju tako da sam iskreno zbunjen. Ugreen, Raycue, Satoshi, hrpa je opcija.

Iskreno, najviše mi je za oko zapeo Ugreen dock.

www.ugreen.com/products/ugreen-mac-mini-m4-8tb-dock (postoji i varijanta sa DP ali taj dock krade 2 TB porta)

Uglavnom, ideja je da proširim opcije što se tiče spajanja periferije, ako je moguće ne želim dodatni kabel za napajanje da smanjim gužvu sa žicama na radnom stolu i da je to više manje donekle future proof.
Kako ste vi riješili taj problem?

Možda je i ovaj upit jedan rabbit hole.
Help.
Tema zaključana.
06.09.2025 | 17:04
Koje točno imaš periferije i koje su to koje očekuješ često koristiti istovremeno? Ovisno o tome koliko te periferije trebaju struje, moguće je da nijedan dock neće zadovoljiti tvoja očekivanja.
Tema zaključana.
06.09.2025 | 17:52
E sad, postoji još jedno rješenje, a to je monitor koji ima ponešto od priključaka.
JA sam svojevremeno kupio Lenovo ThinkVision P24h-30 koji ima:
Video: 1 x USB Type-C (DP1.4 Alt mode), 1 x HDMI 2.0, 1 x DP 1.4, 1 x DP Out
USB Hub: 1 x USB 3.2 Gen1 Type-C (Upstream), 4 x USB 3.2 Gen1 Type-A (Downstream, incl. 1 x BC)
Networking: 1 x RJ45 (Gigabit Ethernet)
Audio: 1 x Audio Out (3.5mm)
USB-C može puniti mobitel, laptop...

Za SD kartice (ako se ozbiljno baviš foto/video) kupi kvalitetan čitač.

Kako imam MBA, kupio sam prenosivi Xiaomi 5-in-1 Type-C Hub - Kabel i adapter mi.hr/xiaomi-5-in-1-type-c-hub-kabel-i-adapter.html
Mana je što ne šalje sliku preko USB-C porta ali puni komp. Ne grije se.

Imao sam ovaj:
istyle.hr/products/next-one-usb-c-essent...=9b6c514c2&_ss=r
Pregrijao se i izgorio. Zzato oprez.
Tema zaključana.
07.09.2025 | 11:15
Pitanje je da li ti treba storage dock ili samo portovi. Osobno sam išao sa OWC brandom. Imam 4 dodatne ladice od njih i nikada problema i nedavno sam uzeo i dock za portove.

Dakle, dolazi sa dodatnim napajanjem, no s obzirom na raspon porotva i mogućnosti (uključujući i 10G mrežu, Display Port i sve ostalo) ne čudi.

www.owc.com/solutions/thunderbolt-pro-dock

Jasno ovo nije estetski zamišljeno da paše uz mac mini, no nisam ga zato ni uzeo, već da mi bude dock ili za njega ili za macbook ili bilo koje drugo računalo koje mogu preko USBC kabela spojiti i dobiti sva proširenja.

Dock je mrak i realno mi najviše služi na macbook kada sam doma i kada mi treba koji port više ili 10G konekcija na istom.

Kako je i @smayoo rekao, navedi za što ti točno treba i da li tražiš nešto što će se uklopiti sa mac miniem ili ne.
Tema zaključana.
07.09.2025 | 16:19
Ok, definitivno sam zaboravio napisati koji bi bio use case.

Zasad / još uvijek koristim:

- zičani miš (G403)
- sd kartice / micro sd
- USB-A stickove
- USB-A vanjske diskove
- printer
- po potrebi logitech unifying dongle
- možda sam još nešto zaboravio / da imam neki wiggle room bez da odspajam kontantno stvari

Prešao sam sa starije Windows mašine. :sigh

Jasno mi je da mi 256GB prostora na M4M neće biti dovoljno za koji mjesec pa mi je primamljiva bila ideja docka koji ima NVMe slot. Plus mogućnost spajanja dodatne periferije. Plus uz sve to, izgleda uredno.

Druga ideja koja mi je pala napamet je neki USB 3.2 gen 2 hub + kasnije TB3 ili TB4 case za vanjski disk. Ako bi išao ovim putem, onda bi tu urednost nekako sredio 3D printom.
No opet, bilo bi dobro kad bi sve to skupa bilo pouzdano i futureproof.
Tema zaključana.
10.09.2025 | 10:13
Elegantnije od ovog ne može... satechi.net/landing/new-stand-and-hub-m4-mac-mini
Tema zaključana.
10.09.2025 | 13:51
Izgleda jako sexy. Ali moje je očekivanje da nema nijednog uređaja na tržištu koji može voziti sve što je čovjek nabrojao, a da se napaja s ulaznog USB-C porta.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
14.09.2025 | 14:44
Jaooooo! Kolikogod je ovo zapravo beskorisno, ali je totalno cool i lijepo!

G4 Cube stil kućišta za mali Mac mini M4!

Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1549)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.71 Seconds

Provided by iJoomla SEO