Pregrijavanje
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pregrijavanje

10.01.2004 | 00:38
Pojavio mi se je cudan problem u zadnje vrijeme. Do sada nisam primjecivao da mi se je stroj grijao ili pregrijavao dok sam citao emailove ili brousao po netu. U zadnjih par dana samo neka ga upalim i niti jedna aplikacija nije dignuta, samo Desktop gledam, ventilator vrti ko lud a na Titeku mogu jaja pec. Jeli netko imao nesto slicno?

TiBook, 800MHz, 1GB RAMa, 80GB HD, 10.3.2 Panther??????
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
10.01.2004 | 01:30
Nikada nisam sreo nešto slično, a dosta TiBooka mi je prošlo kroz ruke. Ono što je jasno je da vjerojatno radi na višem taktu ako se grije - dakle, za početak provjeri da li se gdje isključila energy-save opcija kojom OS ruši takt kada stroj nije opterećen - možda greškom radi cijelo vrijeme punom parom. Zatim provjeri u Activity Monitoru da nemaš nekakav rezidentan program koji uzrokuje takvo ponašanje. Da li ti se to počelo događati točno nakon 10.3.2 updatea ili tek sada? Ima li na netu netko tko se žalio na to nakon updatea?

Zadnja i najgora opcija bi bila da se na neku foru malkec odvojio hladnjak od procesora (malo vjerojatno u onako nabijenom kućištu) i da se zato brzo zargije i onda senzor uključi ventilator. Tko ima živaca i kirurške ruke može to provjeriti i sam srediti s malo termalne paste, ali to nikako ne preporučujem na stroju koji je pod garancijom.

I još nešto - možda nisi išao za time - zima je, i sasvim je moguće da ti grijanje u sobi toliko kuri da stroju postane vrlo brzo vruće... ljudi po zimi ne idu za tim - inače je sobna temperatura oko 22, a kada se grije zna biti i po 30 - nama je ugodno i zaboravimo koliko je zapravo toplo u sobi.
Tema zaključana.
10.01.2004 | 12:27
Hvala ti za savijet. Odoh malo pregledati postavke a ako nastavi kuhati onda cu ga i rastaviti.
Tema zaključana.
10.01.2004 | 14:44
Mala digresija, tebi je ugodno kada je temperatura u sobi 30 stupnjeva?
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
10.01.2004 | 16:39
Po zimi i kada sjedim za kompom - da .
Tema zaključana.
10.01.2004 | 16:43

Je, to je i meni zapelo za oko Ja volim toplinu, ali 30 stupnjeva???

Davore, ti sigurno cijelo vrijeme mirises kao bozicna pecenka
Tema zaključana.
10.01.2004 | 19:48

Ma Davor je očito Borg drone.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
10.01.2004 | 20:15
Snif-snif... nešto krčka... hmmm...

BTW, baš da vidim na koliko mi je sada procesor.... na 37 oC. To je sasvim OK. Koliko je u prostoriji - pojma nemam, onako od oka bih rekao da je oko 25.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1596)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.75 Seconds

Provided by iJoomla SEO