Mac Mini M1 - tipkovnica i miš
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mac Mini M1 - tipkovnica i miš

22.04.2026 | 13:09
Pozdrav ljudi..

Nabavio sam Mac Mini M1, a kako imam žičanu Apple tipkovnicu i miša Logitech, pa prije paljenja i postavljanja da vas pitam, hoće mi ta žičana tipkovnica i miš raditi kada ga upalim i kada ga budem postavljao? Ili ću još morati pljunuti za Magic Keyboard i Magic Mouse 200€ da bi to sve radilo kako treba? Ovo mi je prvo iskustvo sa Minijem, pa ne znam šta me čeka..
Tema zaključana.
22.04.2026 | 14:29
Ma sve radi sa Logitech. Samo rokaj.

Veliko je bogohuljenje kupiti Apple mis

Jos nisu niti jedan napravili da je bas dobar i da nema neku retardiranu manu...
Tema zaključana.
22.04.2026 | 15:42
drlovric - ma prije koju godinu ako se dobro sjećam, netko je negdje napisao da nije mogao podesiti Maca bez Magic Keyboarda i Magic miša, pa zato pitam.

Jednom sam probao prije puno godina Magic miša i nikako mi nije sjeo, tako da sam već godinama na Logitechu. A što se tiče tipkovnice, imam onu staru žičanu Apple tipkovnicu, i ne bih je mijenjao za ni jednu drugu, samo neka me još služi..
Tema zaključana.
22.04.2026 | 16:50
Meni na MacBook Air M1 nisu radili niti stari BT miševi, niti stara BT tipkovnica, niti stari BT track pad. Rušili su OS.
Sad imam Logitech i nemam problema.
Tema zaključana.
22.04.2026 | 18:57
Bluetooth tipkovnice niti miševi ne funkcioniraju dok se tek boota Mac. Znači ono, ako trebaš držati neku tipku prije akorda da bi napravio nešto specifično (recovery, single user mode, izbor bootabilnog medija i sl. a to uključuje i prtljanje s bootcamp instalacijom windowsa) to ti s bluetooth tipkovnicom u pravilu ne radi ili, u najboljem slučaju, zajebava. Neki kažu da radi kad se koriste Apple bluetooth tipkovnica i miš (tzv. "magic"), ali po onom što su ovdje ljudi prijavljivali, vidljivo je da je bilo istih problema i s njima.

S USB žičanim tipkovnicama i miševima nitko nikad nije imao problema osim što možda neki raspored tipaka nije očekivan (CMD i OPTION i multimedijske tipke, F13 do F16 i tako to). Kad se probudi u "puni" macOS i skuži novu nepoznatu tipkovnicu, Mac obično pokaže dijalog za identifikaciju tipkovnice (pritisni tipku lijevo od space, pritisni tipku desno od space, itd.) i nakon toga obično sve štima.

Uglavnom, ne, sigurno ti NE trebaju magic keyboard i magic mouse.
Tema zaključana.
23.04.2026 | 09:27
@smayoo - ne znam da li si skužio? U prvom postu sam napisao da je tipkovnica žičana Apple, mislim da je to onaj model A1243.
Tema zaključana.
23.04.2026 | 10:08
Skužio sam. Dakle, ako je žičana tipkovnica, čija god bila, to uvijek radi. Ako ti je miš bluetooth (a ne žičani), može se dogoditi da neće raditi ako radiš one pre-boot operacija, izbor bootabilnog diska, recovery mode i sl. Ako ne radi, bilo koji žičani USB miš od 5€ iz Plodina će raditi.
Tema zaključana.
09.05.2026 | 11:42
Samo da javim, da sve radi bez greške i tipkovnica i miš. E, da, kako sam imao Air M1 sa 8GB RAM-a, i sada sam prešao na Mini M1 sa 16GB RAM-a, moram priznati da radi sve brže, osjeti se na svemu. Kako onda tek radi Ribin Studio sa 64GB RAM-a?
Tema zaključana.
09.05.2026 | 14:09
Ovisno što radiš. Ako nema dovoljno RAM-a, dio ide na SSD.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (201)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.70 Seconds

Provided by iJoomla SEO