Color laser
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Color laser

19.01.2004 | 10:59
Bok,
Trebam sugestije za kupnju color lasera. Za sada su u igri HP color LaserJet 4600n/dn, Xerox phaser 6250n/dp i Minolta magicolor 3300.

- HP je najskuplji, 600dpi, nema ICC profile, 96MB RAM, 16ppm.
- Xerox je srednje skup, 2400dpi, ICC, Pantone,256MB RAM, 24ppm.
- Minolta je najjeftinija 1200DPI, ICC, Pantone, SWOP/Euro/Commercial press simulacija, 256MB RAM, 24ppm.

Iskustva, savjeti, upozorenja...?
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
19.01.2004 | 12:35
Laki kupio HP-a, pa pitaj njega...
Tema zaključana.
20.01.2004 | 01:16
Ja kupujem Minoltu 27xx
8700 kn (plus PDV). Kompenzaija, ali sam mogao birati i čini mi se po svemu da je to trentačno na polju A4 personal - best buy.
Tema zaključana.
20.01.2004 | 12:51
Nigdje ne mogu naci model 27xx?? moze neki link?
Mislim da meni ipak treba nesto jace (naravno da govorim na slijepo kad nemam specse).
Tema zaključana.
20.01.2004 | 14:05
Kod Jambreka
Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
Tema zaključana.
20.01.2004 | 14:18
Mislio sam na web link.
Na minoltinom sajtu ne postoji ta serija pisaca, a ni google nista ne nalazi.
Tema zaključana.
20.01.2004 | 15:39
Iskustva, savjeti, upozorenja...?

Ja svoje novce ulazem u Xeroxa, kad se kolora tice.

HP, po mom iskustvu i onom sto sam vidio, ispada iz igre, jer kakvoca otiska ni izbliza nije ravna kakvoci koju ispisuje i prosjecan Xerox phaser. Ako ti kakvoca ispisa nije vazna, i ako ces taj kolorac koristiti vise kao masovni uredski uredjaj, za kolor strapac, onda mozda HP ne bi bio lose rjesenje.

Spomenutu Minoltu nisam koristio, ne mogu ti reci nista podrobnije, ali svakako provjeri kako podrzava OS X, imas li osiguran servis i potrosni materijal.

Moja tvrtka (60+ ispostava) ima jako dobre odnose s nekoliko proizvodjaca printera i kopirki, ukljucujuci Xeroxa, Konicu i Canona, i nakon vrlo kratkog razmatranja uvidjeli smo da je kakvoca otiska kolora koju daje Xerox svjetlosnim godinama ispred konkurencije, u pogledu svega. Imaju besprijekoran servis, drajvere za OS X, vrhunsku kalibraciju, ujednacen nanos, disperziju tonera ... jednom rjecju, sve sto je vazno za vrhunski otisak.

Otisak s Xeroxovih laserskih pisaca u boji koristimo kao "print proof" svim nasim klijentima jer gustoca tocaka, ostrina slike, zasicenost boje i disperzija tonera cak pri 600 dpi odgovara onome sto u tisku dobijes sa 300 lpi (HD standardu kojeg koristi nasa tvrtka).

Takodjer obrati paznju na kakvocu papira kojeg ces koristiti -- moje tople preporuke su Xerox Colotech 120 gsm i 170 gsm -- taj papir je upravo stvoren za Xeroxove strojeve. Ima jako finu istkanu teksturu, nije "kiseo", otporan je na starenje i, kad ga uzmes i pogledas prema svjetlosti, nema karakteristicne paralelne vodoravne pruge, sto je odlika jeftinih glatkih papira.
Tema zaključana.
21.01.2004 | 10:12
So Xerox will be.
Vec mi je dosta razmisljanja. Nisam vidio niti jedan los review, a search newsa je nasao samo jedan (1) post sa problematicnim Xeroxom 6250 (horizontal banding).
A najljepse je da je rok isporuke 1 dan.
Mozda vec danas bude prvi isprint.

Hvala svima.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1426)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.70 Seconds

Provided by iJoomla SEO