SOS: iMac bondi blue firmware update
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

SOS: iMac bondi blue firmware update

05.02.2004 | 22:44
daklem: oprobo instalaciju panthera no bez updatea firmwarea i krk - ode sve bas kao sto je napisano u -iMac DV Slot-loading...- tekstu ovdje na grupi.

sve otale mi je bistro no kak pripojit iMac-a BEZ FW-a na drugu kantu u FW Target Disk modu. Ima li neki as u rukavu ili mora ici maticna u drugi stroj sa doticnim FW-om pa tek onda kako slijedi.

tejnks

mirkofsky
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
05.02.2004 | 23:43
FireWire JEST na matičnoj ploči - ili pak nije. Ukratko, ako iMac u orginalu nema FireWire onda možeš zaboraviti soluciju putem FW Target Moda.
Tema zaključana.
06.02.2004 | 18:46
Bondi - i AFAIR jos godinu i pol kasnije - iMaci nisu imali FireWire
Tema zaključana.
06.02.2004 | 18:51
Dvije su kombinacije kod ovog slučaja. Jednu je opisao Ante i tu ti ne mogu pomoći, druga je mogućnost da se iMac ipak digne sa slikom u promt modu (ekran sa slovima sličan terminalu) onda treba pokusati potjerati ga naredbom "load" i "boot". Stroj bi se trebao dići sa OS X ali bez mogućnosti da se bilo što intervenira na disku, čak se može desiti da se disk ne vidi. Slijedeći korak je da se ubaci CD sa sistemom 9 ili 8.6 koji je dolazio sa tim strojevima napravi update firmware i krk sve radi. Čak i OS 10.3.2 sa 64 Mb RAM-a i ako to tužno izgleda.
Tema zaključana.
10.02.2004 | 09:30
jope ja sa iMacom...

da ono pitanje o FW nakon malo muckanja glavom fakat je za posramit se...no evo sto bijase do sad sa updateom firmwarea: po pitanju spajanja dva stroja osposobih timbuktu, izvadih hard -daklem radi- i uspijem sve pocackat da se nakon remot-restarta opet pojavi na mrezi (via crossover kabel) i sve pet. No kako bijase i pred vadjenje HD-a, kratko nakon paljenja stroja sve se zaustavlja i lampica na kucistu samo treperi i to je to. Nema restartanja niceg. Kad se sve to desilo prvi put, nakon neznamcega (reset pram ovo -ono) stvar se cula kao da se system ucitava, ali sad - nema kruha, ni blizu tome.
Ukratko, iako je sve spremno za remote control iMac-a preko crossover-a, nema mogucnosti updatea fw-a jerbo stroj ne ucita(va) system. Cini mi se da bi cak i maticna u drugom stroju davala isti rezultat!?
Ajde prosim lepo nekog jokera iz rukava da nebi sve zavrsilo ko nekakav akvarij ili tegla za cvijece...i naravno - hvala na razumijevanju!
Tema zaključana.
10.02.2004 | 15:53
nightmare is over...for now
uspio natjerat HD da starta sistem nakon tocno slijedeceg (oprobano dva puta): restart sa izvadjenom memorijom- gasenje- umetanje memorije+startanje sa cmd-opt-a-v. Slike na iMac-u i dalje nije bilo. Nakon toga sam pokrenuo preko timbuktua fw updater i nakon novog starta dobih -onaj plavkasti, zblurani monitor - ali se update prica uspjesno privela kraju kako je i propisano u readme-ovima. Nakraju sam jos cacko po potovima za povrat ostrine slike. Svasta sam izvodio oko monitora u pocetnoj fazi pa neznam jesam li nehotice nesto pomrdo ili je uzrok cijelog problema uvjetovao i razmrdavanje monitora.
Whatever, ja krecem prema birtiji, a ribice i cvijece nek pronadju ipak neko drugo staniste.
ciaos
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1588)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.94 Seconds

Provided by iJoomla SEO