Combo USB firewire na Beige G4
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Combo USB firewire na Beige G4

22.04.2004 | 10:45
Kupio sam neku High Speed Combo UDB 2.0 firewire PCI karticu. Na ambalaži piše da je kompatibilna sa sitemom OS X 10.2.8. Kad palim mašinu prijavljuje mi poruku u stilu "USB device connected to HUB draws to much power so it vill be disconected". Javlja se u različitim trenucima u toku bootanja (nikad kasnije) a ponekad se i ne javlja. Problem je naravno u tome što ja u trenucima kad mi to prijavljuje nemam baš ništa spojeno na USB niti Firewire.
Drugi problem je što mi u System profileru prijavljuje da ima (pod PCI/AGP Cards) 4 USB-a i 1 Firewire a u biti ih (fizički) ima 3 USB-a i 2 Firewirea. Pod USB-om mi lista jedno 5-6 USB-ova a pod Firewire-om mi javlja "No inforamation found". Ne znam jeli to potencijalno neki problem ili nije. Jer slična je stvar sa SCSI-jem za kojeg isto u Profileru javlja "No inforamation found" a on uredno radi sa zip-om i pržilicom (osim sa scannerom ali to je druga priča).
Treći problem je što kad na neki od USB portova spojim 64 USB key disk sistem mi se smrzne. Miš se miče ali niš nemogu osim forcequitati. A kad spojim drugi 256 MB on mounta bez problema i kopira fajlove i jednomriječju radi. Inače obadva rade i na laptopu i na G3 macu na poslu.
Četvrti problem je što mi se kad pokušam bootati u system 9.2.1 javlja poruka "Bus error. Try reboot and press shif key..." Dakle traži da bootam bez extensija međutim to ne pomaže. Uspijem dignuti sistem tek kad izvadim USB Combo karticu. Instalirao sam i drivere koje spominjete na Jabučnjaku (ali nisam uspio skinuti ih s Jabučnjaka direktno jer mi javlja neku grešku, nego sa drugog mjesta). Ali ti mi driveri ne pomažu (sve se uredno instalira ali on i dalje javlja istu grešku kod bootanja u ).2.1). Neznam bi li pomoglo da dignem sistem na 9.2.2?
Peti problem nije vezan za USB nego za upgrade Panthera. Kad sam pokušao dignuti sistem s 10.3 na 10.3.2 (s idejom da ga dalje dignem i na 10.3.3) proces je prošao (iako je potrajao jaaako dugo) i kod rebootanja javio mi hrpu grešaka (bijelim slovima na crnom ekranu) i nije se više htio dignuti.
Šesto je više zanimljivost nego problem (iako i je problem). Čitao sam negdje na nekom sajtu o tipu koji je napravio particije na velikom disku i na 1 GB particiju instalirao Sistem 9.2.1 i onda izvadio disk i na drugoj mašini (Plavo bijeli G3) instalirao 10.3 na veliku particiju (79 GB čini mi se) i kad je disk vratio u Beige G3 stvar je (uz pomoc XPostFacto-a) radila. Ja sam pokušao nešto slično ali sam particiju na koju sam stavio 10.3.3 definirao uredno (manja od 8 GB i prva po redu) i ideja mi je bila samo da postignem update sistema na drugoj mašini pa da već upgredani sistem vratim na Beige. Kad ga spojim sistem se digne i tastatura radi (mogu otvarati foldere i sl.) ali miš se ne mrda pa ne mogu zbilja raditi??!

Sve ovo što sam naveo nije ništa kritično niti me previše zabrinjava jer Panther uredno radi, kartica je lijepa brza (video), cash sam aktivirao na ZIF G4-ju pa mi sve lijepo brzo radi. Kupit ću USB scanner i zaboraviti stari SCSI.

Ako je nekom ovo što sam napisao intrigantno dobrodošli su komentari i izmjena iskustava, savjeti i pomoć. Vidim da mnogi od vas uživaju pomagati druge i davati ideje. Žao mi je što ja još nisam nikome udjelio neki koristan savjet ali nadam se da će nekom od ljudi koji čitaju ove stvari nešto od toga biti korisno.

Pozdrav BB
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
22.04.2004 | 12:07
Driveri koji su na Jabučnjaku su samo za USB-only chipsete i velika je vjerojatnost da ti to neće raditi na FW/USB combo kartici. U svakom slučaju kartica ne bi smjela javljati nikakve greške kada ništa nije spojeno na nju. Za početak traži support od proizvođača - oni tvrde da to radi na Macu i ako su imalo ozbiljna firma, morali bi ti u roku dan-dva javiti odgovor. U međuvremenu pogledaj na xlr8 da li netko ima takvu karticu i slične probleme.
Tema zaključana.
22.04.2004 | 14:58
Oni su toliko ozbiljna firma da nisam uspio naći njihovu adresu ili telefon ni nigdje ništa na internetu!?
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
22.04.2004 | 16:34
Ja bih onda takvu nepouzdanu stvar koja pravi probleme radije izbacio van. Kupi neku USB-only koja radi na Macu - takve rade bez greške i drivera, a za FW video je Beige ionako prestar - osim eventualno za eksterni disk.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1441)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.94 Seconds

Provided by iJoomla SEO