Ulancavanje eksternih FW diskova
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ulancavanje eksternih FW diskova

27.04.2004 | 15:54
Novi dan, novi problem. Ponovo je u pitanju iMac, ovoga puta LCD (15"), a tema dana je ulancavanje eksternih FW diskova. Konkretno, u pitanju su 2 Maxtora od po 250 MB svaki.

Kada je samo jedan od tih diskova spojen na iMac, sve radi uredno. Zapravo, skoro pa sve radi uredno. Ako se prvo boota iMac pa se tek onda upali disk (power on), dogodi se Kernel Panic. No, to se lako preskoci ako je disk upaljen kad se Mac boota. Zanimljivo je da power off Macu ne smeta.

Sve uredno radi i kad se na isti taj disk, preko FW ulaza na njegovom kucistu, spoji iPod.

Medjutim, kad se ubodu dva (ista!) FW diska u lanac, javlja se Kernel Panic vrlo rano kod boota. Isprobali smo razne kombinacije (kako s konektorima tako i s file systemima), ali nista nije pomoglo - mozemo imati spojen samo jedan FW disk.

Prije nego netko postavi (pametno) pitanje zasto ga jednostavno ne ubodemo u iMacov drugi FW port, objasnjenje je da je na njega spojen Sonyev DVCAM recorder.

Ima li netko slicnih problema?
Tema zaključana.
27.04.2004 | 16:24
A taj drugi disk uredno radi?!
Fw uredno radi sa iPodom, a dali radi i sa kamerom?!
Možda je u pitaju nedostatak struje
Ukoliko je Maxtor OneTouch, mislim da bi on trebo imati svoje napajenje, no nisam siguran kako i da li uredno funkcioniraju FW portovi na njemu, iPod i sam traži struju i napaja se preko Fw-a, tako da je problem pomalo bizaran, no čini mi se da jedan od diskova nije u redu...
Tema zaključana.
27.04.2004 | 16:28
Eh, zaboravih, možda je problem u tome da on odmah pokušava svoriti RAID od tih diskova, pa zato javlja kernel panic, a nisi napiso šta se događa ako se oba diska upale nakon podizanja sistema...
Bio je neki programčić za raid, pa možda je u pitanju preformatiravanje diskova
Tema zaključana.
27.04.2004 | 18:20
Je, u pitanju je OneTouch. Svaki disk ima svoje, zasebno napajanje.

Sto se tice paljenja oba diska NAKON podizanja sistema, nije opcija jer Kernel Panic uleti cim se upali prvi od njih.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
27.04.2004 | 20:38
Maxtor nije banana-firma. Prva stvar je mail njihovom supportu.
Tema zaključana.
  • melloyello
  • Posjetitelj
29.04.2004 | 17:00
sad mi to nije jasno?!... jel si siguran da ti vanjska kutija to podrzava? imam vanjskog hdd koji ima dva prikljucka za firewire i jedan za usb i jedino sto podrzava vise korisnika, a nikako lancanu reakciju
kako spajas jos jedan hdd na samu kutiju ili je kutija sa double spaceom?
Tema zaključana.
29.04.2004 | 18:23
Pa po logici da u vanjski disk mogu upiknuti iPod i vidjeti oba, ne kuzim zasto ne bi radilo sa dva "prava" vanjska diska (i to identicna).

Danas smo drugi disk spojili preko USBa. I radi. Sad je jedan na FW, drugi na USB, a kad se iPod upikne u neki od njih, radi i on.
Tema zaključana.
  • melloyello
  • Posjetitelj
30.04.2004 | 22:49
mozda iPod ima nesto snimljeno u sebi ... neki neznam sto.. programcic..

a da probas formatirati jedan HDD za maca a drugi nek buda fat32...
mislim bubuletam gluposti ali tko zna...

budem se raspitao kod jednog frajera koji je to mozda vec radio...
Tema zaključana.
30.04.2004 | 23:00
Ovo za "programcic" ne znam, ali ideja je zanimljiva.

A ovo s formatiranjem smo vec probali. I nije pomoglo.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
30.04.2004 | 23:57
Dobro a što kaže Maxtorov support?
Tema zaključana.
30.04.2004 | 23:59
Bo. Cekamo tebe da ih ugnjavis. Mi se bavimo Pametnijim Stvarima.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
01.05.2004 | 01:48
Evo, poslao sam im opširan mail. Obećavaju odgovor u do dva radna dana.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
05.05.2004 | 01:24
Kao što su i obećali evo odgovora i solucije problema:

Further to your request, I understand that you are having problems when you
connect two Maxtor OneTouch drives to your system at the same time. The
solution is to install the latest Mac OS X FireWire drivers for the OneTouch
drives. The latest drivers can be obtained by going to the following link.

www.maxtor.com/en/support/downloads/onetouch_os_x_update_sept04 _2003.htm
Tema zaključana.
  • melloyello
  • Posjetitelj
05.05.2004 | 12:09
tri put hura za davora... hura hura hura
Tema zaključana.
05.05.2004 | 16:23
Instalirano. Radi!
Tema zaključana.
05.05.2004 | 16:42
Fascinantno je sto se sami niste sjetili instalirati nove drivere. Jos sam po netu nasao reporte o problemima sa 10.3 koji su rijeseni novim driverima, ali sam naivno pomislio kako ste to davno napravili...
Tema zaključana.
  • melloyello
  • Posjetitelj
05.05.2004 | 17:19
e kako bi rekao moj sef... ima onih koji misle i ima onih koji rade
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
05.05.2004 | 17:35
Fascinantno je zapravo to što njihov disk traži driver. I da ne bude zabune - stvar radi sasvim uredno bez ikakvih drivera dok ih ne staviš u FireWire lanac. Dakle, nije da smo baš tako retardirani .
Tema zaključana.
  • melloyello
  • Posjetitelj
05.05.2004 | 17:51
trebali bi probati uclanivanje dva hdd ali razlicitih proizvodjaca
zapravo je zbunjujuce bilo to sto jedan radi a dva nece pa se uvijek pretpostavlja da nisu drajveri vec mozda struja ili nesto drugo...
od kud si djipi? da probamo staviti u lanac i moj vanjski hdd koji je western digital... pa da vidimo hoce li drajveri spasiti stvar
Tema zaključana.
05.05.2004 | 18:20
Fascinantno je sto se sami niste sjetili instalirati nove drivere.

Meni su rekli da na Metinkosima nema drajvera. Navodno ubodem i radi. Je, rajt.
Tema zaključana.
05.05.2004 | 18:23
zapravo je zbunjujuce bilo to sto jedan radi a dva nece

Primjeti da u slucaju spomenutog Maxtora radi kombinacija s dva diska razlicitig proizvodjaca (ako iPod tretiramo kao disk, a nema razloga da to ne ucinimo), ali nije radila s dva diska istog proizvodjaca.

od kud si djipi?

Rijeka. Ako prolazis, ponesi disk.
Tema zaključana.
05.05.2004 | 18:42
Iskreno receno, pojme nemam cemu ti njihovi 'driveri'. Sada znamo, bez njih dobijes kernel panic Ja sam spajao svakakva no-name FW eksterna kucista u lanac bez ikakvih nuspojava i drivera.
Tema zaključana.
05.05.2004 | 18:45
Dakle, kad god se pojavi KP, instaliram najnovije Maxtorove drivere za OneTouch i "k'o rukom odneseno". Shvatijo.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
05.05.2004 | 19:27
Driveri za FW i jesu nepotrebni. Ovdje ti "driveri" vjerojatno služe samo zato da zakrpaju NJIHOV propust u chipsetu ili nešto slično.
Tema zaključana.
  • melloyello
  • Posjetitelj
05.05.2004 | 19:53
djipi ... moze.. uskoro cu dolje
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1442)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.77 Seconds

Provided by iJoomla SEO