Novi G5 Service Manual
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Novi G5 Service Manual

• dpasaric
  • Posjetitelj
03.06.2004 | 23:08
Ha! Izgleda da Apple opet ima curenje informacija prije vremena... na netu su osvanule fotke novog G5 Service Manuala u kojem se vrlo jasno vidi unutrašnjost nove revizije G5 strojeva.

Eto, otvaram raspravu na tu temu - sada barem imamo konkretnog materijala!

1) Izgleda da će svi modeli biti dual jer postoji samo jedan zajednički hladnjak za procesore - osim ako u manualu nije prikazan samo srednji ili najjači model.

2) Više NEMA ulaznih usisnih ventilatora! Hmmm... to otvara pitanje kako se stvar hladi? I onda počinju nagađanja o tekućem hlađenju!

3) RAM slotovi su vertikalni i izgleda da su sada samo 4?

4) Tračevi o dual-optičkim driveovima nisu istina - i dalje je tu samo jedan optički drive, a ono "dual" se možda odnosilo na nove dual-layer pržilice.

5) Mjesta za 4 harda ima koliko hoćeš, ali nigdje nema predviđeno nekakva ležišta za tu namjenu, a prednji dio kućišta je sablasno prazan. Čudno...

6) Matična ploča izgleda manja.

Komentari?
Tema zaključana.
03.06.2004 | 23:29
zvuci odlicno, nego ako nije tajna moze adresa ?
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
04.06.2004 | 00:04
Ma sada već imaš svuda... od AppleInsidera do MacRumorsa...

No, postoje razna tumačenja... neki kažu da su ventilatori možda ipak tamo, ali su uklonjeni prije fotke radi boljeg prikaza onoga na što se odnosi uputa (prednji konektor). Neki kažu da je to sve skupa samo Photoshop zafrkancija. Treći kažu da je prikazan single CPU model zato jer piše samo jednom "G5" na hladnjaku, a da dual modeli imaju ventilatore... itd...
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
05.06.2004 | 11:27
Update - izgleda da se sada zna i što je 7.3 i 8.1 oznaka modela u sistemu 10.3.4 - prva je nova revizija G5 desktopa, a druga je potpuno novi G5 iMac. Apple naime više ne isporučuje ikakve G4 iMace trgovcima, a za towere su rekli "za par tjedana". Uz sve to navodno starta i iTunes Europe - prije samog WWDC-a.
Tema zaključana.
05.06.2004 | 17:24
Evo, svjeze vijesti kazu da su ovo pravi tehnicki nacrti novog PowerMaca. Neki geek je kopa' po skovacama iza Appleove zgrade i slucajno nabasao na ovo medju korama od banana i plasticnih pakiranja sushija. Pretpostavlja se da je onda to autenticno jer je Steve vegan (kore od banana tome daju u prilog) a sushi je omiljena poslastica Philla Schillera. Ova je skica vjerojatno nastala tijekom njihova razgovora o buducnosti desktop linija.
Evo svima, pa gustajte
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
05.06.2004 | 18:06
Tema zaključana.
05.06.2004 | 19:37
E ovo je super nacrt moze i neskafa da se pravi
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
07.06.2004 | 01:35
Tračevi idu dalje... jedna struja tvrdi da ipak neće biti G5 iMaca već samo upgrade postojećeg modela na G4 1.25/1.33/1.5 GHz. Druga struja tvrdi da neće biti G5, ali da se radi o novom G4 procesoru s dvije jezgre. Hmmm... prilično nategnuto. Treći kažu da je krajnje vrijeme za G5 u iMacu, pa makar i samo 1.6 GHz model. Vidjeti ćemo.

Ono oko čega više nitko ne spori je novi PowerMac G5. Zna se da dolazi, ali ne zna se koliko će biti brz. Što se tiče velikog hladnjaka (Apple je inače tražio da se fotke uklone - ponašaju se kao Severina) - neki izvori su potvrdili da to uopće i nije hladnjak, nego samo poklopac estetike radi iznad sustava tekućeg hlađenja. To bi bilo sjajno - tišina brzina. Da li je Apple uspio tu tehnologiju toliko ispolirati da je upotrebljiva u širokotržišnom modelu?

Ono što me osobno najviše veseli je informacija da novi Cinema monitori počinju s 20" modelom. Znači sigurno će postojati jedan u klasi 23-24" i, nadajmo se, onaj zaista mamutski od 30" .
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1518)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.70 Seconds

Provided by iJoomla SEO