G4/867MHz - pitanje
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

G4/867MHz - pitanje

08.06.2004 | 15:49
Trebam savjet znalaca da se ne upustim u nesto i izgubim 3 dana za nista.
Imam doticni stroj, G4 867MHz, 896 MB RAMa (PC133 CL3). Na njemu se trenutno vrti OS 9.2.2. iz jednostavnog razloga: ima dodanu SCSI Adaptecovu karticu na koju je prikljucen Heidelbergov scaner.
E sada, posto je meni scaner primarna stvar, a nakon njega ide Photoshop, pa Indesign... ja bih stavio 10.3.4, ali, da li cu moci pokrenuti scaner?
Trenutno on radi pod svojom aplikacijom, LinoColor, koja se vrti pod OS9. Postoji li kakav Plug In za Photoshop koji moze tjerati Heidelberga koji je spojen preko SCSI-a?
Svaki savjet ce mi dobro doci.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
08.06.2004 | 16:08
Šteta je takav G4 vrtiti na OS 9... opet, ako ti je skener najvažniji onda provjeri po webu što ima - prvo info od samog proizvođača, a onda i generalno - ako Google ne zna, nitko ne zna!

No, na tvom mjestu ne bih previše razmišljao - slobodno možeš gore staviti Panther - tvoj stari sistem neće ni na koji način biti poremećen. Ako baš ne nađeš potrebni softver za skener za OS X, uvijek možeš rebootati u stari OS 9 i raditi kao nekada. Eventualno, možeš kao mjeru opreza za Classic emulaciju u X-u odabrati drugi OS 9 sistem (instaliraj jedan samo za to na neku particiju) tako da znaš da tvoj radni sistem neće biti diran.
Tema zaključana.
08.06.2004 | 17:28
Vuescan podrzava sve Linotype-Hell skenere osim Circona.

www.hamrick.com/index.html
Tema zaključana.
09.06.2004 | 09:24
Istu stvar imam ja u firmi. Samo se radi o G3 Blue&white. Radimo tako da se sve radi na sistemu X a kad treba scanirati dižemo sistem 9.2.2 zbog Linocolora. Naime driver za karticu sam našao (Adaptecova) pa se SCSI vidi iz sistema X (10.3.3) ali Linocolor se ne vrti na desetki. Stvar ne radi ni iz classica jer nisam našao neki driver za scanner (dakle sistem vidi karticu ali ne i scanner).
Istina je da Vuescan podržava sve scennere ali koliko got bio dobar ne da se uspoređivati s Linocolorom tak da to kao solucija uopće nema veze. Doduše nisam pitao (a ti nisi napisao) koji je točno scanner u pitanju (ja imam Topaza). Možda bi tebe i zadovoljio Vuescan.
Ako hoćeš probati skini si driver za karticu s adaptecovog site-a a Vuescan s adrese koju je naveo GANDALf.
Tema zaključana.
09.06.2004 | 11:11
Vuescan je radio bolje scanove nego Linocolor sa Linoscanom 1400, bolje nego Magicscan sa Astrom 2000 i Powerlookom III, bolje nego Deskscan sa HP 4p/t... tako da mislim da to JE solucija.

Posebno kada je to jedina solucija za skeniranje pod OS X.
Tema zaključana.
09.06.2004 | 12:05
Vjerujem ja to sve. Zato sam naknadno i pitao o kojem se skeneru radi jer Topaz je u totalno drugoj klasi skenera od ovih koje ti navodiš pa je vjerojatno i Linocolor koji ih prati nešto slabije funkcionalnosti nego s Topazom. Ja sam u međuvremenu, nebudi lijen instalirao Vuescan na X i na 9.2.2 i nije mi prepoznao Topaza niti u jednom slučaju (barem sa sistemom 9.2.2 je morao prepoznati). Probat ću još doma Vuescan s Powerlookom 2000 ali sumnjam da će dati bolje rezultate nego Binuscan. Čini mi se da bolje skenira s Epsonovim Perfectionom 2400 nego Silverfast ili njegov software (nemogu se sad ni sjetiti kako se zove) ali ne baš drastično bolje.
Mislim da je za sada još uvjek bolji deal ostati pri skeniranju u sistemu 9.2 ako se radi sa scanerima malo bolje kvalitete i softwareima koji kojštaju više od scannera.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1444)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.75 Seconds

Provided by iJoomla SEO