Instalacija Radeona 7000 u 8500
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Instalacija Radeona 7000 u 8500

22.06.2004 | 16:48
Nije bilo bezbolno. Prva stvar je bila skidanje donjeg vijka sa VGA konektora da bi kartica usla u slot. Prvih nekoliko bootova rezultiralo je necitljivim prikazom na monitoru. Kako je simptom bio isti kao kod neuspjesnog flashanja nekoliko GeForce 2MX kartica, uplasio sam se da je kartica neupotrebljiva u Macu. Medjutim, Riba je rekao da ju je uspjesno testirao pa sam nastavio sa pokusajima. Promjena slotova, CUDA reset, PRAM reset... U jednom trenutku je kartica proradila u srednjem slotu. Kosa mi se slegla nazad u prirodan polozaj. Nazalost, nije mogla i ostati u tom slotu jer se jako zagrijava, a hladnjak joj je skoro naslonjen na USB karticu koja se nalazi u susjednom slotu. Nisam zelio riskirati konstantno kuhanje susjedne kartice pa sam ponovo pokusao sa najdoljnjim slotom. Neuspjesno. CUDA, PRAM... nista. Rezanje kucista da kartica lakse sjedne nije pomoglo, ali sam mogao vratiti vijak nazad uz VGA prikljucak. Nekoliko vadjenja i stavljanja kartice u slot, resetiranja i eto je! Radi u zadnjem PCI slotu. Ne zeleci nista dalje riskirati zatvaram kuciste.

Testovi
Znao sam da ovo nije neki zmaj od kartice, ali uzeo sam je radi kompatibilnosti a ne radi brzine. Ali ipak...
OS 9
MacBench 5, graphic tests. Razocaranje. Radeon 7000 radi od 22% do 102% brzine starog Voodoo 3 2000, s tim da je prosjek oko 70%. OK, idemo dalje. Speedometer kaze duplo sporije od V3.
Tema zaključana.
22.06.2004 | 16:50
Ne mogu pejstati ostatak teksta. Upload kao clanak.
Tema zaključana.
23.06.2004 | 14:28
Staviti cu kad se vratim (negdje oko vikenda) zajedno sa svojim tekstom o flashanju da to nekako ukombiniramo....ne znam sto kaze nastavak teksta ali radeon 7000 bi trebao biti osjetno brzi od voodoo 3...Korky kaze da njemu radi ok.
Tema zaključana.
23.06.2004 | 14:46
Procitaj clanak pa ces saznati. Danas cu isprobati Quake III arenu pa cu postati ovdje.
Tema zaključana.
27.06.2004 | 14:53
ne znam sto kaze nastavak teksta ali radeon 7000 bi trebao biti osjetno brzi od voodoo 3...Korky kaze da njemu radi ok

Ja sam malo proveo testiranje pod 9 i Radeon uistinu ispada i do tri puta sporiji od Voodoo trojke. :^( To je što se rada na desktopu tiče. Što se tiče nekih OGL igrica, Radeon je brži.

X je, naravno, nešto sasvim drugo (mada je resizeanje prozora još uvijek štucavo), ovdje je Radeon miljama daleko od nepodržane Voodooice.
Tema zaključana.
27.06.2004 | 19:41
korky, sto se tice resizeanja prozora, PCI Extreme je tu prilicno pomogao.
Tema zaključana.
28.06.2004 | 19:35
korky, sto se tice resizeanja prozora, PCI Extreme je tu prilicno pomogao.

Vidiš, vidiš...

Mada je više pomoglo kod minimaliziranja i maksimaliziranja prozora. Resizeanje je i dalje relativno sporo (istina, maaalko je brže).
Tema zaključana.
29.06.2004 | 11:15
Gle, nije glatko ni na G4 1,25 sa ATI 8500 AGP, tako da se ne bunim.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1506)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.68 Seconds

Provided by iJoomla SEO