Preporuka za skener
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Preporuka za skener

• dpasaric
  • Posjetitelj
09.08.2004 | 23:20
Da ne otkrivam toplu vodu - da li je netko u zadnje vrijeme kupovao kakav skener? Treba mi nešto u low-mid rangeu, da je barem USB 2 ili FireWire, da može skenirati dijapozitive, da lijepo izgleda (nešto silver/alu looka je poželjno) i da nije preskup - nešto u klasi 500-1500 kuna.

Hvala!
Tema zaključana.
10.08.2004 | 14:05
nema ljepšeg ...

HP 4670C, USB 2.0, 48 bit, (2400x2400dpi optic.rez.)

www.ve-mil.hr/opis.asp?sifra=9050
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
11.08.2004 | 00:14
Nevjerojatno! Danas sam posvetio dobra tri sata na netu da vidim što izabrati i odabrao sam upravo taj model! Onda mi je kolega rekao da si i ti ovdje preporučio isto! Sjajno, baš mi se sviđa, sada ostaje pitanje da li je i tako kvalitetan. U prikazima koje sam čitao su rekli da nije baš sjajan za negative i slično, ali to mi ionako treba samo povremeno.

Da li ga ti imaš? Kako ti se pokazao?
Tema zaključana.
11.08.2004 | 19:37
Ovaj model mi je prvo pao na pamet, naravno, zbog bliskog apperancea sa G5 i novim Cinema Displayem.

Šteta što nema FW, kao vecina novijih EPSON scanera. Naime, imao sam, po specifikacijama, nesto slabiji EPSON FW/USB scaner, koji se pokazao vise nego dobar/brz za rastere, a za slajdova i ne možeš očekivati ništa bolje u ovom cjenovnom rangu.

Ipak, mislim da se radi o dobrom izboru... go for it!
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
12.08.2004 | 00:10
Jedva čekam da dođe! Kao da je stvoren da stoji uz Maca! Svaka čast HP-u ovaj put!
Tema zaključana.
16.08.2004 | 10:50
HP je mozda lijep no sto se tice kvalitete scana diapozitiva ili negativa u rangu flatbed scannera trenutno vode Epson Perfection (2450 ili 3200) i Microtek ScanMaker 6100.
naravno nakon dugotrajnog researcha na netu i po foto forumima i newsima.
skuzio sam da je velika razlika izmedju onoga sto kaze proizvodjac/hardare reviewer i struka ( fotograf) i treba vjerovati struci.

nedavno sam kupio Microtek, a na poslu imam Epsona, izskenirao sam vec cca. 30-ak fimova i mogu za oba reci samo pohvalno....osim.....sa svakim scanerom dolazi software koji samo degradira njegove kvalitete.

stoga ti preporucujem dva trenutno vodeca softwarea za scan-pogotovo negativa: Vuescan(www.hamrick.com) i Silverfast(www.silverfast.com ili www.lasersoft.de)
...nevjerovatna razlika izmedju original drivera i ovih komada softa.

btw. sa Microtekom dolazi Silverfast. naprosto je odlican.

zelim ti uzitak u skeniranju )

pozdrav
crni
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1506)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.73 Seconds

Provided by iJoomla SEO