cudni titanium
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

cudni titanium

20.11.2004 | 00:36
titanium mi se jako cudno ponasa u zadnje vrijeme. naime mislim da ima 733 mhz (iako nisam siguran, a neda mi se sad palit da provjerim) i 768 rama. uzasno mi je usporen i jako tesko otvara datoteke. isto to mi se dogadja se netom (ima dsl). na iMacu otvori stranicu bez problema a titanium se muci i jedva otvara ( a nekad i uopce ne). sistem je 10.3. jel zna netko u cemu je problem?
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
20.11.2004 | 03:21
Vjerojatno se radi o 667 modelu. Prvo provjeri da li je RAM OK - dakle, da li zaista prijavljuje 768 mega. Najverojatnije je samo greška u file sistemu ili vrlo teška fragmentacija diska - da li si sistemski disk koristio kao scratch disk za neku aplikaciju? Provjeri stanje diska s Disk Warriorom.
Tema zaključana.
20.11.2004 | 08:53
Najprije otvori terminal i napisi 'top', te pogledaj koji proces ti zdere procesor.
Zatim otvori Console aplikaciju i gledaj ima li kakvih sumnjivih poruka.
Tema zaključana.
20.11.2004 | 10:22
terminal i console mi se cine u rdu. kad se vratim iz grada budem pogledo i sa warriorom. koristio sam ga kao scratch za fcp. kaj to lose utjece na hard? sta da radim ako je greska u file sistemu?
Tema zaključana.
20.11.2004 | 11:42
Uf! Zasto koristitie laptop disk kao pomocni tvrdi disk za aplikacije poput FCPa?
Zar nije jednostavnije ustekat nekakav vanjski FW disk (80 Giga dodje bagatela danas) nego izmucit maleckog uzduz i poprijeko?
Aplikacije poput FCPa doslovce iz*ebu tvrdi disk disk pa je zato uvijek preporucljivo koristit nekakav vanjski za njihov rad, kojeg mozes formatirati, defragmentirati i sl. a da to ne utjece na rad tvog racunalnog sustava. Tvrdi disk u racunalu sacuvaj takvog zla.
Tema zaključana.
20.11.2004 | 11:49
Najprije otvori terminal i napisi 'top', te pogledaj koji proces ti zdere procesor.

Riba, za normalne korisnike postoji Applications > Utilities > Activity Monitor, koji sve to prikaze i graficki, oboji zeleno, crveno i sareno
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
20.11.2004 | 12:37
Da li ti je FCP imao vlastitu particiju za scratch ili si drapao po sistemskoj?
Tema zaključana.
20.11.2004 | 16:19
Da li ti je FCP imao vlastitu particiju za scratch ili si drapao po sistemskoj?
Uf, ajmo pogadjat.
Vanjski disk koristit valja (6. Bozja zapovid).
Tema zaključana.
20.11.2004 | 20:23
inace ne koristim taj disk vec imam eksterni za to. ovo sam radio na njemu dok sam bio u njemackoj i nisam bio blizu vanjskog diska. nisam imo pojma da to toliko zeza hard. budem ga sad malo sa disk warriorom proso. ima li nekakvih ideja oosim toga?
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1610)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.62 Seconds

Provided by iJoomla SEO