BOMBA! iMac po cijeni iPoda? :-)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

BOMBA! iMac po cijeni iPoda? :-)

• dpasaric
  • Posjetitelj
29.12.2004 | 12:11
Tračevi su počeli... za koji tjedan počinje MacExpo San Francisco i Apple uvijek pripremi nešto zgodno. Ove godine do sada nije bilo baš nikakvog hypea, a sada odjednom BOMBA - barebone iMac za 499$! Ho-ho-ho... radilo bi se o "bezmonitornom" eMac hardveru u lijepom tankom kućištu - ništa tehnološki impresivno, ali funkcionalno, pouzdano, lijepo i jeftino. Ako Appleu to uspije, odmah kupujem jednog za oca koji još radi pod OS 9...
Tema zaključana.
29.12.2004 | 12:59
ja ću uzet dva
Tema zaključana.
29.12.2004 | 16:46
Ja cu uzeti 100 komada, jer i tako nece postojati, pa pretpostavljam da ce biti jeftini.
Tema zaključana.
29.12.2004 | 17:34
.. Ako Appleu to uspije ..

Uspjet ce im ako su tijekom 2004 svi pusili travu, u trostrukim dozama. I trazili repete ..
Pa su pozvizdili i odlucili uci na PC triste ponovno na velika vrata, tadaa!, ali kroz kljucanicu -- masakrirati svu svoju proizvodnu liniju, do zadnjeg cipa. I onda ce Steve glumiti Michaela Della kako rida nad gomilom spaljenih iMacova, drzeci u ruci posve novi, najjeftiniji Mac u povijesti. A Schiller ce biti Petronije, koji ce sve to opjevati, uresiti rimama i skladnim gudanjem po citri.

Tko je god izmislio ou glasinu stvarno je bio na dopu zadnjih dana.
Tema zaključana.
  • link
  • Posjetitelj
29.12.2004 | 20:13
Ipak to ne bih trebao biti iMac vec neka popularnija zamjena za malo popularni eMac.
Ne vjerujem da bi oskrnavili iMac liniju koja je ipak popularna, pa cak i sa cijenama.
Ne treba zaboraviti da je iMac jedan nivo superiorniji danasnjem eMac-u, a ono sto se predlaze u "BOMBI" je ipak nekako u nivou tog eMac-a.
Ostaje jos dva tjedna pa cemo da vidimo sto ce Steve da izvuce iz rukava.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
29.12.2004 | 22:14
Trenutačna serija iMaca G5 je toliko ispred u performansama od starog G4 hardvera da kanibalizacija nije velik rizik. Oni koji sada kupuju, za mnoge još uvijek elitni iMac, će ga i dalje kupovati, a oni koji sada kupuju jeftini PC odjednom mogu kupiti Mac. Možda to i nije tako sulud plan. Vidjet ćemo...
Tema zaključana.
29.12.2004 | 23:06
Dobra teorija ali cisto sumnjam da ce biti ista od toga....
Tema zaključana.
30.12.2004 | 00:03
Eto i daljnjih specifikacija : 256MB of RAM
HDD 40 --> 80GB
USB 2.0
FireWire 400
10/100 BASE-T Ethernet
56K V.92 modem
AirPort Extreme support

Zivi bili pa vidjeli...
Tema zaključana.
30.12.2004 | 10:34
Hm, mislim malo o iPodu - mp3 playera bilo je i prije iPoda, Apple je uzeo ideju i pretumbao je i BUM. Mislim da se ovdje radi o sličnom principu. Naime, ta mašina (eventualna) trebala bi raditi poznatu staru stvar na oku ugodan način. Zamislite samo TIVO look alike - ugrađen tuner i TV out, Airport unutra, snimaš s TVa, strimaš s glavnog Maca na TV wireless, uostalom ni ne treba ti glavni Mac, to malo čudo moglo bi sve samo u nuždi. Možda moj wishfull thinking ali o tome sanjam od Airport Expressa

PS iTV ili iVision ili iBox ili iBrick ili iYOY
Tema zaključana.
30.12.2004 | 23:19
Ako se to dogodi, u mojoj firmi napraviti ćemo promjenu sa bondi blue iMac-ova G3 500 na G4 1.25. Bio bi to veliki skok, ali to bi automatski značilo da bi i 10.4 bio optimiziran i za te mašine, jer po beti ne bi rekao.

Što se tiče strahova da će Mac masakrirati svoju proizvodnu liniju kao što je rekao Zvonimir, ne mogu se s tim složiti, pogotovo ne sada kada je najveći problem u Hrvata količina virusa wormova trojanaca i inih na PC platformi, a ne više prebacivanje naših znakova sa Mac-a na PC.

Kod nas je količina novca koja se trebala izdvojiti za Mac bila najveći problem.

Ako sam dobro shvatio, ovo bi trebalo biti pravo switch računalo. (Čak ti i monitor sa PC ostaje.) A nije skupo i nema virusa.

Zaključak: ukoliko se to desi mi kupujemo tri komada za sad.
Tema zaključana.
31.12.2004 | 14:34
PS iTV ili iVision ili iBox ili iBrick ili iYOY

Ovaj "A, joj" je najizgledniji.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1588)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.80 Seconds

Provided by iJoomla SEO