Macbook pro se ne zeli upalit
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Macbook pro se ne zeli upalit

01.07.2011 | 03:48
Dakle, baterija je otisla prije par mjeseci i od tad je na struji. Sve je normalno radilo. Stavio sam ga na sleep(poklopio) i kad sam ka opet pokrenio, nista. Crn ekran. Pokusam upalit, cujem neki slabasan zvuk ali nista. Drzim dugo start gumb i kao pokrene se al i dalje je crn ekran i za tren sleeping light pocne brzo bljeskati. Procitao sam negdje da bi moglo biti do rama. MOLIM VAS nemojte mi reci da ovo znaci da mi je hard mrtav jer studiram arhitekturu i cijeli zivot(studij) mi je na tom disku ((((((

any ideas?? ://///
skroz sam u depri
Tema zaključana.
01.07.2011 | 08:08
Ja bi rekao da je maticna, odnosno graficka.... Koja je godina proizvodnje MBP?
Tema zaključana.
01.07.2011 | 08:32
2008 rekao bih.

da li su to skupe vijesti?
Tema zaključana.
  • User
  • Posjetitelj
01.07.2011 | 10:03
4everyoung kaže:
...i cijeli zivot(studij) mi je na tom disku ((((((

S obzirom da vjerojatno nije do diska, mogu ti samo preporučit da ga nekako izvadiš i što prije napraviš backup na neki drugi, a onda kad popraviš komp nastavi radit backupe. Ako su ti podaci toliko bitni ne možeš nikad bit siguran kad ih čuvaš samo na jednom mjestu.

Što se skupoće tiče, najbolje će ti znat reć na servisu. Ali da, nažalost je velika vjerojatnost da su skupe vijesti
Tema zaključana.
01.07.2011 | 11:19
apple je svojevremeno zbog neispravne grafičke vršio besplatnu zamjenu matičnih ploča za tu seriju mbp-a, no čini se da je to gotovo:
support.apple.com/kb/ts3420

no, najbolje da pitaš u servisu...
Tema zaključana.
01.07.2011 | 13:20
I ja se bojim da je to taj dokumentirani problem. Par ljudi je vec ovdje iskusilo to, ukljucujuci i Staina gore. Nazalost pomaze samo promjena maticne. Dobra vijest je da su ti podaci na disku u redu, izvadi disk van i spasavaj ih.
Tema zaključana.
01.07.2011 | 14:19
okej, hvala svima.

u koji servis mi preporucate ici?
ili se o tome ne smije pricati?

kupio sam mpb u jednom kod bocarskog pa sam mislio tamo? :/
Tema zaključana.
01.07.2011 | 15:13
evo ako ce nekom pomoc za ubuduce, maticna je u pitanju.
4000kn je nova i navodno mi je bolje uzet novi laptop.

idem plakat sad, ovo mi se desilo u najgorem mogucem trenutku grrrrrrrr

hvala svima jos jednom!
Tema zaključana.
01.07.2011 | 16:03
Inace preporucam ljudima da nabave maticnu na Ebayu u slicnim situacijama, medjutim ovo je specifican slucaj buduci da se radi i konstrukcijskoj pogreski (pregrijavanju) nvidia chipseta, sto znaci da i nakon zamjene postoji opasnost da se ista stvar ponovi , a uz to je rizicno kupovati dijelove ne Ebayu jer je moguce da isti pati od tog problema ili je popravljan (ovo se inace da popraviti prelemljivanjem integriraca, samo treba naci covjeka sa odgovarajucom opremom. Moguce je da bi cak i vruci pistolj za skidanje boje s drveta pomogao, barem privremeno).
Ja takodjer imam MacBook Pro iste serije i za sada je sve u redu, ali citajuci ovakve poruke jasno mi je da moze otici kvragu svakog trenutka.
Prodaj ga za dijelove i stedi za novi ako si u mogucnosti...
Tema zaključana.
01.07.2011 | 17:15
razmisljam o toj mogucnosti, ali ne znam kome bih ga prodao? uopce nisam uopznat sa mogucnostima vezanim za mac u hrvatskoj osim kupovine u ovlastenim prodavaonicama.

moram se malo raspitat pa se nadam se bi se nesto dalo sredit. jedini problem je u tome sto mi je evidentno racunalo potrebno sto prije moguce.

u svakom slucaju, sto saznam, postam ovdje za buduce nesretnike.
Tema zaključana.
01.07.2011 | 18:54
Ne znam ako si vec kontaktirao www.iservis.hr - ako nisi, mozda je vrijeme.
Tema zaključana.
02.07.2011 | 10:06
Moj MBP je također iz te nesretne serije i dva puta je besplatno mijenjana maticna ploca. Drugi put je promijenjena nakon sto je istekao rok od 3 godine (mozda mjesec dana) U svakom slucaju odnesi ga u ovlasteni servis neka provjere sa apple-om da li je moguce izvrsiti besplatnu promjenu.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1590)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.75 Seconds

Provided by iJoomla SEO