Dva Mac-a jednim kabelom
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Dva Mac-a jednim kabelom

04.02.2005 | 16:41
iMac BondiBlue 350/ 10.3.7
PowerBook G3 500/ 10.3.7

Dotične treba povezati SAMO kabelom. Oba rade preko switcha bezgrešno. Međusobno nikako; crossover kabel - ništa. ST kabel - ništa. ("The Cable for built-in Eth... is not plugged in" - i nikud dalje od toga.)

molim helpujte hvala dovidjenja!
Tema zaključana.
04.02.2005 | 17:08
FireWire kabel, i onda kad su povezani, jedan od ta dva kompa restartas i drzis pritisnut T za vrijeme restarta. Taj komp ce ti pokazati FireWire znak na ekranu, a drugi komp ce ga prepoznati kao vanjski hard.
Da li ti je to ok?
Tema zaključana.
04.02.2005 | 18:05
to je o.k. sistem ali onda je moguce skidati stvari samo s jednog comp. ako oces obrnuto onda sve iz pocetka..
Tema zaključana.
04.02.2005 | 18:29
Tjah, a IP over Firewire? POnasa se kao mreza, a visestruko je brze.

BTW u target disk modu mozes slati fileove u oba smjera Ali dobro, ne mogu ti oba stroja raditi i biti upotrebljiva.
Tema zaključana.
05.02.2005 | 12:51
.. crossover kabel - nista ..

Kako znas? Sto si sve isprobao da bi odustao od etherneta?
Kako si isao provjeriti odaziv racunala?
I jos -- ovo sto si napisao je skoro nemoguce. Ili je riknula mrezna kartica ili je kabel los, ali ethernet izmedju dva Maca MORA raditi.
Tema zaključana.
07.02.2005 | 22:39
ej hvala...

...al bondi je onaj "historijski": nema firewire, niti CD-RW.

Doma nemam ethernet, na poslu oba šljakaju na mreži OK. No malo mi je problem teglit bondija često na posao (a nešto se još i na njemu doma kuha pa povremeno treba presnimit/backupirat).

Crossover je DIY, al nije prvi kojeg sam složio (za ovu priliku dva da bi isključio grešku kabla).
No zar 10.3.7 ne prepoznaje kablove tako da to nema veze (ili je do kartice?) iako sam probao i jedan i drugi kabel?

"Sto si sve probao da bi odustao od etherneta?" -ne kuzim; ja ne zelim odustati od eth. nego upravo suprotno.

Ponovo: oba stroja (na poslu) spojena na LAN rade OK. Kao što Network prijavi "The Cable for built-in Eth...not plugged in" kad se išteka mrežni kabel koji je do prije sekundu umrežavao računalo, tako ta poruka ostaje i dalje kad uštekavam bilo koju kombinaciju između bondija i powerbooka i na jednom i drugom. Zašto - pitanje jest.
Web napisi kažu što i vi ovdje - uštekaš (podesiš) i stvar radi. E sad; možda je ovaj "podesiš" problematičan. No prema predloženim uputama i dalje nema života - nema uopće prepoznavanja bilo čega na mrežnoj kartici.

Može li kartica raditi na LAN-u a "direktno" ne, mislim da ne. Krivo li mislim?

(e da, i modem je riknuo tako da je i to ne-solucija) znam, znam: doniraj i kupi novo. Nadam se uskoro i to.
pozdrav
Tema zaključana.
08.02.2005 | 00:31
Prilicno sam siguran da niti Powerbook G3 niti taj iMac znaju automatski prepoznati da li je kabel crossover ili obican. Jesi li 100% siguran da je kabel crossover? Mislim da previse razbijas glavu oko ovog problema koji se najvjerojatnije moze rijesiti drugim crossover kabelom...ne vidim drugi uzrok. Javi ako to pomogne.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1185)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.62 Seconds

Provided by iJoomla SEO