Ventilatori G5?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ventilatori G5?

• link
  • Posjetitelj
17.02.2005 | 02:08
Danas mi je stigao G5 2.5. Uradio sam sve update koji su mi se pojavili u software update-u.
Medjutim ponasanje ventilatora je veoma cudno, ubrzavaju cesto sa velikom bukom cak pri otvaranju System Preference ili surfanju u Safariju. posjetio sam neke forume i mnogi se zale na isti problem od kada su uradili update 10.3.8.
Da li netko od vas ima slicne probleme i neko rjesenje mozda?
Tema zaključana.
17.02.2005 | 02:30
Da li netko od vas ima slicne probleme i neko rjesenje mozda?

Povadi ventilatore. Ionako samo dizu buku.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
17.02.2005 | 02:33
Imam ga doma i tri na poslu, svi su updateani na 10.3.8 i nema nikakve razlike u ponašanju strojeva po pitanju ventilatora. Dakle, mislim da se radi o čisto umišljenom problemu - netko na netu počne lavinu, a na kraju ispadne da onda svi viču "I ja! I ja!", a da prije uopće nisu išli za time kada se ventilatori ubrzavaju. Ne bi bilo prvi put da ljudi tako reagiraju nakon nekog updatea.

Ja doma posebno pazim na to jer sam učinio sve da stroj bude što tiši (vjerojatno si čitao ovdje cijelu epizodu s NV5 silencerom), pa ako ja nisam primjetio razliku, onda vjerujem da je nema jer sam sitničav.

Da, ventilatori se lagano ubrzaju kada se starta System Prefs, ali tako je bilo i prije. Kod Safarija se isto zna dogoditi da cooling management krivo procjeni situaciju, pa bez razloga digne uzbunu (npr. na nekim stranicama gdje ima puno animiranih smajlića), ali to traje par sekundi, pa se smiri. Da ima prostora da management hlađenja bude još diskretniji to svakako stoji, ali pustimo da to vremenom dotjeraju - ovo je prvi stroj koji ima ovako sofisticirani sustav i nije čudo da niti Apple nema iskustva kako tko savršeno napraviti iz prve.
Tema zaključana.
  • link
  • Posjetitelj
17.02.2005 | 02:34
Hmm, da pavadim ventilatore?
Pa to mi se ne radi bas.
Da li imas nesto bolje?
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
17.02.2005 | 02:36
Inače, ovo što je rekao Zvonimir čak donekle stoji, ali da se ne ponavljam - pročitaj u formu sve na tu temu.
Tema zaključana.
  • link
  • Posjetitelj
17.02.2005 | 02:41
Okay Davore, mislim da imas pravo. Ovo je moj prvi susret sa G5, tako da nisam upoznat sa tim pojedinostima. Tvoje objasnjenje se cini razumnim.
Ali primijetio sam jos nesto, U isto vrijeme kao i ventilatori a ponekad i samostalno cujem neko skrganje u dijelu gdje je smjesten hard drive. Da li je i to normalna pojava?
To bas nisam cuo na starom G4 Dual MDD.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
17.02.2005 | 02:47
Hmmm... ne znam, nisam primjetio ništa čudno s diskovima, a u svim strojevima su po dva diska. Inače, ukratko o ventilatorima - ono što se može učiniti je odspojiti PCI bay fan (drugi najglasniji u sistemu) pod uvjetom da osiguraš drugi način hlađenja grafičke. Ako imaš 6800 Ultra onda uzmeš NV5 Silencer (potpuno nečujan), a ako imaš Radeon postoje i verzije takvog hladnjaka i za ATI kartice. Na taj način se iz računice izbace dva najglasnija ventilatora i 2.5 čudovište postane umiljato i tiho stolno stvorenje . Rizika od pregrijavanja nema jer ne samo da neće doći do povećanja temperature nego će hlađenje na takav način biti poboljšano - naime, Arctic Coolingov sustav direktno izbacije topli zrak kroz "auspuh" van stroja. Senzori temperature to potvrđuju i sve je i doslovno "cool" .
Tema zaključana.
  • link
  • Posjetitelj
17.02.2005 | 03:03
Mislim da cu srediti to sa ventilatorima.
Za diskove cu nazvati Apple da vitdim sto ce mi oni reci.
Graficka mi je Radeon tako da nema problema.
Kada ga uporedim sa starim G4 MDD onda je mnogo tisi, naravno bez tih malih ubrzavanja.
Na Kraju jos jedno pitanje za Davora, da li si ti nesto mijenjao ili si ostavio tvornicku konfiguraciju?
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
17.02.2005 | 03:09
Puknuo sam 4 giga RAM-a unutra, stavio još jedan Hitachi od 400 giga i onda napravio cijeli onaj cirkus s NV5 i nVidiom 6800 Ultra...
Tema zaključana.
  • link
  • Posjetitelj
17.02.2005 | 03:13
Zvuci mocno.
Hvala na savjetima.
Tema zaključana.
  • link
  • Posjetitelj
17.02.2005 | 04:05
Rijesio sam problem sa ventilatorima, sada su tihi.
Sto sam uradio; resetirao sam "SAM" tj. shut down computer, zatim iskljucio glavni kabel iz uticnice i iz computera zatim cekao 15 sec. i sve to ponovo prikljucio startovao computer i sve je tiho.
Ostaje jos da vidim sto je to sa skrganjem hard drive-a.
Tema zaključana.
17.02.2005 | 14:46
Sve što treba napraviti je otvoriti SystemP, Energy Saver, Options i postaviti Processor Performance na HIGHEST, nakon toga nema problema s ventilatorima.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1260)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.62 Seconds

Provided by iJoomla SEO