Kolka vam je temperatura iMac G5?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kolka vam je temperatura iMac G5?

06.04.2005 | 04:07
Zanima me kolko vam mjeri temperature monitor temperaturu masine kod vaseg iMac g5 kad vam je processor stavljen na Highest u Energy saveru?

Pitam zbog toga sto moja g5 stvaro jako bruji, dodje do temperature od 56stupnjeva! Iso u servis i sve, al kazu da je to zapravo normalo sta novi iMac tako jako bruji jer unutra ima neznam kolko ventilatora, bla,bla...ja sam ostao iznenaden da je apple napravio tak bucnog iMaca. Ok, istina, manje se cuje dok ne radi radi nes komplicirano al kad mu dam da exportira nesto iz aftera to leti!

Kako se vama cini?

temperature monitor mozete downloadat, ima 900k:

www.download.com/Temperature-Monitor/300...659.html?tag=lst-0-1

fala
Tema zaključana.
06.04.2005 | 10:17
Evo mojih trenutnih podataka nakon 2h rada Freehand/Fireworks/Dreamweaver/Firefox/Azureus istovremeno. Nije neko opterećenje za procesor.

CPU: 60.7 C
HD: 50.5 C
CPU Fan: 1500rpm
HD Fan: 1800rpm
System: 1240rpm

I iMac je nečujan. Doslovno.
Tema zaključana.
06.04.2005 | 14:58
Hmmm....di ocitavas zasebno temperaturu HD-a, procesora itd??
i okretaje?

Ne vjerujem da je doslovno necujan, mislim, ljudi iz servisa su mi pokazali svoja 3 iMaca G5 na kojem su radili tamo njihovi sluzbenici i njima se isto cuju ventilatori...mislim kako tvoj iMac uspijeva na 60stupnjeva bit necujan?

ako je istina, sto mislis da je problem kod moje masine? Neznam sta da vise radim, ekipa iz servisa kaze da je to normalno, da mogu ako ocu zamijenit masinu al da ce svejedno biti isto ko na starom? i sam sam se uvjeerio da i drugi iMacovi malo bruje...al moj mozak ko da ne prihvaca cinjenicu da to mora bit tako.

Je..t...e, cuje se ko stari P.Mac G3, ok, G5 treba vise hladenja, tak kazu u servisu...

Jesi samo upalio aplikacije ili si bas nesto radio u njima?

pliz help, nemogu ni dvd normalno gledat jer moram zvuk skroz pojacat da ne cujme sugavo brujanje...
Tema zaključana.
07.04.2005 | 10:41
Temperature i okretaje sam očitao sa X Resource Graphom. Besplatan i lijepši od TM-a. Sada kada samo čitam jabučnjak i u pozadini pržim CD je temperatura 57,4 C, hard je na 33,5 C.

Buke stvarno nema! iMac lagano šumi (dobro, trenutno čita CD), ali to je najtiši zvuk koji trenutno čujem. Glasnije se čuje moj dublji udah, a sada dok tipkam uopće ga ne čujem.

Moguće da su ti ventilatori u najjačem režimu rada. To se dogadja ako POST (test prilokom paljenja) detektira nekakvu hardversku grešku. Ako imaš Apple Service Diagnostics ili Hardware test CD, bootaj s njega pa pokreni testove i odi na ručak.
Tema zaključana.
07.04.2005 | 11:57
Imam pokretnut sad iTunes i Safari i X Resource, nakon 1h rada pokazuje:

CPU fan 3195 rpm!
HD 2000 rpm
System fan 1953 rpm
i to sve na reduced u energy saveru

CPU temo je na 63stupnja..

CPU fan se nalazi na lijevoj donjoj strani iMaca i bas kad sa rukama pokrijem od ispod osjecam jacu usis nego na drugoj strani i manje se cuje jer otuda dolazi buka koja mi smeta...point je da ocito ovaj CPU fan radi preglasno...
citao sam po apple forumima o tim problemima i nisam jedini, applu je poznat problem al posto ne nude rijesenje, stavljaju to pod normalno...
ako nekog zanima moze provjerit na:

www.macintouch.com/imacg5part05.html

Ocitava mi jos i no battery found, ne kuzim...

Nis, pokrenut cu hardware test ili apple service sta si rekao kad nabavim pa cu vidit...

---------------------------------
stavljen na automatic, pokrenut after effects, dao samu mu da renderira nesto zahtviejvnije...

CPU fan 5704 rpm!!
HD 2003 rpm
System fan 3204 rpm
CPU temp 69.1

jel nekom ide CPU fan ovom brzinom to me zanima!?
Tema zaključana.
07.04.2005 | 13:49
Rješenje za ventilatore je staviti energy settings na highest. Stara fora, mislio sam da znaš.
Tema zaključana.
07.04.2005 | 14:37
??

cilj mi je smanjit buku, ne kuzim sta cu postic ako stavim na highest,sta oces reci?samo ce jos brze ic, sto znaci da ce ventilatori jos brze hladit.....
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1203)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.78 Seconds

Provided by iJoomla SEO