G3 400 Blue & White i operativni sistem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

G3 400 Blue & White i operativni sistem

04.05.2005 | 08:28
Trebam jedan savjet. Da li netko ima iskustva direktnog ili indirektnog te mi može preporučiti koji sitem metnuti na ovaj G3. Najme, konačno se moram odreći ove ljepotice, u korist moje druge ljepotice, kćeri! Dao bih joj G3 da može ići na Internet, da može imati mail, office, photoediting... i još par light verzija nekih programčića koji su potrebni studentici.

E sad se rađaju pitanja, na koja ipak moram imati odgovore prije neg joj uvalim probleme umjesto pomoći:
1. da li ostati na 9.2 koji radi već na dotičnom Macu
2. da li joj ipak instalirati OSX, da uz latinski i grčki ne mora učiti još jedan mrtvi jezik, a i da joj se možda to dopadne (OSX) pa imamo još jednu novu macovku i za ubuduće
3. Ja sam probal uz 9.2 instalirati OS 10 već prije, i nije mi uspjevalo, stari firmwar... ili sam uspio, ali se to rušilo da sam odustal. No to su bili čuveni slavni počeci OSX, koje rado i na G5 zaboravim!
4. Da li bi joj OSX bil nesnošljivo spor, ako se i da instalirati, i koliko bi bil pouzdan
5. Neki vaš savjet pete dimenzije (osim da gledam Izgubljeni u svemiru)

Znam vi koji imate bolje strojeve, kao i ja, razmaženi smo, bit će i ono \"kupi joj novi\"..., ali možda ima i onih koji mogu pomoć u ovim dilemama! Hvala unaprijed!
Tema zaključana.
04.05.2005 | 10:15
1. Ne.
2. Da, ali prije toga svakako natrpati unutra sto vise rama. Nakon toga ce ta masina biti sasvim upotrebljiva. OS X ce joj zivot uciniti puno laksim i jednostavnijima nego da vrti OS 9.
3. Provjeri da imas zadnji firmware. Nakon toga ne bi smjelo biti nikakvih problema. Ako se i dalje rusi postoje male sanse da je problem u ram modulima.
4. Sporost je uglavnom subjektivan dozivljaj, no svakako nece biti \"nesnosljivo spor\". Ja sam vise od godinu dana koristio OS X na Powerbooku na 333MHz i 384 MB RAM-a bez problema. Pouzdan ce biti jednako kao i na najnovijoj G5 masini.
5. Kupiti RAM-a.
Tema zaključana.
04.05.2005 | 12:01
RAM-a ima preko 700 mega!!! To je valjda dosta!?! Nego kako i gdje da provjerim firmware, ili gdje da ga skinem s obzirom na oldies mašinu?
Tema zaključana.
04.05.2005 | 14:02
Odes na apple software updaters i downloadas firmware (imas tablicu sa svim mogucim strojevima)
ja vrtim na nekoliko starih strojeva, g3-g4 sa 0.5 - 1 gige rama osx bez ikakvih problema i nis nije presporo, a narocito za lite programe

... e pa ako sam mogla ja, zemska, mos i ti
Tema zaključana.
04.05.2005 | 14:08
Sudeci po ovome firmware za tu masinu ipak nije neophodan za OS X:
docs.info.apple.com/article.html?artnum=58374

Memorije svakako ima dovoljno za normalnu upotrebu.
Tema zaključana.
04.05.2005 | 14:41
Na identicnom stroju G3 Blue and White 400 MHz sa 768 MB RAM-a smo instalirali OS X (10.3) i vrti se bez ikakvih problema. prije nekoliko tjedana na istom tom stroju se vrtio OS 9 i to sa velikim problemima. naime, nije se ni internet mogao koristiti kako treba jer je su i explorer i netscape javljali stalno greske u ucitavanju strana (plugin greske itd...). sistem se vukao se sporo kao puz! od kada smo instalirali 10.3 ovaj stroj je ponovo kao nov! jucer je kolega updatirao na 10.3.9 i izgleda da i dalje vozi i vise nego dobro!

znaci, istaliraj slobodno, a ja bih rekao i obavezno OS X!
mi nismo imali potrebu za updatiranjem firmware-a!
RAM-a imas (uskoro \"ima\" ) sasvim dovoljno za komotan rad!

Pozdrav!
Tema zaključana.
04.05.2005 | 18:37
vidilica je napisao:
... e pa ako sam mogla ja, zemska, mos i ti

Nemreš bilivit i ona je (kćerca), zemska(!!)..

...Šala,

joj kak sam neozbiljan, još kad mi podmladci, skorašnji Jabučari to vide

sve mi obrazi od srama bride,
no dragi Riba, morfnaom, vidilica, miomika,
jasno mi je sad sve, ko slika,
a na podršci vam, veliko

...fala!
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1206)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.65 Seconds

Provided by iJoomla SEO