Externi HD dilema: Firewire ili USB?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Externi HD dilema: Firewire ili USB?

09.05.2005 | 17:47
Treba mi externi HD. prije svega za backup, ali mozda i da sa njega upogonim i neku Linux distribuciju ili pohranim muziku koju cu slusati iz iTunsa. dakle, na sto treba obratiti paznju?

1) Da li kuciste treba biti sa ventilatorom il ne? (ona mala, portabl kucista su bez?)
2) da li je bolje rjesenje firewire ili usb externi HD? imajte u vidu da ce mi trebati i da ga kacim na neke win- ili linux-based PC na kojima obicno nema firewire prikljucka?
3) I na kraju, da li je dovoljno dobar USB HD ako hocu da na njemu drzim linux, OSX swap file (virtuelnu memoriju) ili muziku? znam da je za mac sretnije rjesenje firewire, ali me zbog razloga pod 2) zanima odgovor za bas USB HD

Pozdrav!
Tema zaključana.
  • ozren
  • Posjetitelj
09.05.2005 | 18:15
uzmi firewir ei USB HD kuciste i to j eto...firewire ti je brzi i bolji.
dal je USB dovoljan? ako mislis nesto ozbiljnije radit mislim da ces onda zazalit USB
Tema zaključana.
09.05.2005 | 18:26
Da ali pored problema u kompatibilnosti sa Win-PC koji nemaju firewire, \"problem\" je sto sam nasao na jednu dobru ponudu ZIP-Omegovog-ovog USB 160 GB HD za 99 Eura! cijena je odlicna, firma takodjer, jedino sto eto nisam siguran da li ce voziti dovoljno brzo na mom macu (za sto mi prije svega i treba HD).
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
10.05.2005 | 03:07
Ako ti treba i za rad s videom - nemaš izbora, jedino je FW dovoljno brz i pouzdan. Ako ti to nije bitno, onda može proći i USB 2.0. Osobno bih uzeo FW ako ne moram nosati podatke često na Wintele koji nemaju FW.
Tema zaključana.
10.05.2005 | 12:03
Bok,

1. sa USBa nije moguce bootati stroj!
2. sam kazes da puno PCa nema FW!

dakle trebas oba prikljucka na kucistu.

Kucista u HR kostaju izmdedju 150( samo USB ) i 400 kn( combo ) tako da nije neka velika razlika.

U skladu sa navedenim tvoje potrebe bi zadovoljilo jedino Combo kuciste!
Tema zaključana.
10.05.2005 | 16:55
dpasaric je napisao:
Ako ti treba i za rad s videom - nemaš izbora, jedino je FW dovoljno brz i pouzdan. Ako ti to nije bitno, onda može proći i USB 2.0. Osobno bih uzeo FW ako ne moram nosati podatke često na Wintele koji nemaju FW.

Davor je u pravu.
Ali jos jedno -- kad kupujes vanjski hard, molim te, nemoj gledat svaku kunu. Jer usteda nije potrositi manje kuna.
Radije nemoj potrosit koji kunu na kavu i cigare, ali nabavi vanjski hard s trostrukim interfejsom: USB 2, FW 400 i FW 800.
Rijesio si njime sve probleme. I bit ce ti drago da si da koju kunu vise, vjeruj mi.
Odnosno, drzi se one dobre engleske poslovice: \"Nisam toliko bogat da kupujem jeftine stvari\".
Tema zaključana.
10.05.2005 | 16:59
e, da malo skrenem u off. imam eksterno fw kuciste koje kad montiram nesto u FCP4.5 na powerbooku 1.25, 1 gb rama spojim da bi mogao preko njega i kameru spojit. kada preko kucista eksportam video na tape, vrlo cesto mi dropa frameove. jel to mozda zbog loseg kucista, ili tako nesto?
Tema zaključana.
11.05.2005 | 11:07
[b]Zvonimir je napisao:
Radije nemoj potrosit koji kunu na kavu i cigare, ali nabavi vanjski hard s trostrukim interfejsom: USB 2, FW 400 i FW 800.
\"Nisam toliko bogat da kupujem jeftine stvari\".[/quote]

Ne pusim i nisam bogat!
Beh, da apsolutno ste u pravu. prvenstveno mi je korisna informacija od DNazora da se izgleda sa USB HD ne moze botati stroj. to me najvise zanima zbog one price o Linuxu koji bih vozio sa tog HD-a (pored backupa podataka koji je razlog n.1 zasto kupujem ovaj HD, OK)!

Ne treba mi za video, ali jednog dana ako kupim kamericu.... !

Pozdrav!
Tema zaključana.
11.05.2005 | 13:57
kasno marko na kosovo stize, ali mozda ipak na vrijeme...
kupio sam 200 gb maxtor i odvojeno kuciste usb2 + fw400, u hgspotu, za 1035 kuna. vanjsko napajanje.
dobra para, dobar posao. topla preporuka.
zvonimire: tu gore jos uvijek ima jako malo fw800 periferije, na moju veliku zalost. jedini externi hd koji sam vidio bio je lacie, i kostao je pun... no, puno.
inace, kako para nemam, racunao sam da je omjer kuna po gigabajtu u hrvata najbolji na diskovima od 200 gb
Tema zaključana.
17.06.2005 | 11:17
Uzmi Firewire, ali razlika u firewire 400 i USB 2.0 je zanemariva pa i skoro nikakva na strani firewire, ali Firewire 800 je neka druga priča i naravno ovisi ti i o kvaliteti diska pa tako da čak i USB 2.0 disk može biti brži od Firewire 400 diska iste brzine i cache memorije. Preporuka- LaCie Firewire 800 160 GB 7200-8mb,oko 1200 kn
Tema zaključana.
17.06.2005 | 15:26
vukradic je napisao:
e, da malo skrenem u off. imam eksterno fw kuciste koje kad montiram nesto u FCP4.5 na powerbooku 1.25, 1 gb rama spojim da bi mogao preko njega i kameru spojit. kada preko kucista eksportam video na tape, vrlo cesto mi dropa frameove. jel to mozda zbog loseg kucista, ili tako nesto?

pretpostavljam da eksportiras na traku video fajl koji se nalazi na hardu ugradjenom u kuciste? ako da, to je normalno da dropa frameove.
bolje je rjesenje da nabavis fw800 -> fw400 adapter, i na to spojis hard, a na fw400 spojis kameru.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1170)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.65 Seconds

Provided by iJoomla SEO