Dodatni RAM za moj Mac
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Dodatni RAM za moj Mac

15.10.2018 | 17:15
Naravno da je ista stvar. Frekvencije su 3200/3 MHz, 4000/3 MHz, 4800/3 MHz, dakle 1066,666..., 1333,333... i 1600 MHz.
Tema zaključana.
16.04.2019 | 21:43
Trebam savjet oko nadogradnje 24-inčnog iMaca-a s početka 2008. Planiram kupiti SSD disk od 500GB pa me zanima koji da izaberem, tj, koje su opcije. Također bih htio nadograditi i memoriju, trenutno imam 2x2 GB 800 MHz DDR2 SDRAM pa trebam savjet-preporuku da li je to moguće i s kojom memorijom. Malo mi je hitno…

Pozdrav,
Tema zaključana.
16.04.2019 | 22:33
Moj bi ti savjet bio da sve što ti treba potražiš na macupgrade.eu jer nude proizvode specifično testirane i potvrđeno funkcionalne na točno odabranom modelu Maca.

Naručeno ti stiže poštom isti tjedan, ako naručiš i platiš u ponedjeljak, inače najkasnije idući tjedan.

macupgrade.eu/catalog/imac-ssd-flash-ima...8-c-124_340_350.html

macupgrade.eu/catalog/imac-imac-early-2008-c-218_226_231.html
Tema zaključana.
17.04.2019 | 07:37
Na tom modelu ako uzmes ladicu umjesto optike neces dobiti punu brzinu. Jedino da uzmes kablove i ides direktno sa ploce. Zna zezati i senzor temperature
Tema zaključana.
17.04.2019 | 10:30
Na Macu 2008 senzor temperature? Tako star model? Ne znam na iMac, ali na Miniju 2010 ako izvadiš neki senzor temperature, on ga jednostavno ignorira.
Tema zaključana.
17.04.2019 | 22:05
Hvala!
Tema zaključana.
17.04.2019 | 22:07
Hvala na preporukama! Ynači, kupovina nekog SSD-a kod nas - npr Samsung EVO ili Pro, ili neki Intel, nije opcija?
Tema zaključana.
17.04.2019 | 22:08
Maca mi prevrnula pelinkovac na tipkovnicu, pa sad koristim ovu za windowse... zy...
Tema zaključana.
17.04.2019 | 22:10
saint kaže:
Na tom modelu ako uzmes ladicu umjesto optike neces dobiti punu brzinu. Jedino da uzmes kablove i ides direktno sa ploce. Zna zezati i senzor temperature

Hoće li bar biti brži od originalnog Hitachi-ja?
Tema zaključana.
17.04.2019 | 22:18
drazenp1706 kaže:

Hvala! Ima tih sajtova očito...
Tema zaključana.
17.04.2019 | 22:19
smayoo kaže:
Moj bi ti savjet bio da sve što ti treba potražiš na macupgrade.eu jer nude proizvode specifično testirane i potvrđeno funkcionalne na točno odabranom modelu Maca.

Naručeno ti stiže poštom isti tjedan, ako naručiš i platiš u ponedjeljak, inače najkasnije idući tjedan.

macupgrade.eu/catalog/imac-ssd-flash-ima...8-c-124_340_350.html

macupgrade.eu/catalog/imac-imac-early-2008-c-218_226_231.html

Hvala! Još me zanima da li stvarno ne mogu dobaciti više od 6GB memorije na njemu (OWC site...).
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (236)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.08 Seconds

Provided by iJoomla SEO