Head over Heels
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Head over Heels

• dpasaric
  • Posjetitelj
07.10.2003 | 03:44
Riba mi je skrenuo pozornost na novu freeware igricu za Mac... da, da, to je baš to što i mislite - stari dobri izometrijski Head over Heels sa ZX Spectruma i Amstrada! Igra je bazirana na Knight Lore tehnologiji, ali s odličnim zagonetkama i zadacima.

Remake za Mac je identičan originalu i jednako zabavan. Download je 15 mega - što je malo za današnje pojmove, ali nebulozno mnogo spram 32 kilobajta koliko je bio velik original pisan u golom asembleru... Tko nije vidio original može ga zaigrati na Spectrum ili Amstrad emulatoru .
Tema zaključana.
07.10.2003 | 13:22
ja ću samo dopuniti ovo sve s linkom s kojeg sam ja igru skinuo, pošto vidim da to neke muči

retrospec.sgn.net/games/hoh/downloads.html
Tema zaključana.
16.10.2003 | 19:12
Mene je zanimalo da li su sejvovi cross-platform kompatibilni pa sam instalirao i Win verziju.

Kompatibilni su.

Jos jedan item za nositi sa sobom na iPodu.
Tema zaključana.
  • ozren
  • Posjetitelj
19.10.2003 | 01:04
a kak se to igra? Nist ne kuzim sta moram napravit
Tema zaključana.
23.10.2003 | 22:16
Skuzio u medjuvremenu ili da pojasnim?
Tema zaključana.
24.10.2003 | 11:37
moze meni pojasnjenje? isto sam probao al nisam skuzio sta treba raditi
Tema zaključana.
24.10.2003 | 14:27
Ne moze. U arhivi s igrom su detaljne upute, u PDFu i HTMLu. Tamo sve pise.

Bottom line je sakupiti svih 5 kruna, bauljajuci iz sobe u sobu s jednim, drugim ili obojicom likova istovremeno (kad se spoje). Za dobar pocetak moras s "desnim" likom pokupiti torbu za nosenje stvari (skupljas ih tako da stanes na stvar i stisnes odgovarajucu tipku; ali mozes nositi samo jednu "stvar"!), a s "lijevim" pucaljku i six-pack krafni.

Dalje je lako. Vjerojatno ti na pocetku nece biti jasno kako s "lijevim" likom pokupiti zeca na vrhu nekih elemenata (pocetni ekran) - trik je u tome da "lijevi" lik moze mijenjati smjer u skoku pa nije problem doskakutati do vrha. Nema nerjesivih zagonetki. Ako vidis nesto sto treba pokupiti - put do tamo sigurno postoji.

Uzivaj.
Tema zaključana.
24.10.2003 | 15:49
Put do zeca nije bio problem, no to sto nema sejvova i sto se pri krivom koraku soba ne moze resetirati (npr. nagurao si stolicu predaleko, mozes se ubiti) - to vec jest poprilican problem. A da ne velim pomalo nelogicne smjerove kretanja s obzirom na aksonometriju.

Svakako, zakljucila sam da sam negdje po putu od osnovne skole naovamo izgubila zivce. (I da su me danasnje igre razmazile.)
Tema zaključana.
24.10.2003 | 19:45
Kako nema sejvova?! Nadjes ribicu i mozes je "potrositi" gdje god zelis. Odes na Quit (ESC) i budu ponudjene dvije opcije: SAVE i QUIT.

Soba se "resetira" cim izadjes iz nje, a kretanje... kretanje je klasik.
Tema zaključana.
24.10.2003 | 21:03
Ha! Ako se soba resetira sama, onda cu mooozda dati jos jednu sansu igri. Toliko je odvratno kicasto privlacna da mi je zaista bilo zao sto me iritira.
A sejvanje - je li moguce da sam bila premalo rijesila pa mi zato nije davalo opciju Save, nego samo Quit? :|
Tema zaključana.
24.10.2003 | 21:30
Ajmo ponovo: nece ti ponuditi opciju za snimanje dok god ne pokupis ribicu. Kad "potrosis" ribicu, a to cinis sejvanjem, moras pronaci novu ribicu da bi ponovo dobila mogucnost sejvanja. Ali nije da ih fali.
Tema zaključana.
  • ozren
  • Posjetitelj
24.11.2003 | 21:40
hm, a kako sa Heelsom pokupim onu torbu? Dodjem u sobu gdje je torba i micem omog like pomocu joystika al nit mogu skocit pomocu njega , malo sam se izgubio. I s koji da igram prvo, probao sam sa Headom pa nisam nesto dogurao pa sam sa Heelsom zapeo na toj torbi. Ko zna nek rekne
Tema zaključana.
24.11.2003 | 21:49
Dovedi (koristeci joystick) robota na poziciju izmedju poda (na kojem stojis) i pomicne trake, uz gornji rub, blize traci. I odskakuci. Vratis se istim putem. Izgleda zeznuto, ali nije. Trik je u tome da svladas manevarske sposobnosti oba lika.

Da pogodim - na pocetku igre (prvi ekran) nisi uspio pokupiti zeca?
Tema zaključana.
  • ozren
  • Posjetitelj
25.11.2003 | 18:41
pokupio sam zeca , al u tu sobu s torbom uđem s Heelsom a on ne moze toliko skociti da skoci sa platoa na robota i s robota na pomicnu traku. ili sam krvo shvatio sto zelis reci s tim "odskakuci"...
Tema zaključana.
25.11.2003 | 18:45
Dobro si shvatio. Moze toliko skociti. Sa platoa na robota i s robota na pokretnu traku. Kad ti prvi put podje za rukom, skuzit ces da polozaj robota ima daleko vecu toleranciju od ocekivane.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (470)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.72 Seconds

Provided by iJoomla SEO