Zovem se Tomislav i pretplatnik sam na Apple Arcade.
Evo rekao sam.
Kao netko tko se nikada ne igra na mobitelu (a i opcenito rijetko) i tko ne voli pretplatnicki model ovo je veliki korak.
Mislim da su tri stvari bile kljucne:
1. Konacno podrska za Playstation i XBOX gamepadove. Vrlo netipicno za Apple ali jedini razumni korak. Mislim da su uhvatili zadnji vlak da spase situaciju sa igrama u prvom redu na Apple TVu kojeg uglavnom koristim za Apple Arcade. Kontroler radi bas onako kako bi ocekivali i koliko vidim moze potpuno zamijeniti fukcionalnost Apple remotea.
2. Probran izbor dostupnih naslova. App store, pogotovo dio za Apple TV je krcat smeca (i da bude jasno, Apple je u tome takodjer imao prste), i uz casne iznimke vecina igara su bile krcate navlakusa za mikrotransakcije i in app kupovine ili zakrcane reklamama. Koliko vidim, Apple Arcade je to rijesio. Ne znam kako se developeri placaju i po kojem kriteriju se biraju naslovi za Arcade doduse, ali nadam se da su pravedni za svih.
3. Cricket Through the Ages. Ja i mali smo se jucer sat vremena do suza smijali igrajuci ovu blesavu igru.
CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost
dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima
dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.