HALO
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

HALO

14.12.2003 | 17:25
Evo, nabavio sam Halo za Maca!
Igra radi odlicno na Powermacu G4 1Ghz sa 768 Mb RAMa i Geforce4 MX 440.
Samo sta je grafika naspram PC verzije KATASTROFA!!!!
More nije niti sjena onome na PC-u, trava je...a u biti...koja trava?
Inace, optimizacija je vrhunska, igra radi meni puuuuno brze nego mom prijatelju sa P4 2Ghz sa Radeon9200 Pro.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
14.12.2003 | 20:37
Pero, ne vidim razloga za razliku u grafici - da li si siguran da su ti detalji uključeni na kompleksnije postavke?
Tema zaključana.
14.12.2003 | 22:15
Gledaj, Shadere mi neda da ukljucim, zatamnjeno mi je u izborniku, tako da nemam prikaz kvalitetan kao na PC-u sta se tice detalja za koje su zaduzeni pixel i vertex shaderi. Svi detalji su mi na high i igram je u 1024 * 768 i radi jako dobro. Mozda bi za Multyplayer stavio malo manje detalje radi brzine...
Anyway, mozda ja jedem svasta pa mi izgleda malo cudno ali igra definitivno nema sve sta i PC verzija (sta se grafike tice).
Da li su to nekakve posebne stvari u DirectX-u, a OpenGL ih nema (ili ih nisu portali) neznam.
Probaj ti sutra pa pogledaj, neznam sto drugo da ti kazem.
Ili ja moram mijenjat kuharicu?
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
14.12.2003 | 23:42
Hm, možda je stvar u grafičkoj... MX 4 i nije nešto... možda su zato te opcije isključene. Isto tako, vidim da je već najavljen 1.03 update - možda on ima sređeno te stvari.
Ja sam ga igrao na Windowsima s Radeonom 9600 na P4 2.4, pa ću ti reći vidim li kakve razlike... jedino što je tamo blokirao stroj svakih 10-15 minuta... nadam se da će Mac verzija biti stabilna.
Tema zaključana.
15.12.2003 | 03:02
Mac verzija je stabilna, definitivno provjereno!
A sta se tice graficke, mislim da si u pravu.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
16.12.2003 | 00:33
Evo, na Inside Mac Games Halo je dobio 9/9/10/9 - to je vrhunska ocjena! I u prikazu piše da se koriste pixel i vertex shaderi... dakle - ili to tvoja kartica ne podržava ili to nije final verzija, nego možda kakva beta?
Tema zaključana.
16.12.2003 | 03:10
Ne, ne, finalna je verzija.
Ocito mi onda kartica ne podrzava.
Iako, ja sam ti tipicna splitska lincina i neda mi se citat readme.nesto...
A morao bih, morao...
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
20.12.2003 | 03:06
OK, evo mene s prvim dojmovima. Riba i ja smo ga probali na iMacu 1 GHz, GF MX 4, 768 RAM... pukli smo ga u wide rezoluciju (1024x640) kako bi iskoristili iMacov 17" monitor i stvar radi lijepo, ali još uvijek ima sekvenci u međuanimacijama koje nisu potpuno glatke - no, to nije toliko bitno za samu igru. Što se tiče grafike - istina je ono što je Pero rekao - ne rade vertex i pixel shaderi bez potrebnog hardvera, a to znači imati neku od kartica iz visoke klase. One player misije izgledaju ok - imaju onaj stari dobri Bungie osjećaj, a multiplayer nismo imali prilike probati, ali jamačno je on ono zbog čega je ova igra i stekla toliku famu.

No, onda mi vrag nije dao mira, pa sam želio provjeriti te priče kako je igra stravično spora na nekim strojevima i kako u najmanju ruku moraš imati dual G5 da bi radila ok... pokazalo se da su to priče vrlo razmaženih. Instalirao sam je na Beige G3/542 MHz, 768 RAM, Radeon PCI 32 mega i bez ikakvih problema je sasvim mekano vrtio u 1024x768 uz low setinge. Sama igra se bunila na početku (kao nema barem 700 MHz i AGP), ali stvar se može zaobići i igra radi sasvim prihvatljivo ako ne očekujemo "svemirsku" grafiku. E sada, ipak ću ostati rezerviran dok je ne probam u mreži - vjerojatno se stvar uspori kada se pojavi hrpa igrača na ekranu, ali možda nije toliko kritično da bi narušilo igru... za sada toliko...
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1595)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.63 Seconds

Provided by iJoomla SEO