Lord Of The Rings - Return Of The King DVD
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Lord Of The Rings - Return Of The King DVD

• dpasaric
  • Posjetitelj
17.04.2004 | 04:19
Kao veliki Tolkienov fan skeptično sam dočekao Jacksonovu ekranizaciju tog remek-djela. Bio sam bezrazložno sumnjičav - filmska verzija je u potpunosti ispunila očekivanja. Naravno, moralo se tome pristupiti različito od knjige - zbog samog medija, ali to nitko ne može zamjeriti. Knjiga za 10, film za 10. Sada, eto nam i igre! Kakva je ona?

Kao i Unreal, stvar dolazi na DVD-u - izgleda da će CD igre ubrzo postati stvar prošlosti. Opet, kao i nakon knjige, a sada nakon filma, bio sam jako skeptičan - može li se napraviti dobra igra po filmu? Takvi slučajevi su do sada bili jako rijetki i sve konverzije filmskih blockbustera su uglavnom završile kao nabrzinu sklepani holivudski fast-food-proizvodi osrednje kvalitete i loše igrivosti.

Kada sam pokrenuo LOTR rekao sam: "Uuuu xxxote što su ovi napravili?" Da, grafika je zaista 10/10! Toliko je dobra da mi najnoviji Unreal izgleda kao druga liga! Ovo je vjerojatno najbolje što se trenutno nudi na Macu po pitanje grafike u 3D igrama. Nije samo stvar u odličnim modelima, vjernoj animaciji, realnim teksturama i sceni, već i u pokretima kamere, dosljednosti samom filmu i odličnim svjetlosnim efektima. Da stvar bude bolja - sve to se vrti savršeno mekano na običnom 1 GHz iMacu! Zvuk je također sjajan - gotovo filmski. Kako se u igri isprepliću scene iz filma s igrom, u prvu sekundu čovjek se zbuni i ne shvati da više ne gleda kino verziju već da je upao usred radnje! Vrhunski su odradili tehnički dio. Skidam kapu!

Sama igra je prije svega akcija - Tekken-style borbe iz malo šire perspektive i s mnogo neprijatelja uz razne mini-zadatke (aktiviraj katapult, popni se na zidine itd...). Ne mogu više o tome napisati jer sam stigao igrati se tek 40-tak minuta, ali stvar je dovoljno zabavna i bez neke dublje filozofije.

Da baš mogu birati, volio bih vidjeti ovakav engine u arkadnoj avanturi koja bi bila malo više avantura, a malo manje arkada - nešto kao mutant Hobbita sa ZX Spectruma i ovog high-tech čuda. Ovako sve pršti od akcije i napetosti, a igrač bi baš mogao malo predahnuti i uživati u predivnim scenama i grafici šteajući se Međuzemljem... do prve zasjede trolova . Jedina zamjerka u tehničkom smislu može biti što nisam našao opciju za wide ekrane i što ponekad kod učitavanje sljedećeg nivoa stvar malo uspori (za razliku od npr. Halo gdje je to napravljeno tako da se gotovo ne primjeti). No, nećemo sitničariti. Sve u svemu, odlična zabava i za one koji ne vole Tolkienove priče.

Da li nabaviti? Smiješnog li pitanja... It's show time!
Tema zaključana.
17.04.2004 | 20:35
idu mi sline.
Tema zaključana.
  • melloyello
  • Posjetitelj
17.04.2004 | 23:04
evo ti maramica
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
07.05.2004 | 22:57
Jučer sam konačno našao malo vremena igrati ga - mogu samo potvrditi da je igra sjajna. Grafika i zvuk su me ponovo oduševili . Preporuka - da stvar ne postane frustrirajuća igrajte na "easy" setingu.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
02.07.2004 | 18:32
E da - da li je netko možda naišao na cheatove za Mac verziju? PC cheatovi ne rade, a nemam baš toliko vremena da sve odigram bez malo varanja.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1408)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.77 Seconds

Provided by iJoomla SEO