Problemi s propusnošću mreže
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problemi s propusnošću mreže

03.04.2013 | 22:06
Pozdrav, moje pitanje se ne tiče applea i interneta već samo interneta pa se ispričavam ako sam fulao mjesto.

Aber!

Od nedavno (cca tjedan dana) mi je pala propusnost mreže sa 10Mbit na 5-7 max i to se vidno osjeti obzirom da imamo više računala kod kuće. E sad, zovem iskon i kontinuirano govore da je problem u kablovima kod nas doma. Danas je bio i tech-guy sa onim instrumentom koji se spoji na utičnicu i nešto mjerio i na svojim grafovima očitao da propusnost ne ide preko 5 u instalacijama. Jesam - u staroj zgradi koja je milijun puta čačkana, i jesu neki radovi kat ispod pa su radnici možda nešto zeznuli.

Ono što mi u cijeloj priči nije jasno jest - kako se onda taj problem javi svakih par tjedana, mjeseci, traje par tjedana, mjeseci i onda se magično riješi. Nije mi onda jasno je li zbilja do instalacija, je li do iskona pa su smradovi ili pak do nečeg trećeg.

I konačno, živim u Rijeci. Pa ako itko od jabučara posjeduje opremu ili se bavi takvim poslom, rado bih ga angažirao da provjeri sve instalacije da konačno vidimo imamo li loše kablove ili bezobraznog ISP-a.

Hvala
Tema zaključana.
03.04.2013 | 22:39
Problemi s lošom instalacijom se i manifestiraju tako da sve radi kao ok, pa onda najedamput više ne, zaje... par dana, pa se popravi, pa opet... I tako...

Uglavnom, ugrubo se može reći da problemi imaju veze s vlagom u zraku (i u zidovima), količinom žohara i drugih insekata koji gmižu kroz spojne kutije, oksidaciji na regletama u spojnim kutijama i blizine energetskih kabela (npr. onih od lifta).
Tema zaključana.
04.04.2013 | 00:45
Ma jok! Neko vari metal, mozda Teslin trafo gonja, kakav mini ciklotron ispal koju cesticu ili neko popravlja kakav roentgen. Ili je ono kaj je smayoo rekel.
Tema zaključana.
04.04.2013 | 01:01
Vidiš, mogao bi biti ciklotron. Pitam ih sutra jer sumnjam da se radi o roentgenu.

Tnx, smayoo, upozorim žohare kad ih sljedeći put vidim. Glupe prastare žice u prastaroj zgradi.
Tema zaključana.
04.04.2013 | 01:23
Tema zaključana.
04.04.2013 | 09:23
Ako ste dovoljno složni i tvrdoglavi, možete istjerati da se ta kabelska infrastruktura zamijeni/rekonstruira iz pričuve zgrade. U osnovi, najpametnije je u starim zgradama sve napraviti iznova, stubištem, nadžbukno, sa samo jednim, glavnim razvodnim ormarićem.
Tema zaključana.
04.04.2013 | 14:46
A tako nešto nam je palo na pamet ali sumnjam da je moguće, ljude nije posebno briga, a dođe preskupo sve to ponovno raditi. I postoji samo jedan razvodni u podrumu, pa smo razmišljali postaviti novi naš vod kroz tu cijev. Samo ne znam koliko će to funkcionirati jer je unutra grozna gužva, ima žica koje nisu ni u upotrebi više.
Tema zaključana.
04.04.2013 | 17:19
To je u 99,9% slučajeva nezivedivo. Nemoj tu varijantu ni razmatrati. Ako imaš načina, onda radije o svom trošku povuci novi kabel za sebe, od svog stana, do tog ormarića pa pokraj tog starog ormarića stavi svoju malu kutiju i u njoj prespoj na komad žice kojim uđeš u stari ormar.
Tema zaključana.
05.04.2013 | 00:38
I pretpostavljao sam.. :/ Was a long shot. Za ovu tvoju opciju u našoj zgradi zbilja nema nikakvog načina, pa onda bolje da pustim tako kako je i uživam kad radi kako treba.

Enivej hvala na savjetu.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1097)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.77 Seconds

Provided by iJoomla SEO