T-com TG782i kao AP
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

T-com TG782i kao AP

17.07.2013 | 18:47
Pozz, kuci imam Optimin TP-lik ( ne znam tocno koji ) s kojim se ne mogu iz druge kuce spojiti na Wlan jer je signal slab, do te kuce mi je provucen kabel za net.
Molim nekog da mi kaze dali je moguce spojiti taj Thompson (T-com) na TP-link da radi kao AP?
Svaki puta kada sam pokusao spojiti neki modem (zicom u lan port) drugi bi radio ali zato bi prvi nekako izgubio konrkciju. Treba mi Wlan i na jednom i na drugom. Hvala.
Tema zaključana.
17.07.2013 | 19:00
U korisničkom sučelju od Thompsona moraš isključiti broadband services i uključiti bridge između wifi i LAN mreža. I, naravno, na wifiju izbor kanala ne ostavljaj na automatski, nego fiksiraj na nekom kanalu, drugačijem od onog na kojem je TP-link.
Tema zaključana.
17.07.2013 | 19:08
Smayoo, hvala ti
Pokusat cu cim uhvatim vremena, jel znas mozda gdje se nalazi bridge izmedu lan i wlan?
I to za iskljuciti broadband? Taj thomson ima jako lose i izguljene opcije.
Tema zaključana.
17.07.2013 | 20:01
Ne znam napamet. Naklika se to. Kad bi ga sad imao da se spojim na njega, rekao bi ti točno, ali jbg.
Tema zaključana.
17.07.2013 | 20:27
Prvo i osnovno, rješi se tog routera ili ga koristi samo kao ADSL modem na LAN!
Kupi poštene routere i formiraj mrežu. Ovo što daju pružatelji usluga je loše do nikakvo.
Tema zaključana.
17.07.2013 | 20:55
Ma dobro, Thomson nije baš tako loš. Onaj što se dijelio prije toga je bio užasan, a i Siemens kojeg su dijelili poslije.
Tema zaključana.
18.07.2013 | 19:02
Samo da javim, radi. Nadam se da ce tako i ostati, jos nisam probao spojit komp zicom ali wlan radi
Tema zaključana.
18.07.2013 | 20:02
Ajde, baš mi je drago... Diklić
Tema zaključana.
22.07.2013 | 20:58
pokusavam naprsviti slicnu stvar, isti thomsonov router spojiti na siemens sx763 sa time da bi na siemensu (preko kojeg koristim iskon net i telefon) iskopcao wifi kojeg bi onda koristio preko thomsona.

jucer sam uspio otkljucati thomsona i postaviti ga u bridge mode, ali ostao sam na tome. kako da ih spojim? iz siemensa izlaz na lan koji ulazi u modem ulaz thomsona?
sta jos moram podesiti?

* ipak sam uspio. ide lan u lan.
Tema zaključana.
22.07.2013 | 23:50
Eto, shvatio si.
Tema zaključana.
23.07.2013 | 19:16
kinsif kaže:
pokusavam naprsviti slicnu stvar, isti thomsonov router spojiti na siemens sx763 sa time da bi na siemensu (preko kojeg koristim iskon net i telefon) iskopcao wifi kojeg bi onda koristio preko thomsona.

jucer sam uspio otkljucati thomsona i postaviti ga u bridge mode, ali ostao sam na tome. kako da ih spojim? iz siemensa izlaz na lan koji ulazi u modem ulaz thomsona?
sta jos moram podesiti?

* ipak sam uspio. ide lan u lan.

Jesemti, a uru rastavi i sastavi (i još radi!) !! LOL
Tema zaključana.
28.07.2013 | 20:05
I ja sam dobio ovaj router.
Do sad sam koristio Kasdu koja je bila u bridge modu pa spojena na Linksys WRT54GL.
Međutim, ovaj Thomson već radi u ruter modu i ne znam ga "prekrenuti" u bridge mod.
Molim pomoć, ako tko zna?
Tema zaključana.
29.07.2013 | 23:40
ako se logiras na router kao user sa lozinkom koji je zapisan na njegovoj poledjini, neces ga moci postaviti u bridge mode (barem je tako bilo kod mene). na kraju sam napravio FW update i tako ga "otkljucao", ali kasnije sam naletio na podatak da se mozes ulogirati sa administracijskom lozinkom.
ako je router iz tcom-a, lozinka bi bila ista kao i za obicnog korisnika (user) ali uz prefiks tc0Mht. dakle ako je na poledjini zapisana lozinka 12345678 (koliko sam vidio uvijek su samo brojevi u pitanju) administratorska lozinka je tc0Mht12345678 a korisnicko ime je administrator.
Tema zaključana.
30.07.2013 | 17:35
kinsif kaže:
ako se logiras na router kao user sa lozinkom koji je zapisan na njegovoj poledjini, neces ga moci postaviti u bridge mode (barem je tako bilo kod mene). na kraju sam napravio FW update i tako ga "otkljucao", ali kasnije sam naletio na podatak da se mozes ulogirati sa administracijskom lozinkom.
ako je router iz tcom-a, lozinka bi bila ista kao i za obicnog korisnika (user) ali uz prefiks tc0Mht. dakle ako je na poledjini zapisana lozinka 12345678 (koliko sam vidio uvijek su samo brojevi u pitanju) administratorska lozinka je tc0Mht12345678 a korisnicko ime je administrator.

Hvala kinsif!

Probati ću se ulogirati sa ovom lozinkom: !tc0Mht i usernameom: administrator
U promjenu FW se ne usuđujem baš, ali sam načuo da se može zamoliti korisničku podršku da mu puste log file koji ga pokrene u bridge modu.
Sada je aktivna kombinacija prastarog Siemens ADSL1 C-010-I modema i spomenutog Linksys routera, pa kad prođe ljeto (turisti) eksperimentiram sa TG782i

EDIT: Upravo sam se logirao kao administrator!
Nažalost, nisam primjetio mogućnost da router "prekrenem" u bridge mod.
U odnosu na logiranje kao user, primjetio sam da se može disejblat telefonija što mi nije bitno.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1413)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.94 Seconds

Provided by iJoomla SEO