WI-FI povezivanje
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

WI-FI povezivanje

04.11.2013 | 13:49
Od prije dva dana ne mogu se preko wi-fi veze / t-com/ spojiti na internet, s obrazloženjem da "Safari ne može otvoriti internetsku stranicu, jer nije spojen na server" iako se radi o urednom spajanju na wi-fi. Molim pomoć.
Tema zaključana.
04.11.2013 | 13:52
otvori malo network postavke unutar System preferences i napiši ili postaj sliku kakvo je stanje (ip adresa, DHCP ili manualno dedicirana, DNS postavke itd...) što više informacija to bolje.

Da li možeš preko Terminala pingati svoj router? što dobiješ u toj situaciji?
Tema zaključana.
04.11.2013 | 14:22
Problem zna povreemno biti i u DNS-u. u System Preferences pokušaj ručno upisati DNS adrese 8.8.8.8 i 8.8.4.4
Ako ti proradi s tim DNS-ovima, a kad su na automatski - neće, to znači da tvoj internet service provider ima problema s dostupnošću vlastitih DNS servera. Problem je obično povremene prirode, ali se ponavlja periodički kod nekih ISP-ova. Metronet je imao taj problem svaki tjedan jednom-dvaput prije jedno godinu dana, tako da sam ja jednostavno odustao od korištenja njihovih DNSova i trajno si upisao ove gornje (to su Googleovi).
Tema zaključana.
04.11.2013 | 19:36
Povezujem se s iPadom 3, IP adresa je navedena, opcija DHCP, postavka DNS je 192.168.1.1. Daje mi i naznaku "Obnovi adresu", ali kako sam ja neznalica, ne znam da li trebam obnovit i da li će mi se onda nešto drugo u postavkama poremetit.
Tema zaključana.
04.11.2013 | 23:04
Neće ti to ništa pomoći. Problem ti može biti da ti je router zablesavio pa ne pušta ništa van na net. Imaš neki drugi uređaj (mobitel, komp...) na tom istom routeru? S njega se surfa normalno? Ako ne, samo ugasi i upali router.

Ako nije do toga, probaj na ipadu ručno za DNS upisati 8.8.8.8 pa vidi ima li razlike.

Ako nije ni do toga, onda vjerojatno iPad nema stabilan wifi prijem.
Tema zaključana.
05.11.2013 | 08:33
Hvala na savjetima, problem je riješen, točno, radi se o "zločestom" routeru.
Tema zaključana.
05.11.2013 | 09:21
O kojem se točno modelu routera radi, osim naravno što je "zločest"?
Tema zaključana.
12.09.2014 | 16:41
Jedno pitanje... Imam jedan mali problemčić koji se povremeno javlja u komunikaciji između Mac Minija i TP Link routera putem wireless konekcije, model je TD-W8951ND... Znači, Mac Mini uredno vidi moju wireless mrežu dok je u nekom trenutku jednostavno odluči više ne vidjeti... To se događa otprilike svakih šest mjeseci... Kad se pokušam spojiti ili javlja grešku "connection timeout", s tim da wireless mrežu vidi, ili uopće ne vidi moju mrežu, ali vidi mreže mojih deset susjeda... Jedino rješenje koje sam našao je da uđem u postavke routera i promijenim makar i samo jedno slovo u imenu mreže ili passwordu i Mini će ju odmah prepoznati i kad upišem tako promijenjeno ime ili password odmah se na nju spojiti... Nakon toga problema više nema... Do sljedećeg puta... E sad, nije takav problem mijenjati te podatke, ali kako onda moram upisivati to novo ime i/ili password wireless mreže u sve uređaje kojima se na nju spajam (Usput, nijedan drugi uređaj nema nikakvih problema s tom mrežom) htio sam pitati da li netko ima kakvo elegantnije rješenje za mog zbunjenog Minija...
Tema zaključana.
12.09.2014 | 18:18
Jabučica, System Preferences, Network, WiFi, Advanced
Vidjet ćeš u tabu WiFi listu svih zapamćenih WiFi mreža. Odaberi i obriši tu problematičnu (prije toga isključi WiFi) pa uklikaj OK. Onda se ponovno spoji na mrežu, bez da joj mijenjaš ime i ostalo.
Tema zaključana.
12.09.2014 | 18:36
Probao sam to... U jednom slucaju je pomoglo, u drugima ne... Nakon sto sam pobrisao mrezu i ponovno ju dodao opet sam dobio poruku "connection timeout". Negdje sam na netu svojedobno nasao da treba obrisati neki file u nekom folderu vezanom uz network settings, ali sad ne mogu ponovno to naci, a ne sjecam se tocno sta i gdje pobrisati... Hvala na pomoci, kao sto sam rekao, nije neki veliki problem ali mi bas ide na zivce...
Tema zaključana.
12.09.2014 | 19:55
Navigate to the /Library/Preferences/SystemConfiguration/ folder and delete:

com.apple.airport.preferences.plist
preferences.plist

In ~/Library/Preferences/ByHost delete:

com.apple.preference.internet.xxxxxxxxxx.plist

Restart the computer.

Izvor: discussions.apple.com/thread/1947504?tstart=0
Tema zaključana.
13.09.2014 | 09:45
To je to... Pomoglo je, hvala smayoo...
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (586)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.70 Seconds

Provided by iJoomla SEO