Wifi booster za Macmini (late 2009)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Wifi booster za Macmini (late 2009)

28.07.2014 | 14:09
Bok,

Ruter je u drugoj sobi a meni konekcija puca i puca. BearExtender mi je ultra preskup pa me zanima znate li za koju alternativu i da se može kupiti u Zagrebu. Ja sam guglala i našla neki model koji navodno radi bez beda i naručila ga preko eBaya iz Njemačke ali nikad nije došao tako da sam samo izgubila vrijeme a još uvijek nemam svoj dongle a treba mi ono jučer.

Hvala unaprijed!
Tema zaključana.
28.07.2014 | 17:30
A zašto si baš tako skroz sigurna da problem nije u nečem drugom, a ne u lošem wifi modulu od Minija?
Jesi li probala (čisto za probu) isključiti enkripciju na routeru pa vidjeti da li onda wifi veza radi stabilnije?
Možda je kanal zagađen smetnjama. Jesi li probala promijeniti kanal na routeru?
(Pretpostavljam da reset Maca i reset routera jesi načinila i promjene nema?)
Koliko korisnika visi na tom routeru? Ako je previše korisnika, možda router ne uspijeva održati sve veze aktivnima.
Tema zaključana.
03.08.2014 | 16:47
100% je do loše antene jer laptop na istom ruteru najnormalnije radi. Mini je imao problema i na poslu u uredu gdje je ruter doslovce 2m od njega, doduše 1 zid je između ali ništa što bi trebalo krčiti signal pretjerano. Recimo s istog mjesta MacBook prima 3x više signala nego Mini. BearExtender mi je zasad preskup, postoji li koja ok alternativa?
Tema zaključana.
03.08.2014 | 17:49
Gledaj, to *SIGURNO* nije normalno ponašanje. Taj wifi u Miniju je neispravan. Pretpostavljam da ti se popravak ne isplati, ali ne treba ti niti wifi extender. Kupi si obični najobičniji wifi USB stick (dakle vanjski USB wifi modul) i spajaj se preko njega. Samo je bitno da odabereš neki koji ima Mac driver ili ga Mac pod normalno prihvaća.

Najjednostavnije ti je odabrati neki kojeg prodaje OWC jer oni sve što prodaju - testiraju da sigurno radi na Macu. Pa sad - kupila od OWC ili našla neki točno takav kod nas...

A ako baš hoćeš range extender (ja nisam poklonik takvih rješenja jer su sve to dodatni izvori mikrovalnog zračenja po kući), bilo koji ti može valjati. Evo, ovo je prvi kojeg sam našao u Ventexu:
www.ventex.hr/pd/0550992/pg/852/Switch--...Link-DAP-1320.wshtml
Tema zaključana.
03.08.2014 | 18:12
Oprosti, od kud ti ideja za exenderom?
smayoo ti je dao ideju o sicku kojinkošta do 100kn. Odi u neki dučan s opremom i davi trgovca neka izvuće sve USB stickove i čitajte što piše. Links mi se čini kao dobar početak potrage.
Tema zaključana.
04.08.2014 | 09:09
nema potrebe komplicirati sa OWC, kad na njuškalu ima wifi adaptera ko pljeve

ovo ..radi na OSX 10.5 - 10.7 (vjerovatno na novijim) provjereno i hvata sve živo i neživo u krugu 100 m
Tema zaključana.
04.08.2014 | 10:41
Ma ja sam čisto predložio OWC da ne istražuje za svaki model koji se kod nas nudi - da li radi ili ne radi s Macom. Ovako odeš na OWC, pogledaš što oni nude pa to potražiš kod nas.
Inače, 2W izlazne snage, pa još omni antena od 10 dBi dobitka, to je ERP od cca 76 dBm. A standard (u smislu sigurnosti ljudi) ne dozvoljava više od 20 dBm (što odgovara efektivno izračenoj snazi od 10 mW. S tom antenom od 10 dBi dobitka, izlazna snaga predajnika ne bi smjela biti veća od 2,5 mW. A ona je 800 puta veća. Smatram da je potpuno neopravdano izlagati se svakodnevno takvom mikrovalnom zračenju. Osobito ako ima djece u blizini. Imati tako nešto u radnoj sobi (ne daj, Bože - na stolu) je najmanje 3-4x veći primitak zračenja nego da te antena mobilnog operatera "puca" direktno sa susjedovog krova.

WiFi u tom Miniju je neispravan. Vjerojatno je pukla vodljiva veza interne antene, tako da je ERP po svoj prilici oko 1-2 dBm, ako i toliko. I zato joj ne radi WiFi. Sasvim je dovoljno uzeti neki normalni, obični WiFi modul, ograničen na standardom propisanih 20 dBm i to će joj raditi super.
Tema zaključana.
04.08.2014 | 10:45
Smayoo koji ti predlažeš. Ipak si me odgovorio od extendera jer ipak mi je draže zdravlje... Sorry kaj vas gnjavim oko ovoga ali mreže nisu moj đir.
Tema zaključana.
04.08.2014 | 10:48
ma sve 5 smayoo..ima i slabijih..al kad cura hoće jak signal
Tema zaključana.
04.08.2014 | 11:12
Kapetanica kaže:
Smayoo koji ti predlažeš. Ipak si me odgovorio od extendera jer ipak mi je draže zdravlje...

Držeći se onog što prodaje OWC, jer oni sve što prodaju - i testiraju pa znaš da radi, a ne samo da proizvođač kaže da radi, Edimax se čini kao dobar izbor.

Edimaxa u HR prodaju ove trgovine:

www.edimax.com/au/wheretobuy_detail.php?...pe=3&menu=m3#151

Ovaj model ima samo 5GHz oscilator, dakle podržava strogo 802.11n i 802.11ac, i to samo na 5 GHz. Ako imaš odgovarajući access point, to je dobar izbor jer cijena nije visoka, a uređaj ti jamči veliku brzinu.

eshop.macsales.com/item/Edimax/EW7711MAC/

A ovaj model je klasika, 2,45GHz, prikladan za starije access pointe na 802.11b/g/n (n samo na 2,45 GHz). Duplo je jeftiniji od prethodnog.
Tema zaključana.
04.08.2014 | 11:18
smayoo kaže:
Kapetanica kaže:
Smayoo koji ti predlažeš. Ipak si me odgovorio od extendera jer ipak mi je draže zdravlje...

eshop.macsales.com/item/Edimax/EW7711MAC/

A ovaj model je klasika, 2,45GHz, prikladan za starije access pointe na 802.11b/g/n (n samo na 2,45 GHz). Duplo je jeftiniji od prethodnog.

Ovaj it is. Cijena je jako prihvatljiva. Još mi je i Analogbit usput s posla. HVALA, VELIKO HVALA.
Tema zaključana.
04.08.2014 | 14:06
Nema na čemu. Samo nemoj postaviti očekivanje na bazi američke cijene. Bit će to kod nas dosta skuplje, pretpostavljam. Ali opet bi moralo biti u okviru 150 kn.
Tema zaključana.
04.08.2014 | 14:08
Pogledala sam kod svih Edimax dobavljača u Zagrebu i nitko nema pa sam naručila prek neta, sa šipingom 30 dolara. Još ok cijena. Javim se za 2 tjedna kad isprobam.
Tema zaključana.
04.08.2014 | 16:29
Kako nema Edimaxa?
www.iqcentar.hr/index.php?route=product/...ory&path=1_2_809
Tema zaključana.
04.08.2014 | 17:31
Na koji točno misliš? Ovaj?

ScreenShot2014-08-04at18.32.00.png
Tema zaključana.
04.08.2014 | 18:32
Ne mislim ni na koji, sako znam kako Microline uvozi Edimax opremu. Dučan im ima debilno ime IQ Centar, a firma valjda za maloprodaju je Zagria d.o.o.
Još uvoze i LG, Canon, Logitech, Gygabite i još neke brendove, ali ne cijeli asortiman.
Nisu nešto eksponirani jer nisu imali neke razvikane artikle.
Tema zaključana.
04.08.2014 | 19:08
Ima ovaj najmanji....taman za mini

Tema zaključana.
24.08.2014 | 12:55
Uzela sam ovaj i ok je zasad, bumo vidli kak će raditi. Opće neću ni spominjati kak nisam pažljivo pročitala kaj je smayoo napisal i naručila usb koji podržava 5Ghz i popu* 70 kuna.
Tema zaključana.
24.08.2014 | 13:38

Prodaj ga dalje. Ne bi smjelo biti teško.
Tema zaključana.
24.08.2014 | 13:39
Vratila sam ga odkud je i došao.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (599)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.83 Seconds

Provided by iJoomla SEO