slanje većih datoteka mailom
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

slanje većih datoteka mailom

23.09.2014 | 19:51
Imam par datoteka koje nemogu poslati mailom jer su prevelike, oko 600mb. Trebam poslati u državnu ustanovu pa tražim na koji modus. Google, Net.hr, T-com i Vip sam probao. Dropbox mislim da ne dolazi u obzir.
Tema zaključana.
23.09.2014 | 19:58
Zašto Dropbx ne igra?
Ovisi tko je s druge strane. Ako je tetka blizu penzije, tada je problem.
Mislim da postoji i ogranićenje i kod primanja e-maila u veličini privitka, ali nisam siguran.
Otkri nam što je to teško 600MB, a da mora ići žicom?
Tema zaključana.
23.09.2014 | 20:05
jzelko kaže:
Imam par datoteka koje nemogu poslati mailom jer su prevelike, oko 600mb. Trebam poslati u državnu ustanovu pa tražim na koji modus. Google, Net.hr, T-com i Vip sam probao. Dropbox mislim da ne dolazi u obzir.

Ni meni nije jasno zašto Dropbox ne igra, no što da se radi. Probaj Iskonov Jumbo mail
Tema zaključana.
23.09.2014 | 20:07
Provjerim još. Pisalo je da je 562mb i da je prevelik. Sad gledam datoteke imaju ukupno 13.1mb. Ne kužim, inače šaljem neke slike i dokumente. I da svi imaju neka ograničenja.
Tema zaključana.
23.09.2014 | 20:10
@ DrAle, mislim da ga u državnim firmama ne smiju koristiti, ili se varam? Bum probal Jumbo.
Tema zaključana.
23.09.2014 | 20:24
Da. Razne državne ustanove imaju razne sigurnosne politike pa su im ti neki cloud servisi onemogućeni.
Da pošalješ podijeljeno u par mailova (ako se radi o 13 MB, a ne o 600) - to ne igra?
Tema zaključana.
23.09.2014 | 20:40
To sutra moram pitati pa ću onda više znati.
Tema zaključana.
23.09.2014 | 20:52
jzelko kaže:
@ DrAle, mislim da ga u državnim firmama ne smiju koristiti, ili se varam? Bum probal Jumbo.

Probaj pa javi kako je prošlo.
Tema zaključana.
23.09.2014 | 21:29
Jumbo ne prihvaća fascikl, nego svaki dokumenat posebno i to pojedinačno. Tako mogu i sa ovim što imam. Dio sam poslao, a dio veći, nisam siguran da je prošlo. Inaće Mail je stavio pod poslano. Znat ću sutra.
Već sam mislio kompresirat, ali bi možda imali problema sa dekompresiranjem. Poz... i hvala.
Tema zaključana.
23.09.2014 | 21:37
Kako folder možeš poslati?
Samo ga odvućeš i to je to?
Ja sam uvijek kompresirao ako je bilo puno datoteka.
Tema zaključana.
23.09.2014 | 21:41
Ne, kad ga kliknem otvori ga i mogu samo ubaciti 1 dokumenat. Probaj , niš te ne košta.
Tema zaključana.
23.09.2014 | 22:23
Ne razumijem. Koga kliknem?
Mogu odvuci neki dir. u mail, ali je prazan.
Tema zaključana.
24.09.2014 | 06:55
Govorim o Jumbo mailu. Možeš odvuć ili klikom potražit dotićni fascikl ili datoteku.
A moj mail prima sve, samo je ograničen. Ako ga rascjepkam na dovoljno male i s njim ide. Danas poslije 9h provjerim šta je prošlo.
Tema zaključana.
25.09.2014 | 13:51
Zašto ne probaš WeTransfer www.wetransfer.com/
Tema zaključana.
25.09.2014 | 14:51
Za sada sam obavio, a pitanje kad će mi opet trebati. Ako zatrebam imat ću na pameti.
Tema zaključana.
25.09.2014 | 18:23
kvaju kaže:
Zašto ne probaš WeTransfer www.wetransfer.com/

Pa isti je problem kao i s Jumbom - ne možeš poslati folder, nego samo jednu datoteku.

Meni je uvijek najjednostavnije u Public folderu Dropboxa napraviti folder i poslati mailom public link na taj folder.
Tema zaključana.
25.09.2014 | 20:17
smayoo, to mi se čini normalnijim, samo prvo moram provjeriti situaciju kod primaoca.
Tema zaključana.
26.09.2014 | 10:07
jzelko kaže:
smayoo, to mi se čini normalnijim, samo prvo moram provjeriti situaciju kod primaoca.

Dobro ti Smayoo kaže, ako imaš dropbox, ubaci tamo, zatim desni klik na tu mapu i Share link.
Onda primaoc se spaja tim linkom na web stranicu otkuda može donwloadati sve.

A jumbo je na istu šemu, samo ZAZIPAJ prvo (File - Compress) i onda taj zip pošalji. Kad ga primaoc skine, dvoklikom će ga automatski odzipati, na bilo kojem kompu i voila.
Tema zaključana.
26.09.2014 | 10:49
Je , hvala na instrukcijama !
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (586)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.79 Seconds

Provided by iJoomla SEO