spajanje na wifi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

spajanje na wifi

11.10.2014 | 19:13
Pozdrav

Spajam se laptopom na bnet supercarnet. I za svaki imam posebnu sifru. Sve napravim kako treba i pise da sam spojena na oba, te vidim da se sekunde obrojavaju no ne mogu otvoriti niti jednu stranicu ( npr. gooogle). Zvala sam tehnički podrsku i kazu da je sa njihove strane sve ok i da sam sve dobro napravila ali kako je to mac, ne znaju kako dalje pomoci. Ja pretpostavljam da mi nešto u postavkama nije ok.

hvalaaa
Tema zaključana.
11.10.2014 | 21:03
Daj više detalja. Kako se to točno spajaš "na oba"? Ako postoje neke online upute za to, daj link, da najprije shvatim(o) kako funkcionira ta veza.
Otvori ta mrežna podešenja, napravi screen snapshot (cmd+shift+4 pa mišem uhvati taj komad ekrana, sliku ćeš naći na desktopu) pa uploadaj ovamo.
Da li ti radi mail (a samo surfanje ne), ili zapravo ne radi ništa?
Tema zaključana.
12.10.2014 | 16:44
prvo se spojim na bnet wifi sa šifrom a onda na carnet prema ovim uputama.

portal.bnet.hr/

Sad se samo mogu spojit na wifi ali ne i na carnet
Tema zaključana.
12.10.2014 | 17:20
Prije nego krenemo dalje. Da li si u uputama uočila ovo upozorenje te da li si sigurna da je u tvom slučaju moguće spajanje putem wifi? Vidim, naime da ti se i Mac spaja na B-net preko wifi.

(Klik na donju sliku da dobiješ uvećan prikaz)

ScreenShot2014-10-12at18.22.15.png
Tema zaključana.
12.10.2014 | 17:41
Nisam to vidjela...hvala na info... Nadam se da se mogu spojiti sa mac-om. Sutra popodne dolazi tehnička sluzba pa cemo pogledat
Tema zaključana.
12.10.2014 | 17:45
Ha, dobro...
Meni bi prva stvar bila da probam spojiti Mac i B-netov router žicom pa vidjeti onda da li radi.
Tema zaključana.
12.10.2014 | 17:46
Ta napomena je sranje.
Kao da Pirelli, Michelin ili bilo koji proizvođać napiše napomenu kako njihove gume nisu baš za svaku cestovnu podlogu. Ili što se neki dan ovdje pisali za video na zahtjev i zabrana korištenja u regiji za koju usluga nije podržana.
BNET je ograničio korištenje kako se ne bi uređaj koristio kao pristupna točka.
Tema zaključana.
12.10.2014 | 18:12
Ne B-net, nego CARNet.
Tema zaključana.
12.10.2014 | 18:29
Da, netko zaj.....
Tema zaključana.
13.10.2014 | 21:10
tehnicka sluzba odbila doci jer kao sto ce dolaziti ako sam spojena na wifi( to znaci da je sve ok sa routerom. tako kazu). Sad sam spojena na wifi i carnet ali mi ne zeli otvoriti niti jednu stranicu. NI email. Samo mi otvara portal.bnet.hr/.
Probala sa firefoxom i safariem- nista. Izbrisala history- nista.Provjeirli podatke- server address u 10.64.0.1,TCP/IP, DNS, IPv4...sve OK, Ali ne radi...
Zicu nemam da se spojim direktno.
Rekli su mi da je VPN konekcija ne radi. I da se obratim nekom strucnjaku za mac, apple...da oni ne mogu pomoci
Tema zaključana.
13.10.2014 | 22:02
Ako si sigurna da je uredno spojen na VPN, onda (najprije prekini VPN vezu) Jabučica, System Preferences, Network, pa odaberi s lijeva VPN vezu, pa klik dolje desno na Advanced pa onda provjeri da li imaš ovu kvačicu.

ScreenShot2014-10-13at23.03.43.png
Tema zaključana.
13.10.2014 | 22:41
da, to nisam imala ukljuceno. Sad radi!!!! Napokon! Zivce sam izgubila! hvalaaaaaaaaa
Tema zaključana.
19.02.2015 | 09:31
Da ne otvaram novu temu;

Da li ima kakav jeftin AP router (ili modem)koji može pristup internetu "primati" preko LAN-a, a odašiljati Wireless?

Može li se T-Comov Thomson "prilagoditi" tome?
Tema zaključana.
19.02.2015 | 09:41
svi APovi mogu raditi na taj način i prilagoditi se. Ako je samo AP a nema model u sebi, ovisiti će ionako o nekom drugom uređaju (DSL modemu ili dsl modelm/ruter combo) kako bi wifi korisnici spojeni na taj AP mogli izači na net.

AP se uglavnom spaja žicom (preporučljivo je) za neki zavisni uređaj i dobiješ upravo tu kombinaciju koju si ti tražio.
Tema zaključana.
19.02.2015 | 14:45
OK, thanks!

Da li ima možda netko da je već pokušao isto složiti s T-Comovim Thomson routerom?
Tema zaključana.
20.02.2015 | 13:18
Zdravac kaže:
OK, thanks!

Da li ima možda netko da je već pokušao isto složiti s T-Comovim Thomson routerom?

Nema veze, zaboravite. Kupio sam ovo - DWR-116 Wireless N300 Multi-WAN Router, pa koristim s USB 4G stickom.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (583)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.70 Seconds

Provided by iJoomla SEO