Wifi problem?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Wifi problem?

07.02.2015 | 21:28
Ok, znači net mi već tjedan dana šteka i više, no zasada je koliko toliko ok, na svakom uređaju wifi mi super radi. osim na macbook pro-u(YOSEMITE!!!), i uglavnom, radi, pa ne radi, odnosno, radio je super cijeli dan, odem na reddit, nece, google nece. hjao....

spojim ga na mob(personal hotspot) radi, a drugi uredaji uredno rade na wifiu. znaci neki klinac sa macbook pro. al ocito je do nekog softverskog dijela, jer kada se preko wifi kartice spoji na mob, uredno pristupa mobilnoj mrezi.

dns mi je vec onaj 8.8.8.8, ja cu poludit

EDIT: spojio sam ga natrag i sada radi(jedva i nekako) i uglavnom radim speed test na njemu, i npr. na imacu, na imacu ga radi bez problema. a tu samo vrti u prazno.
Tema zaključana.
07.02.2015 | 23:35
Koliko ukupno uređaja na wifi access pointu odjednom?
Tema zaključana.
08.02.2015 | 09:41
smayoo kaže:
Koliko ukupno uređaja na wifi access pointu odjednom?

Puno, ali uvijek je stvar u njem(retini, odkad je yosemite gore, i na pocetku kada je mavericks izasao)

Wifi uredaji(zbrajajuci susjede koji su stalno spojeni):4 smartphonea, 1 ipad, 4 kompa i 3 apple tva
Tema zaključana.
08.02.2015 | 11:27
To je jako puno, previše uređaja za jedan access point ako se svi spajaju istovremeno. To što ti je uvijek problem u tom MBP može biti zato što se uvijek pokušava spojiti kad je već prevelika gužva. Napravi test - promijeni pristupnu šifru i/ili tip enkripcije tako da prisiliš sve uređaje da se spoje ponovno. Onda će se taj problematični MBP spojiti prvi zato što ćeš njemu prvom upisati novu pristupnu šifru pa vidi da li će onda raditi kako treba ili će isto praviti probleme.

Ako i dalje imaš probleme baš i samo s njim, iduće probaj da mu dodijeliš fiksnu IP adresu (u odgovarajućem adresnom prostoru, takvu da ne kolidira s DHCP rasponom) umjesto DHCP.
Tema zaključana.
08.02.2015 | 12:02
smayoo kaže:
To je jako puno, previše uređaja za jedan access point ako se svi spajaju istovremeno. To što ti je uvijek problem u tom MBP može biti zato što se uvijek pokušava spojiti kad je već prevelika gužva. Napravi test - promijeni pristupnu šifru i/ili tip enkripcije tako da prisiliš sve uređaje da se spoje ponovno. Onda će se taj problematični MBP spojiti prvi zato što ćeš njemu prvom upisati novu pristupnu šifru pa vidi da li će onda raditi kako treba ili će isto praviti probleme.

Ako i dalje imaš probleme baš i samo s njim, iduće probaj da mu dodijeliš fiksnu IP adresu (u odgovarajućem adresnom prostoru, takvu da ne kolidira s DHCP rasponom) umjesto DHCP.

Razumijem, alizato sam i kupio apple airport express pred godinu dvije. jer podryava do 50 korisnika. ili je to uber teoretski limit?
Tema zaključana.
08.02.2015 | 13:18
Nekad, koliko se sjećam, bilo je 10 korisnika na express-u, a 50 na extreme-u. Moguće da su mijenjali.
Probaj sve pogasiti i ostavi samo taj problematićan komp i onda vidi.
Tema zaključana.
08.02.2015 | 13:38
To je marketinški bullshit.

Koji standard koristiš? 802.11g, pretpostavljam? Ili 802.11n? Na g je ukupni teoretski maksimalni bandwidth 54 Mb/s i on opada EKSPONENCIJALNO s povećanjem udaljenosti, brojem zapreka (betonskih deka i zidova) i količinom smetnje. Recimo da imaš super-duper situaciju da ti svi uređaji zajedno postižu efektivnu kumulativnu širinu pojasa u trajnom opterećenju od čak pola teoretski maksimalne, dakle to ti je 27 Mb/s. Podijeli to s 10 i već si došao na knap brzinu za streamanje lokalnog HD filma. Podijeli s 50 pa - onda ti meni reci što ti vrijedi toliki bandwidth?

Da i ne govorimo o tome što ti ostane od VANJSKOG bandwidtha kad ga podijeliš na 10 ili 50 korisnika (ako svi istodobno idu na net).
Tema zaključana.
08.02.2015 | 13:42
Pa ne srću svi stalno i puno. Neki prosjek se valjda uzima.
Tema zaključana.
08.02.2015 | 15:04
Koristim 802.11n jer vrtim streamanje HD filmova(ripovi po 2gb) do sva tri apple tva istovremeno bez problema. Yato i jesam kupio APE jer thomsonov router nije mogao podnijeti ni streamanje s jednog, a kamoli 3. Što se tiče te raspodijele to sve super funkcionira. Čak imam i repeater(zaboravio sam prije napisati) koju šalje signal sestri u stanu udaljenog od glavnog routera nekih 20ak metara.

Probat cu sve pogasiti pa cemo vidjeti. Ali objasniti svima zasto nema neta, to je prvo sto moram probati i napraviti. -.-
Tema zaključana.
08.02.2015 | 15:16
Nema ti druge nego svima poslati:
Slika
Tema zaključana.
08.02.2015 | 18:39
zabac kaže:
Nema ti druge nego svima poslati:
Slika

jako su ovisni o netu hahha
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (470)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.66 Seconds

Provided by iJoomla SEO