File in use-network disk
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

File in use-network disk

18.04.2015 | 15:14
Imam problem prilikom kopiranja file-ova sa macbook-a (yosemite) na mrežni diks ili wdtv live hub, kada pokrenem kopiranje nakon što proces dođe do "kraja" napiše:

"The operation can’t be completed because the item xx is in use." a nije

Pokušao sam sa ntfs formatiranim diskom i Mac os extended (journaled)... isti problem...

Napomena: s os x Lion-om je sve postavljeno na isti način radilo bez greške...

...to se događa u cca 80% pokušaja kopiranja, nekad ne...

Molim vas je li netko upoznat s tom problematikom, kako to riješiti?
Tema zaključana.
18.04.2015 | 15:53
Ovo je čisto napamet, pošto si probao sa drugim formatima, ali je li moguće da je možda destination disk oštećen? Možeš možda probati sa nekim drugim diskom? Taj 'mrežni disk' je što točno?
Tema zaključana.
18.04.2015 | 16:06
Jesam, imam 3 diska:

1. wdtvlive hub (media player s integriranim disco) link (NTFS formatiran)

2. my book studio spojen usb-om na live hub (NTFS formatiran)

3. seagate blackarmor spojen usb-om na live hub (mac os extended journaled)

na sva 3 kada kopiram sa mac-a imam isti problem... kada koristim windowse preko parallelsa- kopira normalno...
Tema zaključana.
18.04.2015 | 17:01
koji protokol koristiš za kopiranje?
Tema zaključana.
18.04.2015 | 17:20
Meni je WDTV Live (stari model i ima vanjski disk) brljavio kada sam kopirao preko mreže na njega (bio OSX 10.6.8). Više to ne radim jer odpojim disk i spojim ga na komp. Malo je problem ako je disk u uređaju.
Tema zaključana.
18.04.2015 | 17:24
Kako da to saznam? Na diskove se spajam na način: Go-->connect to server--> smb://WDTVLiveHub-->connect , odaberem/napravim folder i copy/paste...
Tema zaključana.
18.04.2015 | 17:30
Ja imam model iz prvog posta sa linka na kojem sve radi kak spada kada kopiram sa windowsa, a radilo je i prije kada sam kopirao sa os x liona...

WDTV live mi je spojen na tv i ruter zajedno sa druga dva diska na jedno mjestu, a komp mi je na drugom... sve je umreženo i neda mi se odpajat za koprianje pa onda spajat nazad za gledanje na tv-u
Tema zaključana.
18.04.2015 | 17:47
Nije problem u formatu diska, nego u mrežnom protokolu. Koristi AFP umjesto SMB.
Tema zaključana.
18.04.2015 | 17:58
smayoo kaže:
Nije problem u formatu diska, nego u mrežnom protokolu. Koristi AFP umjesto SMB.

Ne mogu se spojiti tako ako misliš afp://WDTVLiveHub

čitam u helpu:
You can connect your Mac to:

Macs that have file sharing turned on

Windows computers with shared folders

AirPort disks and Time Capsules

Servers on your network that use Apple Filing Protocol (AFP) over TCP/IP, including servers with OS X Server installed ne znam da to šljaka za WDTV?

SMB/CIFS, NFS, FTP, and WebDAV servers running on OS X Server, UNIX, Linux, and Windows servers

FTP servers

With read-only access, you can copy files from the server, but to copy files to the server you may need another FTP app. Choose Apple menu > App Store to find FTP apps available for OS X.
Tema zaključana.
18.04.2015 | 18:05
Površnim googlanjem nalazim da WDTV live podržava sva tri uobičajena protokola (SMB za windowse, AFP za Mac i NFS za linux). Detaljnije od toga potraži u uputama od WDTV.
Većina redovnih korisnika ovdje, inače, zna što mislim od WD-u...
Tema zaključana.
18.04.2015 | 18:13
smayoo kaže:
Površnim googlanjem nalazim da WDTV live podržava sva tri uobičajena protokola (SMB za windowse, AFP za Mac i NFS za linux). Detaljnije od toga potraži u uputama od WDTV.
Većina redovnih korisnika ovdje, inače, zna što mislim od WD-u...

Da... mislim da si to čitao za WDTV live koji služi samo za stream-anje file-ova sa različitih uređaj (nema diska) na tv, ovdje je riječ od WDTV live hubu koji ima disk na kojeg želim sa mac-a nešto kopirati pa nastaje problem... pogledat ću još u uputama...
Tema zaključana.
18.04.2015 | 19:09
Jbg, krivi komad hardvera si odabrao...
SMB je i inače sranje od protokola, na Macu je ranije bio umjereno neupotrebljiv, a sa zadnjim verzijama je potpuno neupotrebljiv jer je apple izbacio ranije korištenu opensource implementaciju i stavio vlastitu koja je očajna.
Alternativa ti je instalirati na Maca onu nekadašnju opensource implementaciju SMB protokola. Pretraži malo forum, dao sam link jednom. Nije postupak baš trivijalan.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1546)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.79 Seconds

Provided by iJoomla SEO