Mogu pingati, ali ne mogu na internet kroz browser
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mogu pingati, ali ne mogu na internet kroz browser

04.11.2015 | 00:55
Pozdrav,

na Mac Pro 3.1 računalu (Early 2008) s Mac OS X Mavericks (10.9.5) danas ne mogu na internet kroz browser. Ništa novog nije instalirano već dosta dugo vremena.

Ping ima response (www.google.com), ali "telnet www.google.com 80" ne prolazi. Pokretanjem OS X u Safe Mode mogu normalno na internet. PC s Windows 10 vidim kao shared, ali mu više ne mogu pristupiti (The server may not exist or it is unavailable at this time).

Mreža ide preko kabela (Ethernet2).

Osim toga, dodatna zbunjujuća stvar je i to da kad se OS podigne - prvih par sekundi internet bude OK (ostavio sam Safari pokrenut na stranici do koje nisam mogao doći i nakon restarta se Safari odmah podigao i ta stranica se učitala. To je bila jedina koja se učitala, jer je nakon toga opet nastupilo "Safari can't connect to the server").

Nadam se da netko ima kakvih ideja o tome kako riješiti ovaj problem. Sva dodatna pitanja i prijedlozi su dobrodošli.
Tema zaključana.
04.11.2015 | 07:45
System setting, network, klikneš na "adapter" i pobrišeš... sa svima tako napravit... restart i onda opet dodaj... možda pomogne, ako nije nešto brutalnije u igri Također provjeri dns-ove, za probu možeš stavit 8.8.8.8
Tema zaključana.
04.11.2015 | 09:12
Probaj i dodatno u Safariju pogasiti sve addonove.

ako ti smb share nije dostupan to onda nije samo problem po portu 80 i možda problem leži u tehničkom problemu sa adapterom, ruterom/switchem ili nešto 10.

Definitivno probaj ponovno postaviti ethernet adapter pa ćeš vidjeti, kako je havdic rekao
Tema zaključana.
04.11.2015 | 10:58
Novi korisnik?
Drugi preglednik?
AppStore ili iTunes vidi internet?
Tema zaključana.
04.11.2015 | 16:52
Dakle...

Obrisao sve adaptere u Network, restart, ponovno ih dodao - sve isto.
DNS: adresa na kojoj je router. Probao i s 8.8.8.8 - sve isto.
Safari nema nikakve extensions/addonove.
AppStore i iTunes isto ne vide internet.
Ni jedan preglednik ne može na net.
Otvorio novog korisnika, dao mu administratorska prava, logirao se kao taj korisnik - sve isto.

Za sad nema sreće...
Tema zaključana.
04.11.2015 | 17:37
ako u safe mode radi, a u normalnom ne, onda ti probleme radi neki addon ili plugin.
Tema zaključana.
04.11.2015 | 17:50
Neka ideja kako ustanoviti koji? Ne mogu se sjetiti da sam išta novog instalirao već dugo vremena, a problem se pojavio jučer - eventualno noć prije kad je ušao u sleep mode (pustio sam neka renderiranja pa je trajalo).
Tema zaključana.
04.11.2015 | 23:45
Disable jedan po jedan, svaki put quit safari i ponovno pokreni pa probaj.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (636)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.69 Seconds

Provided by iJoomla SEO