Kako poboljšati performanse kućne bežične mreže?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kako poboljšati performanse kućne bežične mreže?

04.01.2016 | 16:48
Kod mene su tri kata. Na sredini je VIPov WiFi Router i iz njega ide žica do AirPort Expressa na katu niže i do Access Pointa na katu iznad.
Ako radim samo s dvije mreže, signal ne pokriva sve prostorije - zato mi je uključen WiFi na sva tri uređaja. Kanale sam ostavio da postavlja automatski (najčešće su to 1, 6 i 11). Pretpostavlajm da je to onda u redu?
Tema zaključana.
04.01.2016 | 17:06
Čak i kad kanali jesu baš 1, 6 i 11 (što je raspodjela minimalne međusobne interferencije) i dalje si na tako blizu oni međusobno smetaju. Ali ako ne možeš s 2 sve pokriti, onda je to žrtva koju moraš prihvatiti.
Tema zaključana.
05.01.2016 | 09:57
Morat ces malo studioznije pristupiti problemu. Recimo www.ubnt.com/products/ tu imas zgodnih stvari, ne preskupih. Apple rjesenja ti ne budu pomogla. Tebi treba nesto sto pokriva vece povesine zatvorenog prostora.
One adaptere preko strujnih uticnica zaboravi (to je samo u krajnjoj nuzdi).
Tema zaključana.
11.01.2016 | 12:28
Mali offtopic - da li hard disk u Time Capsule može poslužiti kao NAS (ili služi samo za backup)ili se mora spojiti na njega neki dodatni usb disk koji onda služi kao NAS?
Tema zaključana.
11.01.2016 | 13:02
metalni kaže:
Mali offtopic - da li hard disk u Time Capsule može poslužiti kao NAS (ili služi samo za backup)ili se mora spojiti na njega neki dodatni usb disk koji onda služi kao NAS?

E ovo i mene zanima, te moze li se korisiti kao disk koji vide svi ukucani?
Tema zaključana.
11.01.2016 | 18:39
Evo jedne varijante sa vanjskim diskom.
www.brighthub.com/computing/mac-platform/articles/48709.aspx
Tema zaključana.
11.01.2016 | 19:00
metalni kaže:

Network-attached storage (NAS) je disk+elektronika spojen na mrežu kojem pristupa više korisnika po nekom protokolu (AFP recimo).
Odgovor je DA, može biti i kao disk koji vide svi spojeni na mrežu, tj. oni koji imaju pravo pristupa disku.
AirPortExtreme ima USB port u koji se može uštekati disk i vide ga svi u kući. Isto tako, taj disk se može iskoristiti kao TC.
Tema zaključana.
12.01.2016 | 08:48
jzelko kaže:
Evo jedne varijante sa vanjskim diskom.
www.brighthub.com/computing/mac-platform/articles/48709.aspx

"Time Capsule is good for backing up data, but not designed to be an external hard drive for storing data". Ja iz ovoga zaključujem da je odgovor NE?!
Tema zaključana.
12.01.2016 | 09:28
Imam ga za backup i nisam koristio vanjski disk na USB od TC. Backup ti je sa glavnog kompa a ostali se mogu priključiti i šerati ali ne mogu imati backup sa svojih. Ako možeš, probaj spojiti vanjski hdd i vidi kako će se ponašati.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (682)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.68 Seconds

Provided by iJoomla SEO