Nema interneta
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Nema interneta

06.12.2015 | 16:02
problem je taj sto na sistemu je sve ok ali ni jedan browser nece da otvori stranicu.
Javlja mi " dns probe finished no internet"

moze li mi ko pomoci, to mi se desava na mac miniju.
Tema zaključana.
06.12.2015 | 17:30
koji DNS ip koristiš? probaj se prabaciti na google dns ip (8.8.8.8). Clear cache na browseru i flush dns-a. Ovo je sigurno lokalni problem.
Tema zaključana.
06.12.2015 | 19:06
a ako ne pomogne rustyevo rješenje, obriši interface (lan ili wifi), restartaj i probaj... nažalost, čest problem
Tema zaključana.
06.12.2015 | 20:00
probao sam promjenom DNS. Nista. probao sam brisanjem pa ponovno dodavao i lan i wifi i nista. Na preferensama kaze da je spojen sa internetom ali ni jedan browser ne moze na net.koristio sam firefox,chrome i safari.
Tema zaključana.
06.12.2015 | 21:41
a na kabelu radi? koju ip adresu ti je dodijelio? Ako je ok probaj otvorit terminal pa pingat router (ping 192.168.1.1 npr.)
Tema zaključana.
06.12.2015 | 21:47
ni na kabel nece
Tema zaključana.
06.12.2015 | 22:26
A kako znaš da je spojen s internetom? U preferencijama vidiš samo da je spojen s routerom, ali ne možeš znati da li je router spojen na net. Imaš li istovremeno neki drugi komp koji je spojen na taj isti router i da njemu ISTOVREMENO internet radi normalno?
Tema zaključana.
06.12.2015 | 22:32
probaj pokrenuti Network Utility, prebaci se na 'Ping' tab i upiši google.com i start. Da li ti se što javlja? Tj, što ti se javlja? Ako možeš u isto polje unesti i ip adresu svog DNSa pa da vidimo što dobiješ sa time, tj što ti se onda javlja.
Tema zaključana.
06.12.2015 | 23:19
pa to mi je kod sestre. na njenom miniju. svi imaju net na svojim telefonima a i imaju i na laptopu sa windowsiima. znaci nesto je do postavci ma miniju. samo ne kontam sta je. pokusao sam dns mjenjati ali nije uspjelo. veceras ga donesem kod sebe u stan i na mom wifi-u radi normalno. sad mi nista nije jasno.
Tema zaključana.
07.12.2015 | 06:57
DHCP server je dva puta dignut ili je opseg DHCP-a (range) toliko mali da za Mini nema vise mjesta.
Tema zaključana.
07.12.2015 | 08:44
a zasto preko kabela opet nece?preko njega bi trebalo biti neta
Tema zaključana.
07.12.2015 | 09:06
Restart računala?
Tema zaključana.
07.12.2015 | 09:27
sve probao. kod sestre nema neta a kod mene ima. kod sestre svi prikaceni na net samo mini ne moze. ni preko kabla ni preko wifi-a
Tema zaključana.
07.12.2015 | 10:36
Ajde se ti lijepo saberi i pročitaj što smo ti sve predložili, a nisi ni pročitao. To sve probaj pa se javi.
Tema zaključana.
07.12.2015 | 10:54
Scarface, lijepo smo ti rekli da je lokalni problem. Dakle problem je tog minia (žica ili wifi). Dakle kada je spojen na problematičnom networku treba probati sve što smo naveli da dobijemo malo više informacija. Ovako je to samo pucanje u maglu. Treba neki ispis ponašanja mreže, neke postavke i slično.

Zajebi sa ovim seljakanjem i spajanjem xy drugih uređaja. To samo znači da ti sve u biti radi kako spada (lokalno i prema netu), ali nešto očito 'zapinje' na toj konkretnoj mašini.

Da li je netko radi neke promjene na mreži kod sestre? Kakve MAC rezervacije, DHCP rezervacije, definiranje statičkih adresa (pa je kolizija), mijenjao wifi pass enkripciju...?

Što više informacija napišeš to bolje.
Tema zaključana.
07.12.2015 | 11:07
Ajmo po redu.

DHCP server dodjeljuje IP adrese u lokalnoj mreži (širi je pojam, ali se koncentriramo na lokalnu mrežu).
U pojedinoj lokalnoj mreži može biti samo jedan DHCP server aktivan (može ih biti i više ali se koncentriramo samo na jednoga). DHCP server može biti bilo koji aktivni element kao računalo, router, switch, printer (možda i neki telefoni, li ostavimo to po strani). Kod konfiguracije DHCP servera jedan od podataka koji se unosi je početna IP adresa i opseg (range). Recimo, 192.168.0.1 i opseg od 5 (to je do 192.168.0.05). Ovdje svaki od uređaja ima ima svoju IP adresu (routeri imaju dvije, "ulaznu" i "izlaznu" jer oni preklapaju dvije mreže . Važna je i subnet maska ali ona je ionako postavljena na 255.255.255.0 i ne dira se (ako se dira tada samo pitanje nema smisla jer se onda zna što se radi).
Dojazimo do problema ako dva DHCP servera egzistiraju u istoj mreži i ako se IP adrese preklapaju, tada nastaje problem. Oba se bore i dodjaljuju IP adrese koje se mogu i preklapati i onda mreža ne radi ispravno jere dva uređaja ne mogu imati tu adresu istu. Ovo se dešava kad se novi uređaj uključi u mrežu, te korisnik nije svjestan da je na njemu oključen DHCP server. Rješenje je ugasiti jedan od DHCP servera
S druge strane ako na gore navedenu mrežu želimo uključiti više od 5 uređaja, tada nemamo dovoljno IP adresa za dodjeliti i jedan od uređaja nema svoju adresu i ne može "na internet". Rješenje je povećati opseg.
Kako je kvar mrežnog adaptera isključen (na jednoj lokaciji radi, a na drugoj ne), sumnjao bi u postavke same mreže.

Ako su IP adrese ručno unjete, tada DHCP server mora biti ugašen (nije nužno, ali se mora paziti opet da nema preklapanja).
Treba vidjeti koliko klijenata je spojeno na mrežu (ako je WiFi) jer se netko "sa strane" može spojiti i zauzeti jedno od adresa.

Ako se ne da drugačije, treba srušiti mrežu do kraja i ponovno proći kroz postavke i to tako da se spaja uređaj po uređaj.
Probaj se s nekim od telefona odjaviti iz mreže "Zaboravi mrežu" i vidi da li se komp tada može spojiti.
Tema zaključana.
07.12.2015 | 13:15
moze li mi reci neko koliko uredjaja se max moze prikaciti na mrezu. i kakve veze ima wifi i kabe. ako mu je nepristupacan wifi, onda bi morao imati net preko kabla.
rusty znam i ja da je lokalni problem ali u cemu. obnovio sam DHCP, promijenio dns adrese ,
zabac bas cu vidjeti koliki im je opseg .
to cu veceras da vidim pa napisem jer sam sad na poslu.
Tema zaključana.
07.12.2015 | 13:17
cca 254 adrese ima svaki dhcp pool... većina routera adresira iznad .10
nešto drugo tebe zeza... ukoliko se radi o tcom ZTE adsl routeru, mislim da u njemu leži cijeli problem
ništa osim upisivanja fiksne ip adrese neće pomoći
Tema zaključana.
07.12.2015 | 13:50
ja sam u nizozemskoj ali moguce da je i ovdje u pitanju ruter.
Tema zaključana.
07.12.2015 | 18:11
scarface32 kaže:
moze li mi reci neko koliko uredjaja se max moze prikaciti na mrezu. i kakve veze ima wifi i kabe. ako mu je nepristupacan wifi, onda bi morao imati net preko kabla.
rusty znam i ja da je lokalni problem ali u cemu. obnovio sam DHCP, promijenio dns adrese ,
zabac bas cu vidjeti koliki im je opseg .
to cu veceras da vidim pa napisem jer sam sad na poslu.

Broj nije bitan za kućnog korisnika jer ako prekrdašiš broj od 255 tada bi rebao znati što radiš, ali je bitan range. Apple to zove "DHCP Range" i obično ide od 192.168.0.2 do 192.168.0.xx jer obično je 192.168.0.1 sam router.
Tema zaključana.
07.12.2015 | 19:13
veceras odnijeo mini sestri i kod nje opet radi , sad sta je bilo kako je bilo veze nemam.sad cemo cekati da vidimo hoce li se ponoviti
Tema zaključana.
07.12.2015 | 19:20
Očito je dodjeljena neka nova IP adresa i sad je OK. Možda sad neki drugi uređaj ne bude mogao na internet. Prati.
Tema zaključana.
08.12.2015 | 19:44
pratim. ko zna sta se desilo.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1520)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.83 Seconds

Provided by iJoomla SEO