Dremaweaver, drugi put!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Dremaweaver, drugi put!

26.06.2006 | 03:28
Pa zar nema niko od vas da se profesionalno bavi izradom web stranica i da to radi u Dreamweaveru?

Imam neku knjigu, ali nikako i dalje da postignem ono sto zelim: da na stranicama imam tako formatiran tekst kao sto je u knjizi.

Zelim prvi uvucen red, uvucen red kod svakog novog pasusa, a da i ne spominjem dijalog, gfdje prvo udarim ceritcu, razmak, pa tekst.

Ako ima neko ko bi mi dao instrukcije, onda ga cekam u Malinskoj kod mene, a poslije idemo na pice i kupanje

Laki
Tema zaključana.
27.06.2006 | 18:38
nisam nikada imao potrebe tako slagati tekst ... ali probati ću sa CSS-om nešto složit ... mislim da bi se tako moralo ... javim ako šta napravim ... samo ovih dana sam u velikoj gužvi pa ne očekuj to baš sad ... odmah ...

pozdrav
Tema zaključana.
27.06.2006 | 20:32
Ono sto sam ja napisao u drugoj temi je upravo to, \"slozeno CSS-om\".
Jos jednom, ako se u stylesheet stavi:
.p {
text-indent: 2.0em;
}

Svaki paragraf ce imati uvucen prvi red. No za pocetak treba znati sto je uopce stylesheet...
Tema zaključana.
11.08.2006 | 15:31
Ja bih za to koristio program za prijelom, pa ubacio u dreamweaver, čak i kao background.
Tema zaključana.
13.08.2006 | 03:17
Frane je napisao:
Ja bih za to koristio program za prijelom, pa ubacio u dreamweaver, čak i kao background.

Narvno da znam. radim u InDesignu. Jeste li vi to probali? Ja jesam.
Tema zaključana.
13.08.2006 | 07:16
Moja preporuka je odbaci Dreamweaver, nauci rucno pisati HTML i CSS, nabavi TextMate i CSSEdit
Za tekst inace koristi <p> tagove, i u CSS-u samo ubaci text-indent: 2em; za uvuceni prvi red odlomka.
Tema zaključana.
13.08.2006 | 20:22
Dobro je znati HTML, ali ko će to sve????
Tko zna šta će biti sa Dreamweaverom ?
Kad se već instalira Adobeova kreativna svita, ubaci se i GoLive.
Tema zaključana.
14.08.2006 | 04:15
Ako zelis potpunu kontrolu nad web stranicom, nikako nije dobro koristiti onaj vizualni editor od Dreamweavera. Editor za kod je dosta dobar, a ima i one auto complete funkcije. Ja se recimo profesionalno bavim izradom web stranica i mislim da nikako ne bi prosla stranica napravljena u Dreamweaver vizualnom editoru pogotovo ako treba biti optimizirana za nekoliko razlicitih browsera.
HTML uopce nije problem nauciti, nema toga toliko puno. Mozda je malo veci problem nauciti CSS, zbog nekih razlika kod browsera ali nije ni to toliko strasno.
Uglavno treba probati TextMate i CSSEdit koji stvarno jako olaksavaju posao
Tema zaključana.
04.09.2006 | 01:38
Da li je Dremweaver 8 na unicodeu i zašto mi ne prepoznaje ŠĐŽČĆšđžčć ?
Ima podršku za UTF-8 — 8-bitno kodiranje.
Znači da ipak jeste, ali zašto ne prikazuje naša slova?
Tema zaključana.
04.09.2006 | 03:47
riješenje problema za paragraf je:

p:first-letter {padding-left:12px;}
ili
.neka_klasa:first-letter {...

Kod IE6 treba paziti da je između selektora i zagrade jedan space.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1509)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.82 Seconds

Provided by iJoomla SEO