Internet bankarstvo @ Mac
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Internet bankarstvo @ Mac

02.09.2006 | 05:49
Izgleda da je internet bankarstvo uvijek bilo trn u oku Macovaca, a sada kada (brucoš, već je i vrijeme ) moram eto si otvarati račun, nabaviti karticu itd. U svakom slučaju uzimam AMEX, jer mogu dobiti pogodnije preko kartice od staraca. Ono što mene zanima je internet bankarstvo, s obzirom da web koristim za sve i svašta. Našao sam par starih topica na tu temu, ali htio bih malo svježih dojmova...

Koje banke imaju net banking čiji čitač radi na Mac OS X-u native a koje preko Parralels odnosno BootCamp/VPC?

Po samome interfaceu, kako ocjenjujete onaj koji sam koristite?

Unaprijed hvala,
Ivan a.k.a. Fortius
Tema zaključana.
02.09.2006 | 06:55
Mislim da ti osobno bankarstvo radi kod svih, \"citac kartica\" se koristi za pravne osobe. Ja ti mogu preporuciti raiffeisen banku, nema nikakvih problema. Nema vjerojatno ni kod Zagrebacke banke ali od njih sam pobjegao zbog vise razloga, a jedno je bilo i nevjerojatno spor odziv internet servera za internet banking.
Tema zaključana.
  • ozren
  • Posjetitelj
02.09.2006 | 07:15
Zaba i PBZ imaju USB (ili serial) Card Readere koji ne rade pod os X-om osim pod emulacijom VPC, probao sam to s PBZ-om rijesiti al nisam uspio, ima tonu toga za insatlirat i podesit. tlaka. erste ima vrlo \"elegantno\" i prathistorijsko rijesenje za pravne osobe na komadu papira su napisani brojevi u redovima i stupcima i onda kad se logiras kaze upisi broj iz 3 reda i 2 stupca, token je zilijardu godina ispred toga, a tek Cardreader certifikati su Voyager, al eto radi na macu
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
02.09.2006 | 08:36
Ma kakvi card readeri, i privatno i poslovno radi putem tokena i nema nikakvih problema. Ja koristim Zabu i Raiffeisen.
Tema zaključana.
02.09.2006 | 16:34
ozren je napisao:
na komadu papira su napisani brojevi u redovima i stupcima i onda kad se logiras kaze upisi broj iz 3 reda i 2 stupca

Zakon, vjerojatno ukradeno iz njemacke podmornice 1945.
Tema zaključana.
02.09.2006 | 16:38
Ok ok... Samo da provjerim da li sam dobro razumio. Da li su card readeri opcija i privatnih i poslovnih uz opciju tokena, ili su oni samo za pravne. Zbunjuje me kod PBZ-a to što u brošuri piše da može se kao koristiti u net kafićima, itd. Ono što me zbunjuje je činjenica da sam mislio da onda treba uvijek uz sebe treba imati token ili card reader? Ili ne?

Također, koji od internet banking alata podržavaju plaćanje računa preko neta? Ili je to također svojstveno svima?

Zasada su mi najinteresantniji PBZ i Raiffeisen što se tiče net bankinga... Raiffeisen ima najbolji i najjednostavniji interface, a PBZ pak ima integraciju AMEX-a (koji ću vjerovatno koristiti)... Naravno, moram istražiti i druge aspekte banki, posebno me zanima da li ima kakvih povoljnih ponuda za studente, nešto kao ono all-in-one rješenje Zabe (koju ne želim ni prismrditi zbog određenih razloga)...
Tema zaključana.
02.09.2006 | 17:07
Fortius je napisao:
Ok ok... Samo da provjerim da li sam dobro razumio. Da li su card readeri opcija i privatnih i poslovnih uz opciju tokena, ili su oni samo za pravne. Zbunjuje me kod PBZ-a to što u brošuri piše da može se kao koristiti u net kafićima, itd. Ono što me zbunjuje je činjenica da sam mislio da onda treba uvijek uz sebe treba imati token ili card reader? Ili ne?

Bez readera ne mozes pristupiti svom racunu, eto ja sam preko Zabe pa se nekako mucim sa tim nesretnim readerom i VPC-om, ali nemogu reci da neradi, malo sporo ali ide! Bar sam siguran za svoj racun, kad ne mozes ni ucitati stranice bez readera.

( e da, svi ti pusti programi koje ti Zaba daje, u pravilu koristis samo jednom, a to je kad stavljas certifikat na karticu od radera, kasnije samo koristis neki internet Browser i usb reader) reader, reader reader, poz
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
03.09.2006 | 03:41
Ma baci taj reader i VPC kvragu i pređi na neku normalnu banku koja i poslovni dio ima putem tokena.
Tema zaključana.
03.09.2006 | 05:57
Fortius je napisao:

To pojma nemam, ali i sa tokenom mozes raditi sa javnog terminala, u cemu je problem?

Također, koji od internet banking alata podržavaju plaćanje računa preko neta? Ili je to također svojstveno svima?

Svojstveno je svima.

Zasada su mi najinteresantniji PBZ i Raiffeisen što se tiče net bankinga... Raiffeisen ima najbolji i najjednostavniji interface, a PBZ pak ima integraciju AMEX-a (koji ću vjerovatno koristiti)... Naravno, moram istražiti i druge aspekte banki, posebno me zanima da li ima kakvih povoljnih ponuda za studente, nešto kao ono all-in-one rješenje Zabe (koju ne želim ni prismrditi :«») zbog određenih razloga)...

Bjezi od ZaBe glavom bez obzira osim ako ti nije posebno zanimljiv poputs pri prijevozu pokojnika ili vodoinstalaterskim radovima koje nude u svojim famoznim \"paketima\". Zasto bi inzistirao na AMEXu?
Tema zaključana.
11.09.2006 | 18:21
RBA ima kao opciju token za firme, a ostali imaju token samo za privatno članstvo.
Tema zaključana.
11.09.2006 | 19:16
Ja sam u Erste i koristim preko \"komadića papira\", dakle imaš u novčaniku popis brojeva u glavi pinove i bilo gdje da budeš imaš pristup svom računu. Naravno da možeš raditi transakcije na računu kako želiš, gdje želiš i kad želiš. Po meni najjednostavnija opcija. Token je glupost, moraš nosit sa sobom taj uređaj - bez veze, a tek card readeri. To samo ako imaš firmu ti se isplati.
Tema zaključana.
14.09.2006 | 02:53
Ja takoder koristim Erste, i nema problema. Radi super i u Safariju i IE.
Tema zaključana.
12.10.2006 | 23:02
ja koristim zabu i token,i sve je najnormalnije i u safariju i u firefoxu. nisam uopce fan zabe,ali eto,radi posla i brzeg sjedanja place tu sam di jesam
Tema zaključana.
13.10.2006 | 17:28
amplus je napisao:

Bez readera ne mozes pristupiti svom racunu, eto ja sam preko Zabe pa se nekako mucim sa tim nesretnim readerom i VPC-om, ali nemogu reci da neradi, malo sporo ali ide! Bar sam siguran za svoj racun, kad ne mozes ni ucitati stranice bez readera.

( e da, svi ti pusti programi koje ti Zaba daje, u pravilu koristis samo jednom, a to je kad stavljas certifikat na karticu od radera, kasnije samo koristis neki internet Browser i usb reader) reader, reader reader, poz

Ma daj ne zbunjuj covjeka!!

Fortius, KARTICE I CARD READERI SE KORISTE SAMO I ISKLJUCIVO ZA PRAVNE OSOBE. T O C K A. Mozemo li sad zaboraviti kartice i card readere za ostatak diskusije?

Internet bankarstvo za fizicke osobe koristi tokene, i jos nisam cuo za banku u Hrvatskoj s kojom ima problema.

Svom racunu mozes pristupiti od bilo kud, samo moras imati token sa sobom (normalno).

Tablica na papiru s TAN-ovima nije tu zato sto je Erste nesposobna dijeliti tokene, vec je to vjerojatno preuzeto iz Njemacke, gdje zbog zakonskih pravila masa banaka zapravo ima TAN-kartice, a ne tokene.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1511)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.72 Seconds

Provided by iJoomla SEO