10.6 i HRTi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

10.6 i HRTi

• kupus
  • Posjetitelj
08.11.2018 | 17:18
Evo mene opet

Ima li kakva opcija da osposobim HRTi na 10.6? Firefox, Opera i Chrome nisu podrzani (tj. nisu podrzane ove verzije koje se mogu instalirati na 10.6). Probao sam stainless i newmoon, na njima takodjer ne radi.

Molim moderatora da promijeni podforum ako sam ga fulao.

Hvala!
Tema zaključana.
08.11.2018 | 18:20
Mislim da su ti šanse jako slabe. Eventualno workaround - stavi VirtualBox i u njemu napravi Linux virtualku (Ubuntu ili koju god) i onda probaj iz Firefoxa iz Linuxa.
Tema zaključana.
  • kupus
  • Posjetitelj
11.11.2018 | 17:36
Neka preporuka za sto laksu linux distribuciju? 2gb rama je jos uvijek na laptopu, nikako da alat uzmem
Tema zaključana.
11.11.2018 | 17:46
Debian?
Tema zaključana.
11.11.2018 | 22:45
Bilo koja distribucija sa LXDE ili XFCE okruženjem. Predlažem Ubuntu derivate:

Lubuntu
Xubuntu
Tema zaključana.
  • kupus
  • Posjetitelj
03.12.2018 | 13:13
Nisam mogao instalirati VM VirtualBox - installation failed greska.

Odgovor sam pronasao ovdje, ako ce nekom nekad u buducnosti trebati -

forums.virtualbox.org/viewtopic.php?f=8&t=88061
Tema zaključana.
  • kupus
  • Posjetitelj
27.03.2019 | 16:08
Updateam ovu temu s ovim linkom:

forums.macrumors.com/threads/firefox-qua...users.2088472/page-3

Uglavnom, cini se da se moze Firefox 58 pokrenuti na 10.8 sa hardware akceleracijom disableanom i info.plist malo promijenjenim.

Molio bih nekog tko ima 10.8. instaliran na nepodrzani mac uredjaj, da proba navedeno pa da mi javi sljaka li HRTi Da ne radim par instalacija bezveze (prvo lion, pa onda tek 10.8 bi morao, a to je hassle, jer ne radi net na lionu). Hvala!
Tema zaključana.
27.03.2019 | 19:07
10.8 na NEPODRŽANI Mac? Ajoj, to je stvarno staro...
Ja imam Mac Pro na koji službeno ide max 10.7, a instaliran je gore 10.11. Ne bih se petljao sad da idem instalirati 10.8, to mi je radni stroj u uredu, ali ako ti je od koristi, da probam ja na 10.11? Što točno želiš probati?
Tema zaključana.
  • kupus
  • Posjetitelj
27.03.2019 | 20:57
smayoo kaže:
10.8 na NEPODRŽANI Mac? Ajoj, to je stvarno staro...
Ja imam Mac Pro na koji službeno ide max 10.7, a instaliran je gore 10.11. Ne bih se petljao sad da idem instalirati 10.8, to mi je radni stroj u uredu, ali ako ti je od koristi, da probam ja na 10.11? Što točno želiš probati?

Trebam bas 10.8, jer sudeci prema linku, na lionu ili snowleopardu nece raditi (cak sam i probao na lionu na macprou, samo se rusi pri otvaranju); a to je zadnji koji se moze (uz malo igranja) instalirati na macbook 4.1. Zelim instalirati Firefox 58 (koji nije podrzan na 10.6-10.8, zadnji FF je 47 ili 48), malo ga modificirati da radi (vidi gore link) te probati radi li HRTi na tom Firefoxu Tako bi na tom laptopu mogao koristiti HRTi (a i bilo bi kul da radi noviji browser tako da mogu normalno surfati na tom macbooku)

Minimalna verzija Firefoxa koja radi s HRTi je 58 Ne pusta te s drugim inacicama browsera baziranih na Firefoxu (palemoon i sl.) jer imaju "filter browsera" (server zajedno s ip adresom provjerava i verziju browsera, ako nije medju odabranima - ne mozes koristi uslugu)

Puno bi mi pomoglo ako ima neko 10.8 da proba Preskocio bi par instalacija OSXeva (MLPostFactor pomocu kojeg instaliras 10.8 radi samo na lionu, a ja sam na 10.6), moguce u prazno.

Moze i na podrzanom macu, samo sumnjam da netko svojevoljno drzi OS na 10.8, ako ima prilku za noviji.
Tema zaključana.
27.03.2019 | 23:04
Imam na laptopu i 10.8 uz Visoku Sierru, pa bi mogao pokušat ako misliš da bi pomoglo. samo reci šta je HRTi i šta treba napraviti ?

Edit: našao sam.
Instaliraj Waterfox i on radi ! Upravo sam instalirao i probao. Sretno !
Tema zaključana.
29.03.2019 | 16:06
Izgleda da je to riješenje za one koji imaju još uvijek starije operativne sustave da se mogu koliko toliko koristiti tražilicom. Link :
www.waterfoxproject.org/en-US/waterfox/new/
Tema zaključana.
  • kupus
  • Posjetitelj
29.03.2019 | 18:54
jzelko kaže:

Edit: našao sam.
Instaliraj Waterfox i on radi ! Upravo sam instalirao i probao. Sretno !

Hvala stari Drago mi je da radi, samo moram doc do 10.8, ali uspjet cemo i to nekako.

Vidim cak i da radi na 10.6. ako se instaliraju libc++ rucno.

stackoverflow.com/questions/18033255/install-libc-on-mac-10-6-8

Budem i ovo probao, javim ovdje rezultate.
Tema zaključana.
29.03.2019 | 23:33
Nedaj se !
Tema zaključana.
  • kupus
  • Posjetitelj
23.10.2019 | 20:20
Waterfox u zadnjim verzijama dostupnim na njihovim stranicama (meni prikazuje 56.2.14) crasha na 10.7.5. na macbooku 4.1 Instalaciju za 68 ne mogu pronaci.

No, to je manje bitno jer sam uz pomoc googlea rjesio problem na lionu

forums.macrumors.com/threads/firefox-qua...o-10-7-10-8.2191887/

tldr; firefox 67 portan da radi na lionu u linku gore.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (554)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.84 Seconds

Provided by iJoomla SEO