iMail attachment problem
(0 korsinik/a gleda/ju temu) 

iMail attachment problem

15.03.2007 | 04:33
nisam bas nasao da se netko bunio, no mene je pocelo zivcirati nesto.

radi se o slanju grafickih elemenata kao attachemtn.
nasao sam jos ljudi koje to zivcira
www.ncmug.org/tips/mail_attachments.html
docs.info.apple.com/article.html?artnum=151530
www.macosxhints.com/article.php?story=20041018030308514
itd..

i na svima kaze ukljuci \"send windows friendly\".. no naravno to ne sluzi onome sto ja zelim.

saljem 5 slika, i sve slike ostali mac korisnici vide kao attachment, no u win mail klijentima se taj image pokaze kao inline image, gdje outlook npr neke niti ne zeli exportirati drag'n'droppom ili save asom, thunderbird moze sejvati ali ne pokaze npr \"save all\".

naravno, rjesenje je zipati, no, zelim poslati nabrzinu jebenu sliku koju ce moci otvoriti svi.

kako?
thanx
Tema zaključana.
16.03.2007 | 00:54
\"iMail\"?
Tema zaključana.
16.03.2007 | 06:17
miomika je napisao:
\"iMail\"?

haha, i ja ga lupim,, ma iMac, iBook, iMC, iBurgerking pa ono,, zanio se hehe

jel ima tko rjesenj da je to rijesio?

hvala
Tema zaključana.
16.03.2007 | 18:41
a po netiquette-u ti je opcija da se remote images nesmiju prikazivati u Body-ju mail poruke, a mislim da je kod njih to po defaultu ukljuceno, na na mailu je iskljuceno (konkretno, kod mene je ukljuceno), jer je to ponekad znak spamerima da je mail adresa aktivna ako ocitava slike u body-u. Znaci, .negdje radi, a negdje ne
Tema zaključana.
16.03.2007 | 19:47
ovdje se ne radi o remote slikama, znaci, mejl je velik 2mb, ima 10 slika u njemu, posaljem kolegi na Mac, u Mailu vidi attachemnte, no u outlook/thunderbird i jako vjerovatno ostali win mail klijenti vide fotke u mailu, no ne vidi ih ko attachment i nastaju problemi kod sejvanja toga.

cudno mi malo da za tako \"jaku\" aplikaciju ovo ne radi ili ne radi kako treba a na gornjim linkovima ima jos ljudi koje to zivcira.
Tema zaključana.
17.03.2007 | 08:59
Probaj staviti format poruke na Plain Tetx umjesto Rich Text. Nisam isprobao ali nekako mi je logicno
Tema zaključana.
17.03.2007 | 13:19
neko bizarno riješenje je sljedeće.. prije nego pošaljš mail, u Mialu stavi da ti slike pokazuje kao ikone... desni klick, pa wiev as icon, svaka slika dolazi, no u outlooku se pojavljuje (u slučaju da šalješ jednu slike) da su došla dva file-a. Nisam stručnjak u ovom pdručiju, no predpostavljam da je jedan od njih file koji pokazuj mailu i normalnim mail programima da je slika unutra i koristi ju za priewiev. Pouči svoje PC kolege da skidaju veći file (po Kb/Mb), a onaj drugi koji je par Kb da ostave na miru. Taj problem sam uočio već davno prije, no.. za sad nema drugog riješenja, ili bar ja za riješenje ne znam...
Inače sam svima morao objasini da je to samo informacijski file, pa sad više ne dave zašto i kako i s čim i gdje i na koji način otvoriti.
Attachment je 100% tamo...
Tema zaključana.
17.03.2007 | 18:01
ok, hvala strija i mika budem se ovih dana pozabavio time. i ja sam citao o tim famoznim 2 fajla ali nisam bas skuzio jer nisam procitao sve.

hvala
Tema zaključana.
17.03.2007 | 19:26
Ja cesto u firmi na pcu dobijem po 2 filea kad mi klijenti salju neke materijale ali vec sam naviknuo na to i odmah znam da je s Maca. Jednostavno manji file od par kb treba ignorirati jer je to thumbnail a veci je file je onaj \"pravi\" medjutim problem nastaje kad netko tko to ne kuzi dobije takav mail jer u 99% slucajeva ljudi kliknu \"save all\" za attachmente i onda se ti fileovi medjosobno zele overwriteat.
Tema zaključana.
17.03.2007 | 20:10
da to je ista shema kao kada ekipa salje thumb.nesto sa pca.
da, meni nije problem to poslati, kako rekoh, problem je njima to iscupat iz dokumenta kada imaju jednu sliku ispod druge, vec sam se ispraksirao pa saljem samo zipove a i ljudi to vole vise, ali opet..

nadam se da ce to biti rijeseno sada u leopardu
Tema zaključana.
17.03.2007 | 23:14
dadopg je napisao:

ne vjerujem da oce...inace .jpeg nije propriety file koji ide u att, u attachmente idu samo propriety komprimati (.zip, .rar,itd..) zbog spama....

sve više i više SMTP servera ce ti ih blokirati

ne vidim zašto iste ne zipati i poslati is primaocu, pa .zip je vec default opcija u OS-u
Tema zaključana.
17.03.2007 | 23:14
Tema zaključana.
18.03.2007 | 03:27
miomika je napisao:
dadopg je napisao:

ne vjerujem da oce...inace .jpeg nije propriety file koji ide u att, u attachmente idu samo propriety komprimati (.zip, .rar,itd..) zbog spama....

sve više i više SMTP servera ce ti ih blokirati

ne vidim zašto iste ne zipati i poslati is primaocu, pa .zip je vec default opcija u OS-u

ukinut jpeg slanje? sumljam
vidim da ti radis samo u mac okruzju, i ja bi to volio.
osx ima problema sa slanjem fotki i mene cudi kako to nikog ne zivcira.
google je prepun foruma sa gnjevnim ljudima koje to zivcira.

ovo bas nisam ocekivao, no ako nastavi, brijem da cu se vratiti starom thunderbirdu
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1509)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.29 Seconds

Provided by iJoomla SEO