Spori Wi-Fi na Macbook Pro
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Spori Wi-Fi na Macbook Pro

14.09.2019 | 15:47
Pozdrav svima,

Imam problem koji me nervira već nekoliko dana. Naime, internet na Macbook Pro (2015 model) je užasno spor, i to preko Wi-Fi. U početku sam zvao HT misleći da je stvar do njih, međutim stvar je u mom laptopu. Na iPhone-u je brzina normalna tj kakva treba biti..oko 35Mbit-a a na laptoptu je oko 7.

Do sada nisam imao takve probleme... čak sam napravio određene radnje opisane na slijedećem linku. recoverit.wondershare.com/mac-problems/f...-sierra-upgrade.html

Stvarno ne znam što se to dešava i molio bih Vas za Vašu pomoć.

Hvala unaprijed!
Tema zaključana.
14.09.2019 | 17:52
Na kojoj brzini ti radi router, 2.4 ili 5 GHz?
Što imaš uključeno/spojeno na MBP od BT periferije (BT ti radi na 2.4 GHz i hoće ubiti WiFi ako i on radi na 2.4 GHz)?
Tema zaključana.
14.09.2019 | 19:10
Prije svega hvala ti na odgovoru! Pomogao si mi.. isključio sam Bluetooth i ubrzala se brzina interneta

Ovako, router mi radi na 2.4 GHz - to je HT-ov model Speedport W 724V - ima i verzija CI koja podržava 5GHz.

Imao sam uključen Magic Mouse. Do sada mi nije radio probleme, bilo je sve ok i brz internet. Ne znam zašto je sada počeo raditi probleme.

A što da imam iMac ili da mi je MBP spojen na monitor - tada bi morao koristiti Magic Mouse i Magic Keyboard...

Hvala još jednom na svemu
Tema zaključana.
14.09.2019 | 19:30
Zna i mobitel blizu kompa raditi smetnje.
Ovo je ispravan put, maknuti sve bežično i onda uključivati jedno po jedno dok se ne detektira problem.
Ako ponobno uključiš BT, da li se desi isto?
Tema zaključana.
14.09.2019 | 19:38
Bluetooth sam iskopčao također, bio je upaljen radi auta.
Maloprije mi se stalno gasila WLAN lampica na routeru..nekoliko puta sam ju morao ručno uključivati - pritiskom na gumb. Svaki čas je pucala veza tj gasio se. Restartao sam ga i uključio BT ali bez miša i vise nije pucao WLAN.
Sada sam uključio miš i bezina je pala na nekih 12MBit.

Htio bih samo napomenuti, prije nekoliko dana kada mi je bila jako spora veza, zvao sam HT i oni su mi restartali liniju..to je pomoglo ali sjećam se da isto tako se MBP nikako nije htio spojiti na Wi-FI. Kad bi se spojio odmah se odspojio i tako 15min... Da oni nisu nešto zmrdali kada su mi restartali liniju i router?
Tema zaključana.
14.09.2019 | 19:56
U router možeš samo trebaš naći login i password. Znalo je biti admin i 1234 ili tako nekako.
U preglednik upišeš IP adresu od routera, logiraš se i pogledaš.
Mislim da oni ne resetiraju router, već nešto na centrali. Nisam siguran ada li to možeš i sam napraviti zvanjem informacija i onda tiskanjem brojeva putem automata koji te vodi.
Tema zaključana.
14.09.2019 | 21:55
Nema na čemu
Što se tiče routera i ulaska u postavke, na naljepnici koja se nalazi na kutiji od routera ili na nalji na samom routeru su znali staviti admin password pa provjeri (meni kod BNeta piše na naljepnici s donje strane routera).

EDIT: Malo sam bacio oko na taj tvoj router i evo što kažu T-Comove upute

PS. Ovo za BT sam iskusio prije oko godinu dana na Linuxu kad mi je nakon nadogradnje novog kerlnela brzina WiFi neta sa 90-95 Mbps na 2.4 GHz pala na jedva 15-20 Mbps, isprobavao sam svašta, zvao operatera i na kraju se sjetio maknuti Logitechov miš koji je BT-om bio povezan s TP,... onda sam malo išao proučiti problem i vidio da BT radi dosta problema WiFi mreži na 2.4 GHz, odnosno kako je i zabac rekao, mobitel ili sat mogu smetati ako se tako poklope karte.
Tema zaključana.
15.09.2019 | 13:24
Bertone i Zabac - od srca Vam se zahvaljujem na pomoći!

Nikada mi ne bi palo na pamet da bi BT uzrokovao takve probleme.
Što se tiče routera - ima na pozadini naljepnica sa svim podacima..uostalom redovito ulazim u postavke routera kada nešto čeka - 192.168.1.1
Sa routerom sam dobio upute od HT-a, i sve je postavljeno kako su oni naveli. Tako da znam sve ali svejedno Vam hvala.

ps. i danas je brži internet kada je iskopčan BT
Tema zaključana.
15.09.2019 | 13:35
Meni je vanjski USB hub ubijao Wifi, treba i na to paziti.
Tema zaključana.
15.09.2019 | 13:55
Hvala na odgovoru...pripazit ću i na vanjski hub, premda rijetko ga koristim.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (647)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.83 Seconds

Provided by iJoomla SEO