Bar1 malware chrome
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Bar1 malware chrome

10.02.2022 | 16:56
Pozdrav ekipa,

dal netko ima riješenje kako kompletno izbrisati Bar1 malware iz chroma na Macu?

unaprijed zahvaljujem...
Tema zaključana.
10.02.2022 | 18:56
Bo. Malware za Chrome? Zar netko radi malware za malware?

Oprosti, znam da ti nije do šale. Moj savjet ti je da kompletan Chrome ukloniš i koristiš Firefox
Tema zaključana.
10.02.2022 | 19:02
Hah, to mi je zadnje riješenje.... hvala na odgovoru.
Tema zaključana.
Tema zaključana.
12.02.2022 | 08:47
Zahvaljujem, napravio sam sve osim skeniranja antivrusom jer ga nemam. Testiram par dana pa javim feedbeck. U međuvremenu sam se prebacio na Brave.
Tema zaključana.
12.02.2022 | 08:50
Dobro da ga nemas, nemoj "skenirati antivirusom"! Problem je sto je vecina tesktova poput linkanog slozena da te navuku da instaliras neki od antivirusa, ovdje mi je to promaklo. Ti alati ce ti na macOSu napraviti vise stete nego koristi, vjerujem da ga mozes i sam ukloniti ako pratis one informacije.

Iako dugorocno, najbolje rjesenje je da se klonis Chromea.
Tema zaključana.
12.02.2022 | 09:20
Nisam znao da je Chrome toliko loš... Naime, kako na poslu koristim WIN10 onda mi je najlakše bilo koristiti chrome zbog posla, šifri, bookmarksa, internet bankarstva, a kod kuće imam mac. Al probat ću se prebaciti na Brave.

Hvala na pomoći!
Tema zaključana.
12.02.2022 | 18:48
Microsoft je napravio Edge na chromium bazi, ali bez Googlovog spywarea, tako da nema razloga koristiti Chrome.
Tema zaključana.
12.02.2022 | 20:29
A što ne valja s Firefoxom?
Tema zaključana.
  • Daddo
  • Posjetitelj
13.02.2022 | 08:01
smayoo kaže:
A što ne valja s Firefoxom?

Meni osobno je od svih browsera na svim (desktop) OS-ovima Firefox je najmanje loš.

Od "minusa" za njega:
- u nekim verzijama koje nisu ESR voli potrgat stranice po kojima surfam, potrgat u smislu da elemente dizajna ne smjesti kako treba ili da neki divlji font kao zamjenu ubaci. (Ne u svim verzijama i nije samo on kriv)
- HSTS nekad krivo interpretira i forsira da ne mogu do weba za koji znam da je ok i kako treba ali se eto njemu "ne da" u tom trenu.

Plusevi:
- Ghostery
- ima ručno podešavanje proxyja koje zaobilazi i nadjača sistemski nametnut proxy
- PKCS#11 uvijek i svuda
Tema zaključana.
13.02.2022 | 09:35
Firefox mi je u jednom trenuktu pravio probleme oko online internet bankarstva. Ipak sam ja malo manje stručan po pitanju ovih stvari i iz tog razloga sam ga prestao koristiti. Poslušat ću savijete, trenutno mi je Brave opcija, ali i Firefox mogu uzeti u razmatranje.
Tema zaključana.
13.02.2022 | 11:13
Moja preporuka (Mada ce se Smayo snebivati ).

Možeš ga ručno čistiti iz application foldera, library-a i chrome direktorija itd.
Poslije nekog vremena se ponovo pojavi jer se "sakrije" u tuđi direktorij, ne možeš detektovati gdje je sve lociran.

Instaliraj obični Avast antivirus i pokreni duboko skreniranje, prepoznaje ga kao malware i izbriše iz sistema i browsera.

Glavni problem je što si nešto instalirao tj. dopustio da se instalira prilikom čega si unio svoju lozinku.

Kad ti rješi problem izbriši Avast.

Što se tice bar1-a ako dopustis da instalira nepoznate aplikacije isti se integriše i u firefox, chrome, safari, edge, opera itd.
Tema zaključana.
13.02.2022 | 18:03
U redu, probat ću i to!

Hvala na savjetima!
Tema zaključana.
16.02.2022 | 15:19
Dečki, opet trebam pomoć...

kako sam slijedio upute sa linka, izbrisao sam sve passworde... Najveći problem mi je Synology drive. E sad, imam njegovu aplikaciju DS file na iphonu, otvaram ga pomoću biometrije. Kako neznam pass za otvaranje u browseru, zanima me dal ima negdje u iphonu 11 pro da se mogu pogledati passwordi za otvaranje aplikacija?

pozz
Tema zaključana.
16.02.2022 | 16:45
Miro Spiro kaže:
Moja preporuka (Mada ce se Smayo snebivati ).

Možeš ga ručno čistiti iz application foldera, library-a i chrome direktorija itd.
Poslije nekog vremena se ponovo pojavi jer se "sakrije" u tuđi direktorij, ne možeš detektovati gdje je sve lociran.

Instaliraj obični Avast antivirus i pokreni duboko skreniranje, prepoznaje ga kao malware i izbriše iz sistema i browsera.

Glavni problem je što si nešto instalirao tj. dopustio da se instalira prilikom čega si unio svoju lozinku.

Kad ti rješi problem izbriši Avast.

Što se tice bar1-a ako dopustis da instalira nepoznate aplikacije isti se integriše i u firefox, chrome, safari, edge, opera itd.

A koliko si siguran da ti Avast neće ostaviti nešto ?
Tema zaključana.
16.02.2022 | 16:46
Ako je na iPhoneu zapamćen password za Safari (tj. ako Synology aplikacija ne pamti password sama među svojim podacima, nego koristi iOS safary kolekciju passworda, onda je možeš pogledati u Settings, pod Passwords (Lozinke, ako ti je iPhone na hrvatskom). Ako Synology app to pamti nekako drugačije, onda ne znam to ti možda Rusty uspije odgovoriti).

Ako ništa drugo, pretpostavljam da se na synology možeš spojiti kao konzola (nekako direktno kabelom, preko USB ili što ja znam), pa tako resetirati password.
Tema zaključana.
16.02.2022 | 16:47
cariblanco kaže:
A koliko si siguran da ti Avast neće ostaviti nešto ?

To ti je kao s corona cjepivom. Ili mu vjeruješ, ili mu ne vjeruješ.
Tema zaključana.
16.02.2022 | 16:47
AShole kaže:
Dečki, opet trebam pomoć...

kako sam slijedio upute sa linka, izbrisao sam sve passworde... Najveći problem mi je Synology drive. E sad, imam njegovu aplikaciju DS file na iphonu, otvaram ga pomoću biometrije. Kako neznam pass za otvaranje u browseru, zanima me dal ima negdje u iphonu 11 pro da se mogu pogledati passwordi za otvaranje aplikacija?

pozz

Ako imaš neki komp na macu, onda imaš tamo Keychain Access i tamo to možeš pogledati.
Tema zaključana.
16.02.2022 | 16:49
Ne može tamo pogledati jer je koristio Chrome, a ne Safari. Chrome ne koristi Mac Keychain Access, nego sve tvoje passworde pošalje Googletu na čuvanje.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1060)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.69 Seconds

Provided by iJoomla SEO