Problem s T-Com ADSL-om
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problem s T-Com ADSL-om

12.11.2007 | 04:21
uzeli smo max tv i dobio sam novi modem, imao sam kasda a sada imam d-link dsl 584T, imam airport express i od kada sam promijenio modem ne radi mi internet, probao sam i network diagnostics, no ne pomaze, probao sam i airport untilly, zvao sam t-com sluzbu za korisnike i rekli su mi da ne rade sa macovima. UPOMOC
Tema zaključana.
12.11.2007 | 07:28
Za pocetak bi pomoglo da napises kako je to sve skupa spojeno? Sigurno je stvar u konfiguraciji D-Linka.
Tema zaključana.
13.11.2007 | 04:13
pa kako mislis s cime je spojeno, spojeno je ethernet kabelom modem sa airportom.
Tema zaključana.
13.11.2007 | 06:28
Da li mozes pristupiti admin sucelju od d-link routera? Preko ip adrese tipa 192.168.1.1. ili slicno?
Znam da je long shot, ali na siemens routerima na kojima je napravljen firmware upgrade za MAxTV zadnja dva ethernet prikljucka na rade nakon upgradea (preko njih se spaja MAxTV). Da nije mozda slicna situacija i kod tebe?

Daj malo vise informacija, pa cemo to rjesit...
Tema zaključana.
14.11.2007 | 01:07
na pc mogu to upisat u mozillu, ali ne kada sam na macu...sta da probam?
Tema zaključana.
14.11.2007 | 01:09
ja ulazim u router d-link 604 sa 192.168.0.1
Tema zaključana.
14.11.2007 | 01:36
ma evo prikljucio sam sa ethernet kabelom na macbook taj modem i sve je u redu, ali kada prikljucim na airport on nezeli...UPOMOC
Tema zaključana.
14.11.2007 | 09:03
jakso je napisao:
ma evo prikljucio sam sa ethernet kabelom na macbook taj modem i sve je u redu, ali kada prikljucim na airport on nezeli...UPOMOC

Znaci, radi ti mreza, samo ne radi wireless? Moguce da je iskljucen wireless, ili da je pak ukljucen a da se moras autenticirat preko WAP-a ili WEP-a.

Napravi ovako:
1) U System Preferences->Network oznaci Airport te klikni Configure,
2) Pod Airport ukljuci opciju \"Show Airport status in menu bar\",
3) Sad kada ti se pojavi ikonica za wireless u Apple meniju, klikni na nju, tu bi ti Airport trebao pronaci sve wireless mreze u dosegu,
4) Ako ima nekakva mreza, klikni na nju i spojen si ILI ces tu morati unijeti autorizaciju za onaj WEP/WPA, ovisno sto je postavljeno, ako je postavljeno...
5) Ako nema nijedne mreze, onda vjerojatno nije ukljucen wireless u postavkama modema.
6) Da ne tipkam daljem javi koja je tvoja situacija, pa da mozemo dalje....

p.s. Da li si siguran da taj modem podrzava 802.11, tj, wireless?
Tema zaključana.
14.11.2007 | 09:07
pearl je napisao:

Koliko ja vidim NEMA!!! Vrati im nazad ili zatrazi neki sta ima WLAN.
Tema zaključana.
14.11.2007 | 18:46
Ovo je prestrasno,uvale mu router koji nema WLAN. Imas specifikacije na ovom linku:

www.lost.hr/novi/dlink.php?PHPSESSID=53f...df7aebfc07ef02ce9ec1

Trazi svakako novi router,meni Siemens SE 555 koji sam dobio od Ht-a radi bez greske.
Tema zaključana.
14.11.2007 | 19:23
pearl je napisao:
pearl je napisao:

Koliko ja vidim NEMA!!! Vrati im nazad ili zatrazi neki sta ima WLAN.

Covjek je napisao da ima Airport Express preko kojeg se pokusava spojiti.
Tema zaključana.
15.11.2007 | 02:16
ja imam airport express. Radio je na kasda modemu, a nece na ovom... jel sad kuzite
Tema zaključana.
15.11.2007 | 18:10
Ja kuzim ali ostali ne. Ono sto se meni cini jest da je Kasda bio u modem nacinu rada a D-Link je u router modu? Akos e macom spojis na D-Link onda mozes na net? Da li ti je u tom slucaju podesen mreza na macu da koristi PPPoE ili na DHCP?
Da skratim, mislim da moras promijeniti konfiguraciju Airporta da ne koristi PPPoE nego ga samo stavi na DHCP.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1593)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.75 Seconds

Provided by iJoomla SEO