Novi modem od t-com
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Novi modem od t-com

08.12.2007 | 09:05
Priključio sam se na MaxTV i dobio novi modem od t-coma d-link DSL 584T,uglavnom kad se probam spojit na internet kompjuter mi javi COULD NOT FIND A PPPoE SERVER,ethernet kabel je direktno spojen sa MACa na modem,a kad vratim na stari kasda sve radi kao i prije bez problema,da li trebam promjeniti nesto u postavkama?
HVALA
Tema zaključana.
08.12.2007 | 23:52
zovi maxtv podrsku i ako ti vele da ne rade s macovima maltretiraj ih dok ne naprave nesto

peace out
Tema zaključana.
09.12.2007 | 08:17
pa zvao sam ih i onaj sto se javio(neki kiki pametnjaković) se počeo glupavo cerekat kad sam rekao da je riječ o MACU pa sam prekinuo razgovor.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
09.12.2007 | 09:13
Dužan ti se predstaviti. Zapiši ime, pa ga prijavi unutarnjoj kontroli.
Tema zaključana.
09.12.2007 | 09:30
gle sama cinjenica da ih placas znaci da pruzaju uslugu. ili bi trebali.... go figure
Tema zaključana.
10.12.2007 | 01:44
Nesto ti nevalja u postavkama unutar routera. Ajd ovako odi na sys pref/network/build in ethernet i vidi koji je ip od routera(sigurno pocinje sa 192.168...jedino ti se zadnje dvije brojke razlikuju ovisno od routera) i upisi tu adresu u browser(192.168....). To ce ti otvorit postavke routera,dalje ces valjda skuzit pa provjeri podatke itd...
Tema zaključana.
10.12.2007 | 03:27
meni doso maxtv doma i tip je sam sve spojio i sve radilo iz prve, nisam bio doma kad je stavljao
sada sve radi za 5
Tema zaključana.
10.12.2007 | 05:00
Nevezano uz temu nedavno sam se ugodno iznenadio jer je covjek na T-Comovom helpdesku uspjesno iznavigirao moju dragu do Network Utilitya i Pinganja jer smo imali nekih problema s vezom a ja sam bio na poslu. Pretpostavljam da nisu svi na \"ti\" sa OSXom ali dokaz da ih ima
Tema zaključana.
10.12.2007 | 09:26
Veki-meni se ip od routera pokaže samo kad sam povezan na net(od kasde mi je 172.29.252.45) dok za ovaj ne pokazuje ništa,ipak u uputama mu stoji da mu je default IP 192.168.1.1 ali kad to upišem u safari(browser) ništa mi se ne pojavljuje?
Inače meni MAXTV uopće ne radi non-stop ga moram resetirat onda radi sat vremena pa bloka i tako non-stop za izludit:pinch: ,još sa tim ne mogu se povezat na internet sa novim modemom,mislim da ću im sve otkazat,jel ko možda probao internet od ovog B.net FLAT RATE internet I TV za 160 kuna zvuči zanimljivo.
Tema zaključana.
10.12.2007 | 21:03
mate321 je napisao:
od kasde mi je 172.29.252.45

To ti je ip pod kojim si spojen ne od routera.

Kad odes na sys pref/network/built-in ethernet pod TCP/IP/configure IPv4 stavi \"using DHCP\" a pod Ethernet/configure stavi \"automatically\" i pritisni apply. Nakon toga bi ti nakon sto u browseru upises \"192.168.1.1\" trebalo otvorit postavke routera.

Btw jel imas Tigera ili Leopard jel je malo drugaciji prikaz postavki unutar sys pref/network?
Tema zaključana.
10.12.2007 | 22:24
Radim na Tigeru,kad otvorim configure IPv4 imam samo opcije :manually(mogu upisat ip adresu kad izaberem ovo) i using PPP,nema \"using DHCP\",bio mi je čovjek iz t-coma i namjestio MaxTV no rješenje za internet nismo našli otvorio je postavke od routera preko PC i upisao moj username i password kao osnovni no mac se ne može spojiti dok PC surfa bez problema
Tema zaključana.
10.12.2007 | 22:51
Namjestio sam na using DHCP(izgasio connect using PPPoe) i kad upišem u safari onaj ip traži mi neki passwor ne znam koji:
The name or password entered for area “Please enter your user name and password on DSL-584T” on 192.168.1.1 was incorrect. Please try again.?
Tema zaključana.
10.12.2007 | 23:02
Trebalo bi bit 4 nule(\"0000\")
Tema zaključana.
11.12.2007 | 00:29
Al' ste zakomplicirali. Kasda je radila kao DSL modem, D-Link sada radi kao router, dakle samo na Macu iskljuci \"Connect using PPPoE\" i ukljuci DHCP i sve ce ti raditi.
Tema zaključana.
11.12.2007 | 00:58
Četri nule je pravi password ali Riba je rješila problem,sce radi tip-top
Tema zaključana.
11.12.2007 | 01:20
Nego vidim da ovaj reciver što sam dobio ima usb port,kad ga se poveže sa Macom jeli moguće presnimavat program na hard disk(nemam sad usb-usb kabel da probam) ako neko zna?
Tema zaključana.
11.12.2007 | 23:22
Nije moguce.
Tema zaključana.
13.12.2007 | 18:53
mali off topic- nedavno skuzio da web 'n' walk od moje firmen ajnormalnije radi pod leopardom. inace na kutiji od PCI kartice uopce ne pise da ima support za os x,a i u T-centru su rekli da ne podrzava. stavim cd sa driverima u laptop a kad tamo os x folder. ni neznaju sta prodaju,he he
Tema zaključana.
19.12.2007 | 03:51
imam problema sa skidanjem preko utorrenta sporo skida kako da ubrzam skidanje imam zyxel ruter od t-com-a
Tema zaključana.
19.12.2007 | 03:58
Nikako,nije to do routera,brzina skidanja torrenta zavisi o broju seedera i leechera odnosno brzini njihovog uploada.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1584)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.96 Seconds

Provided by iJoomla SEO