Manage a trois: mac, pc & d-link, a o...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Manage a trois: mac, pc & d-link, a o...

21.06.2008 | 15:17
te-komu da i ne govorim.

Dakle, kako na D-Linku 854T omogućiti da mac i pc šeraju istu adsl liniju?

Svaki za sebe rade, ali zajedno nema šamse.

Negdje je po netu svojevremeno bilo nešto o tome, ali više to ne mogu naći.

Ima li neka dobra duša koja bi me vodila step by step, crtala, po la ko o bja šnja va la gdje što trebam upisati , kako što podesiti na macu, pisiju i u onom sto se otvori nakon upisivanja adrese za modem 192.168.1.1 ?

Od te-koma sam skoro uspio iskamčiti pomoć, ali su me nakon četvrtog poziva otkantali i rekli da se za maca javim, ne znam više kome, nekom u Kupertino, valjda.

OS X je 10.4.11, pisi su vindoze 2000.

Ajde, pls, pls, pls..
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
22.06.2008 | 02:20
Ne kužim, T-Com je namjerno isključio router mod ili što? Na tvom mjestu uopće se ne bih nervirao, uzmi jedan NetGear za 100 kuna i stvar sređena.
Tema zaključana.
22.06.2008 | 19:53
Gle, sorry, ako ti to treba tako po la ko objašnjavati - znači li to da nisi doma s osnovnom terminologijom? Jer ako nisi, nema nikog na svijetu tko ti može to objasniti na ovaj način.

Da li ti nešto znači kad ti napišem da staviš D-linka u router mod? Ako da, napravi to, pa se javi, pa ćemo dalje. Ako ne, jbg onda ipak moraš platiti nekom koju stotinu kuna da ti dođe to sve ispodešavati. Potraži ih u plavom oglasniku ili negdje.

Samo ti treba pravilno podesiti D-linka, a Mac i PC će onda sami proraditi, sigurno.

T-comu nisi trebao Maca ni spominjati. Samo si trebao reći da imaš 2 kompjutera i da hoćeš oba van preko te iste veze.

Kod mene doma rade Mac, PC s Win2k, notebook s WinXP i još neki antikviteti, sve uredno i lijepo preko istog wirelessa (Vip Homebox), dakle to sigurno radi bez frke.
Tema zaključana.
18.11.2008 | 21:13
evo novo/staro pitanje....... na ADSLu sam u T-Coma, imam ADSL modem Siemens A100 koji me odlično služi već više godina, ovaj komp s kojeg pišem je spojen na internet.. e sad pošto mi za par dana dolazi iMac, želio bih ga naravno spojiti na internet.. tako da dva kompa koriste internet s jednog accounta simultano.
zanima me jeli moguće da to učinim s ovim modemom ili ću trebati kupovati kakve dodatke, novi modem tražiti u T-Coma, ili što već?

usput me zanima, budući da sam dugo godina na adslu, praktički od početka, mogu li od t-coma nakon izvjesnog peroida tražiti novi modem (wireless možda, jer će iMac biti u drugoj sobi?)
molim vas da mi odgovorite, jer sam pročešljao dosta tema, a t-com FAQ je blago rečeno za k****

hvala
Tema zaključana.
18.11.2008 | 23:15
Probaj prijavit kao kvar i tražit zamjenu,naravno bežični.
Prvo se informiraj na 08009000 i traži tehničku podršku.Reci da te stari router zafrkava a i da bi ga mijenjao bežičnim.Čini mi ce da daju novi samo trebaš produljiti ugovor.Vjerovatno ti je već istekao,pa mislim da nebi imao problema.Daju Thompson ili Zyxel ,bar do sada.Sretno.
Tema zaključana.
19.11.2008 | 21:19
Ne treba ništa folirat. Ako ti je istekao ugovor, samo traži novi wls router za produžetak ugovora.
Tema zaključana.
19.11.2008 | 22:16
ali možda mi je ugovor istekao prije 3 godine pa se automatski produžuje. da li i tako imam pravo na novi modem, ili se opet moram obvezat na iduće dvije godine?
jer ako se obvezujem, radije ne bih, uzeo bih wireless možda kod neke druge firme, samo neznam koja je sada najpovoljnija, ispao sam iz te sheme, a na t-comu sam samo zato jer je tada jedini pružao uslugu.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1587)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.66 Seconds

Provided by iJoomla SEO