Problemi s Belkin modem routerom
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problemi s Belkin modem routerom

08.08.2008 | 10:41
...pozdrav...ovako, vec neko vrijeme pokusavam konfigurirati router da profunkcionira u routing modu...i preko windowsa i u mac os X (10.5.3) radi samo preko PPPoE servisa...upisem sve postavke od modema u browseru (192.168.1.1), znaci username, pass, dns-ove, always on, ali nece se sam spojiti na net...dsl funkcionira, ali tamo gdje mi je WAN IP, i default getaway stoji N.A....provjerio sam sve fizicke konekcije između modema i kompa i sve je ok (normalno, kad funkcionira u PPPoE modu)...jel postoji kakva mogucnost da se to rjesi preko terminala ili nekako drugacije (jer sam poceo vjerovat da je firmware bugovit)...mnogo hvala unaprijed

p.s. modem router je belkin f5d9630...komp je macbook pro 2,2...spojeni su ethernet kabelom...
Tema zaključana.
08.08.2008 | 11:08
...upravo sam shvatio u cemu je stvar...dakle firmware je bugovit 100%...radi se o tome da ne podrzava username koji u sebi sadrzi posebne znakove (npr @ koji je sastavni dio mog username-a kod optime dakle username@optinet)...i to je razlog zasto se ne mogu spojiti u routing mode preko stranica od modema, a mogu preko zasebnog PPPoE servisa u mac OS X....upgrade firmware-a ne postoji (pretrazio sam internet uzduz i popreko ....a zvao sam i Optimu i pitao ih ako bi mi mogli promijenit format username-a u neki bez @, ali kazu da nisu u mogucnosti...jel postoji kakav univerzalni modem konfigurator koji bi mi mogao pomoci?...
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
08.08.2008 | 11:52
Maaaa daj, pa čemu ta zezancija? Kupi za stotinjak kuna NetGear router, spoji na njega Mac i PC, a njega na taj providerov i vozi. NetGear još i dobro izgleda, ima Mac-look. Ako si u Rijeci, dođi do mene, dobiješ moj za 100 kn, koristio sam ga mjesec dana dok nisam prešao na MetroNet.
Tema zaključana.
08.08.2008 | 12:00
...stvar je u tome da je ovo wireless modem router, i da sam dao za njega oko skoro 100€...i da bi volio da proradi...naravno da sam u Rijeci, ali kao sto rekoh treba mi wireless...telnet?
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
08.08.2008 | 12:22
Hm, 100 eura? Zar sam provider nema wireless na svom!? Možda je jeftinije promijeniti providera! Meni je MetroNet instalirao odličan Thomson SpeedTouch i hendla sve što mu baciš - Macove, PC-ije i iPhone. Imam flat telefon i flat net i zadnji račun mi je bio 121 kunu.
Tema zaključana.
08.08.2008 | 12:59
...uglavnom, toliko mrzim t-com da sam uzeo optimu među prvima, dok jos nisu davali wireless modeme/routere...kupio sam tog belkina pred par mjeseci i volio bih da proradi, tj. ne zelim mijenjati ISP jer sam zadovoljan niti kupovati drugi uređaj...
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
08.08.2008 | 15:44
OK, onda ovako - skupo si ga platio i svakako imaš pravo na službeni Belkin support. Javi se i inzistiraj da ti rješe problem.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1514)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.74 Seconds

Provided by iJoomla SEO