DHCP i PPPoE
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

DHCP i PPPoE

10.01.2009 | 12:29
Kako nisam bila zadovoljna WLAN-om prebacila sam se opet na zicu, samo sto sam morala vuci kablove do dnevne sobe. No, za razliku od ranije, kad sam se spajala preko PPPoE, koristeci user name i password, sad se spajam "Using DHCP" jer mi onaj predhodni nacin nije radio. Rucno sam upisala IP Address, Subnet Mask, Router i DNS servere i sad net sljaka. No, brine me to sto nigdje nisam pisala lozinku. Zvala sam T-com sluzbu za korisnike, i naravno, cim sam spomenula da imam MAC-a zenska se skroz izgubila. Uglavnom, ona meni tvrdi da je moj Speedtouch modem sam po sebi sifriran (a i pise na poledjini sifra), i da nisam u nekoj opasnosti. Zanima me koja je razlika izmedju toga kad se spajam preko DHCP-a i PPPoE, i zasto me vise ne zeli spojiti preko PPPoE (kaze Could not find server)? Sto da radim?
Tema zaključana.
10.01.2009 | 13:19
Dakle, razlika je u tome da li je Speedtouch iskonfiguriran kao DSL modem ili kao Router. Ako je modem, onda on sluzi kao jednostavna veza izmedju tebe i DSL linije, i kada se spojis njime moras to raditi PPPoE protokolom i svaki put se prijaviti svojim imenom i sifrom. U ovom nacinu na njega ne moze biti spojeno vise od jena masina. U router nacinu, on sam se brine o spajanju na DSL i slanju konfiguriranog usernamea i sifre. Tvoj je ocigledno u router modu i podaci su u njega vec ocigledno upisani. Preko wirelessa prije si koristila taj isti Speedtouch? Ako je tako, on je u router modu sigurno sve je u biti podeseno jednako kao i orije i nemas se sto brinuti. Njemu bi u stavri mogla pristupiti preko web interfacea i pogledati konfiguraciju ali ako radi ne diraj...
Tema zaključana.
10.01.2009 | 13:50
Ovo ako radi ne diraj je odlican savjet Iako bi ti DHCP sam trebao dodjelit IP i sve to...

Al da ti sifra nije spremljena u modemu, ne bi se mogla ni spojit na net, tako da bez brige
Tema zaključana.
10.01.2009 | 14:06
Dakle, problem ne postoji? U biti, kad stigne lap top, moci cu birati da li ga spojiti na WLAN ili žičano? I u tom slucaju cu moci umreziti lap top i G5?
Tema zaključana.
10.01.2009 | 14:08
ukratko ne, da, da
Tema zaključana.
10.01.2009 | 14:09
Kao što je riba rekao, definitivno si u router mode-u trenutno jer kada je u pitanju WLAN kao prije to je defeinitvno najelegantnije riješenje za pristup netu.

samo par informacija po pitanju DHCP-a. Naime DHCP je opcija koju u ovom slučaju sam router koristni i dodijeljuje tvojem računalu IP adressu, koja nema nikakve veze sa spajanjem na internet. T-com ili koji je provider već u pitanju, prilikom uspješnog spajanja na internet dodijeljuje javnu IP adresu putem koje tvoje računalo "izlazi" na internet. DHCP je nazovimo to servis koji omogućuje da ukoliko je u tvojoj mreži (dakle doma na poslu ili bilo gdje) više od jednog računala, DHCP će dodijeljivati dinamički adresu svakom novom stroju u toj mreži. na taj način će se svako računalo unikatno prezentirati drugom računalu i omogučiti komunikaciju. Dakle ukoliko se pokaže potreba za dijeljenjem resursa, hardware-a, filova itd... to je naravno elegantniji način nego pisati adrese ručno, iako je kod manjeg broja računala, pa čak i kod više broja ukoliko se želi 100% spriječiti neka modifikacija adresiranja IP-a, bolja nego sam DHCP

kao što je već rečeno nema straha da nešto nije u redu jer ako pristup netu imaš onda je sigurno sve u redu
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1584)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.67 Seconds

Provided by iJoomla SEO