pristup diskovima preko FTP-a
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

pristup diskovima preko FTP-a

• ozren
  • Posjetitelj
29.07.2004 | 14:39
pozdrav svima, evo malo pitanjce:
cesto pristupam na svoj mek preko FTP-a no mogu samo do user foldera (onog usera ovisno kako se logiram) no htio bi vidjeti sve mountane diskove, a to nece (probao sam SharePoints al nisam uspio za FTP osposobiti).
1. dal se to moze i kako?
2. dali postoje neke opasnoosti za moje fileove? (realne, ne teoretske
3. dovoljno mi je samo read -r, ne trebam imati wr pristup tome
4. shvatili ste sta me zanima, mozda neka druga solucija nekom pada na pamet?

hvala svima na pomoci. ozren
Tema zaključana.
29.07.2004 | 16:45
Ako se logiras kao user koji je admin, onda imas pristup svemu kao da si i lokalno prijavljen na masinu, tako da mi nije jasno kako nemas pristup nicem drugom osim tekucem user direktoriju.
Mountani diskovi ti se inace nalaze u /Volumes

Daj vise detalja, kao koji user se prijavljujes i sto tocno zelis postici.
Tema zaključana.
  • ozren
  • Posjetitelj
01.08.2004 | 21:55
logiram se kao user "ozren" koji ima admin ovlasti i baci me user folder po difoltu, tak da niti nema foldera volumes samo je izlistano ovo:
Applications
Desktop
Documents
Faxes
Library
Magazines
Movies
Music
Pictures
PoisonDownloads
Public
Shared
Sites
SME
sudo

zelio bi biti u rootu...thanks
Tema zaključana.
02.08.2004 | 11:10
Pa napisi 'cd /', bez navodnika naravno. Ili uzmi neki graficki klijent s kojim ces se lakse snaci, npr Transit.
Tema zaključana.
  • ozren
  • Posjetitelj
02.08.2004 | 16:38
tja.. to je to.
u graf klijentu (Fetch) radi sve 5 kao i preko Terminala, ali mi je stupidno da imam mountani server na desktoupu i mogu na njega kliknut i otvorit Finderom al ne mogu u root?
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1443)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.63 Seconds

Provided by iJoomla SEO